?>

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Trump yönetimine övgü

Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesinin yıllık konferansına Tel Aviv'den bağlanan İsrail Başbakanı Netanyahu, kendilerine verdiği güçlü destek için Trump yönetimine teşekkür etti.

Genel - 9 yıl önce

WASHINGTON (AA) - ABD'deki en etkili İsrail lobi kuruluşlarından Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesinin (AIPAC) yıllık konferansına Tel Aviv'den katılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Donald Trump yönetiminin kendilerine her anlamda güçlü destek verdiğini söyledi.

ABD'deki "İsrail yanlısı hareketlerin en büyük toplantısı'' olarak görülen ve geçen pazar günü başlayan AIPAC 2017'nin ikinci gününde Netanyahu'nun Trump'a övgüsü öne çıktı.

Başkent Washington'daki toplantıya video konferans yöntemiyle Tel Aviv'den bağlanan Netanyahu, konuşmasında Trump yönetiminin birçok alandaki desteğine işaret ederek, "Bunu Başkan Trump'ın istediği bütçede de görebilirsiniz; mali sıkılaştırma artarken İsrail'e ayrılan askeri yardımların tamamen korunduğu görülüyor." dedi.

Yeni yerleşim yerleri konusuna değinmedi

Trump yönetiminin dile getirdiği "yeni yerleşim yerleri" konusuna girmeyen Netanyahu, böylelikle ABD Başkanı ile aralarındaki belki de tek sorun alanına temas etmemeyi tercih etti.

ABD'nin yeni İsrail Büyükelçisi David Friedman'a da referans veren Netanyahu, "David, seni İsrail'de, özellikle de Kudüs'te karşılamak için sabırsızlanıyorum." diye konuştu.

"Trump ile çalışacağız"

Konuşmasında, "İsrail, Filistinli ve tüm Arap komşularıyla barışı sağlamak için Başkan Trump ile çalışma ilkesine bağlıdır." diyen Netanyahu, Ortadoğu barışının ne şekilde sağlanabileceği anlamında detaylara değinmedi.

Muhabir: Hakan Çopur

Haftanın Öne Çıkanları

Danimarka'da başörtülülerin işsizlik maaşına kesinti

2017-03-23 17:22 - Dünya

'İsrail Gazze'de insani faaliyet gösteren kurumları hedef alıyor'

2017-03-22 03:02 - Dünya

Şampiyonluğa hasret yıldız futbolcular

2017-03-27 19:37 - Spor

'Değerlerimiz galip gelecek'

2017-03-23 14:32 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Galatasaray'da kararın aidata bağlı alınmasını hafif buluyorum

2017-03-28 03:05 - Genel

Isparta Şehir Hastanesi açılıyor

2017-03-24 13:03 - Ekonomi

BM'yi karıştıran İsrail raporu

2017-03-21 15:42 - Dünya

Türkiye'nin rakibi Finlandiya

2017-03-23 14:47 - Spor

'Bu bir demokrasi tercihidir'

2017-03-23 17:07 - Siyaset

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Trump yönetimine övgü

2017-03-28 13:08 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

İsrailli Bakan Ben-Gvir, Cenin'de teslim olan 2 Filistinlinin infazını savunmayı sürdürdü

20:22 - Dünya

11. Dünya Helal Zirvesi sona erdi

20:03 - Ekonomi

YTB Başkan Vekili Turus, Azerbaycan Diaspora Komitesi Başkanı Muradov'la görüştü

19:57 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan 10 yıllık savunma bütçesini 107 milyar dolar artırma kararı

19:52 - Dünya

YTB Başkanı Turus, Azerbaycan Diaspora Komitesi Başkanı Muradov'la görüştü

19:42 - Dünya