?>

'İsrail Gazze'de insani faaliyet gösteren kurumları hedef alıyor'

İsrail'de tutuklu bulunan TİKA'nın Gazze Şeridi'ndeki çalışanı Murteca'nın avukatı "İsrail Gazze Şeridi'nde yürüttükleri insani faaliyetler üzerinden birçok uluslarası kuruma baskı yaptı."dedi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

KUDÜS

İsrail'de tutuklu bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Gazze Şeridi'ndeki çalışanı Filistin uyruklu Muhammed Murteca'nın avukatı Halid Zeberka "İsrail makamları son yıllarda Gazze Şeridi'nde yürüttükleri insani faaliyetler üzerinden birçok uluslarası kuruma baskı yaptı. Şimdi de TİKA'yı hedef alıyor." dedi.

Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'nda 12 Şubat'ta gözaltına alınan Murteca'nın avukatı Halid Zeberka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail İç İstihbarat Birimi Şin Bet tarafından müvekkiline yöneltilen tüm suçlamaları reddettiklerini söyledi.

Murteca'nın Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin el-Kasam Tugayları'na yardım ettiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Zeberka, "Murteca'nın çalışmaları tamamen insani yardım projeleriyle ilgiliydi. Şu ya da bu gruba yönelik yardımlar değildi bunlar. Sadece ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetleriydi, başka bir şey değil" diye konuştu.

Murteca'nın 19 gün boyunca avukatıyla görüşmesine izin verilmediğini hatırlatan Zeberka, bu süre zarfında müvekkilinin çok sert bir askeri sorgulama sürecine maruz kaldığını ve bunun tek başına bile Murteca'nın ne denli zor zamanlar geçirdiğinin kanıtı olduğunu belirtti.

Müvekkiline yönelik hazırlanan iddianamenin kurgusal hikayeler içerdiğine inandığını kaydeden Zeberka, "Bu dosyaya hukuki bir şekilde bakılmalı. Bunu yapabilmek için Murteca'ya her türlü baskıdan uzak kendini savunma imkanı sağlayacak tüm hakların verilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Murteca'ya yönelik iddianamenin perşembe günü yazıldığını ancak yayın yasağı olduğu için bugün açıklandığını kaydeden Zeberka, İsrail'in, Murteca'nın dosyasını "Türk makamlarına karşı baskı aracı olarak kullandığına" inandığını söyledi.

Zeberka, Murteca'nın bir sonraki duruşmasının 30 Mart'ta görüleceğini ve iddianamedeki tüm detayları inceledikten sonra tüm suçlamalara gerekli karşılığı vereceklerini belirtti.

Muhabir: Turgut Alp Boyraz

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 kanuna onay

2017-03-16 03:57 - Genel

Diyarbakır'da 390 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

2017-03-15 11:47 - Gündem

Şehitliklerin bakımı kadınlara emanet

2017-03-17 17:37 - Çevre-Hayat

'Kararsız seçmenlerin sonuca etkisi büyük olacak'

2017-03-20 18:42 - Siyaset

Hollanda'ya karşı hukuk mücadelesine hazırlanıyorlar

2017-03-16 16:02 - Gündem

Bakanlığın yasakladığı sağlığımızı tehdit eden bitkiler

2017-03-16 17:42 - Sağlık

Fenerbahçe potada Almanya deplasmanında

2017-03-15 13:12 - Spor

Fransa'da okula saldırı

2017-03-16 18:47 - Dünya

Birleşik Krallık'ta Türkler 6-9 Nisan'da sandık başına gidecek

2017-03-15 14:27 - Dünya

'Türkiye sesini yükselttikçe Avrupa rahatsız oluyor'

2017-03-19 15:32 - Gündem

İlgili Haberler

CNN sunucusu Van Jones, Gazze'de öldürülen çocuklara ilişkin sözleri nedeniyle özür diledi

11:32 - Dünya

İsrail gece boyu Gazze’yi bombalamayı sürdürdü

10:03 - Dünya

Gazze'ye Küresel Hareket'in İtalya temsilciliği İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu

08:08 - Dünya

Suriye'nin Humus ilinde toplu mezar bulundu

23:32 - Dünya

Sumud Filosu'ndaki aktivistler İsrail'in kendilerine uyguladığı şiddeti anlattı

22:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Kurum, Hatay'da depremden etkilenen Açıkgöz ailesini ziyaret etti

11:53 - Gündem

Türk markaları Almanya'nın lezzet durağı Anuga'da 110 ülkenin damağında tat bıraktı

11:47 - Ekonomi

Sayıştaya üye seçiminde komisyon süreci başlıyor

11:42 - Siyaset

THY, bu yıl KKTC'ye 2,1 milyon yolcu taşımayı hedefliyor

11:38 - Ekonomi

CNN sunucusu Van Jones, Gazze'de öldürülen çocuklara ilişkin sözleri nedeniyle özür diledi

11:32 - Dünya