?>

İsrail, 50 yaş altı Müslümanların mescide girişini yasakladı

Mescid-i Aksa'nın kapısına kurulan metal arama dedektörlerini kaldırmama kararı alan İsrail hükümeti, 50 yaş altı Müslümanların mescide girişini de yasakladı.

Genel - 8 yıl önce

KUDÜS (AA) - İsrail, Kudüs'te gerilimi tırmandırmayı seçti. Mescid-i Aksa'nın kapısında başlattığı metal arama dedektörü uygulamasından vazgeçmeyen İsrail hükümeti, 50 yaş altı Müslümanların mescide girişine de yasak getirdi.

ABD'den 'Mescid-i Aksa'da gerilimi yükseltmeyin' çağrısıİsrail polisi, Aksa kapısındaki cemaate müdahale ettiHamas lideri Heniyye'den Mescid-i Aksa açıklamasıMescid- Aksa'ya 182 fanatik Yahudi baskın düzenlediİsrail askerleri 12 Filistinliyi gözaltına aldıİsrail polisi Mescid-i Aksa hatibi Şeyh Sabri'yi yaraladıİsrail polisi Aksa'nın kapılarına metal dedektörleri kurdu

İsrail'in Harem-i Şerif'in kapılarına koyduğu elektronik metal arama dedektörleri nedeniyle Kudüs'te gergin bekleyiş sürüyor. Müslüman cemaat, İsrail'in Mescid-i Aksa üzerinde oluşturmak istediği egemenlik çabalarına izin vermemek için dedektörlerden geçmeyi reddediyor.

İsrail'in metal arama dedektörü uygulamasına tepki gösteren Filistinliler, pazar gününden bu yana vakit namazlarını Mescid-i Aksa'nın kapılarında eda ediyor.

Bugün getirilen 50 yaş sınırlamasından dolayı Müslümanların Mescid-i Aksa'nın kapısına erişimi de mümkün olamayacak. İsrail polisi Aksa'nın da içinde bulunduğu etrafı surlarla çevrili Kudüs'ün Eski Şehir bölgesine açılan kapıları barikatlarla kapattı.

İsrail'in Yedioth Ahranot gazetesinde yer alan habere göre, dün gece güvenlik kabinesini toplayarak bir değerlendirme yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurulan metal arama dedektörlerini kaldırmama kararı aldı.

Şehirde tansiyon yüksek

Binlerce polisin görevlendirildiği şehirde tansiyon hayli yüksek. Şehrin üzerinde sürekli polis helikopteri uçarken, birçok noktaya da polis barikatları kuruldu. İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, polisin şehirde ve çevresinde devriye gezerek gün boyunca yaşanabilecek "aksaklıklara" müdahale edeceğini söyledi.

Cuma namazı için bugün Kudüs'teki tüm camileri kapatarak Aksa'ya gelme kararı alan Kudüslüler ise büyük bir gösteriye hazırlanıyor. İsrail'de farklı şehirlerde yaşayan Müslüman Araplar da bulundukları yerlerdeki camileri kapatarak cuma namazı için Aksa'ya gelme kararı almıştı.

Müslümanları taşıyan otobüsler Kudüs'e sokulmadı

İsrail polisi ise Kudüs'ün çevresine giriş noktaları kurarak başka yerlerden gelen Müslümanların şehre girişini engelleme yoluna gitti. Sabah saatlerinde başka şehirlerden gelen Müslümanları taşıyan onlarca otobüs polis engeliyle karşılaştı ve şehre giremedi.

"Ayrım Duvarı" nedeniyle Kudüs'e gelemeyen Batı Şeria'daki Filistinliler de Mescid-i Aksa'ya destek için namazları sokaklarda kılma ve İsrail'in ihlallerine karşı gösteri düzenleme kararı aldı.

Muhabir: Turgut Alp Boyraz

Haftanın Öne Çıkanları

15 Temmuz'da 7'den 70'e şehit düştüler

2017-07-15 14:32 - Gündem

Suriyeli çocuğa zabıta şiddeti

2017-07-19 15:22 - Asayiş

TOSFED geleceğin yıldızlarının peşinde

2017-07-17 19:32 - Spor

Yağmurun yumuşattığı yol, tırı yuttu

2017-07-19 22:12 - Asayiş

İsrail, 50 yaş altı Müslümanların mescide girişini yasakladı

2017-07-21 13:57 - Genel

'Kırık Kalpler Sendromu' en çok kadınları vuruyor

2017-07-17 14:32 - Sağlık

Beşiktaş'ın itirazı kabul edilmedi

2017-07-18 02:47 - Spor

OnePlus 5, n11.com'da satışta

2017-07-17 14:47 - Ekonomi

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafik kazası: 2 yaralı

2017-07-18 12:57 - Asayiş

TSK yine bombaladı: Öldürüldüler

2017-07-18 13:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel: (UAD kararı) İnsanlık vicdanının tarihi zaferi

23:43 - Dünya

Siyasilerden İsrail'in Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerin ilhakına yönelik girişimine

23:38 - Siyaset

Kudüs Valiliği, İsrail'in Mescid-i Aksa çevresindeki kazı çalışmaları konusunda uyardı

23:17 - Dünya

ABD Hazine Bakanı Bessent, Rusya'ya yaptırımlarda ciddi artış olacağını söyledi

23:12 - Ekonomi

İstanbul'da "makas atarak" trafiği tehlikeye düşüren motosiklet sürücüsü yakalandı

22:42 - Gündem