?>

ABD'den İsrail hükümetine UNRWA yasağını durdurma çağrısı

ABD yönetimi, İsrail meclisinin onayladığı ve UNWRA'nın faaliyetlerini sona erdirecek yasanın uygulanmasının durdurulması için İsrail hükümetine çağrıda bulundu.

Dünya - 10 ay önce

Washington

ABD yönetimi, İsrail meclisinin onayladığı ve Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNWRA) faaliyetlerini sona erdirecek yasanın uygulanmasının durdurulması için İsrail hükümetine çağrıda bulundu.

İsrail'in UNRWA'nın faaliyetlerine son verme kararına dünyadan tepkiler

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın brifinginde İsrail'in UNRWA'nın faaliyetlerini yasaklamaya yönelik son adımını değerlendirdi.

Jean-Pierre, "UNRWA'nın Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs'teki operasyonlarını sonlandırabilecek yasadan dolayı derin endişe duyuyoruz. İsrail hükümetini bu yasanın uygulanmasını durdurmaya çağırıyoruz." dedi.

UNRWA'nın sağlıklı şekilde misyonunu yerine getirebilmesinin önemine dikkati çeken ABD'li sözcü, ajansın Filistinlilerin insani yardım ihtiyacını karşılamada çok önemli rol oynadığını belirtti.

İsrail parlamentosu, ABD'den ve uluslararası toplumdan gelen tepkilere rağmen UNRWA'nın faaliyetlerinin durdurulmasını kapsayan iki yasa tasarısını pazartesi günü onaylamıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri ise dün yazılı bir açıklama yaparak, UNRWA'yı hedef alan "dağıtma ya da küçültme" girişimlerine karşı çıktıklarını belirterek, bu girişimlere karşı uyarıda bulunmuşlardı.

Milyonlarca Filistinliye yardım sağlayan UNRWA, İsrail'in hedefinde

İsrail yönetimi, 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırılarının başlamasıyla eş zamanlı şekilde UNRWA'ya karşı karalama kampanyasına başlamış, sadece Gazze'de 12 bin çalışanı bulunan UNRWA'nın 14 çalışanının "7 Ekim saldırılarına katıldığı" iddiasıyla ajansın kapatılması gerektiğini savunmuştu.

Tel Aviv yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs'ün yanı sıra Lübnan ve Ürdün'de Filistinli mültecilere destek olan; sağlık, eğitim, sosyal hizmetler alanlarında çoğu Filistinli 30 bin çalışanı bulunan ajansın kapatılması ve itibarsızlaştırılması için kampanya yürütmeyi sürdürüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzon'da yaylalardan dönüş yolculuğu devam ediyor

2024-10-26 13:12 - Çevre-Hayat

SOLOTÜRK'ten İstanbul semalarında Cumhuriyet'in 101'inci yıl dönümüne özel gösteri uçuşu

2024-10-29 17:47 - Çevre-Hayat

Darul Erkam Camii İsviçre'nin Bern kantonundaki yeni binasında ibadete açıldı

2024-10-27 00:48 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin davada 22 kişi hakkında zorla getirme kararı

2024-10-24 15:44 - Asayiş

Ankara'da 'Keşmir Kara Günü' programı düzenlendi

2024-10-28 20:52 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

UCM'deki Netanyahu'ya yönelik tutuklama kararı talebi 5 aydır sürüncemede

2024-10-28 11:27 - Dünya

ULAK Haberleşme, 4,5G ve 5G teknolojileriyle SAHA EXPO'da boy gösterdi

2024-10-26 16:23 - Ekonomi

Paris'te 'Türkiye Expo' festivali ile Türk kültürü tanıtılıyor

2024-10-25 19:48 - Kültür Sanat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, SAHA EXPO'yu gezdi

2024-10-25 18:22 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Küresel e-ticaret hacmi 5,8 trilyon dolarla tarihi bir büyüklüğe ulaştı

2024-10-25 13:13 - Ekonomi

İlgili Haberler

Selanik'te Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

15:08 - Dünya

Avustralya'da on binlerce kişi, İsrail'in Gazze'de kıtlığa sebep olan ablukasını prot

13:42 - Dünya

Zelenskiy, 34. Bağımsızlık Günü'nde "güçlü ve güvenli Ukrayna" mesajı verdi

13:23 - Dünya

Pakistan ve Hindistan'da sel uyarıları yapıldı

12:12 - Dünya

Texas'ta Senato, Cumhuriyetçilerin seçim bölgelerinin yeniden düzenlenmesi talebini onayladı

12:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Kocaeli'de ağaçlık ve makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

15:17 - Gündem

Sarıyer'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

15:12 - Gündem

Selanik'te Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

15:08 - Dünya

Sarıyer'de ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

14:57 - Gündem

Ahlat'taki Malazgirt Zaferi kutlamaları yoğun katılımla devam ediyor

14:52 - Gündem