?>

"İş-Pozitif" ile 824 bin 124 kadın istihdam edildi

İŞKUR'un kadınların iş gücü piyasasına katılımını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği İş-Pozitif Programı ile geçen yıl 824 bin 124 kadına istihdam sağlandı.

Ekonomi - 5 ay önce

Ankara

İŞKUR, istihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda iş arayanlarla işverenleri buluşturmak için yeni uygulamaları hayata geçiren kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 9 Şubat 2024'te İş-Pozitif uygulamasını başlattı.

İş-Pozitif Programı ile geçen yıl 824 bin 124 kadının istihdam edilmesi sağlanırken, bunun 555 bin 921'i İŞKUR aracılığıyla gerçekleşti.

Ayrıca, Toplum Yararına Program'dan 103 bin 471, İşgücü Uyum Programı'ndan 120 bin 300, Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi'nden 4 bin 7, İşbaşı Eğitim Programı ve Meslek Eğitim Kursları'ndan da 40 bin 425 kadın faydalandı.

Kadınların istihdam edildiği mesleklere bakıldığında en fazla reyon görevlisi ile konfeksiyon işçiliği öne çıkarken, onu sırasıyla silahsız özel güvenlik görevlisi, turizm ve otelcilik elemanı ve satış danışmanlığı izledi.

Kadınlar il bazında ise en fazla İstanbul'da istihdam edilirken, onu Ankara, İzmir, Manisa ve Antalya takip etti.

Program ile kadın istihdamına ilişkin mesleki eğitim, teşvik ve hibe veren kamu kurumları, yetişmiş insan kaynağına sahip sivil toplum kuruluşları, üretim kapasitesine sahip kadın kooperatifleri ve istihdam sağlayan özel sektör kuruluşları tek bir platformda bir araya getirildi.

Kadın istihdamında toplumsal farkındalığın geliştirilmesi amaçlanan ve 8 bakanlığın ortağı olduğu programda, tüm kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arasındaki istihdam eşleştirme süreçleri kayıt altına alınıyor.

Kadınlar iş hayatına hazırlanıyor

Kadınlara yönelik sunulan tüm hizmetlerin tek bir noktada toplandığı programda, kadınlara ve işverenlere yönelik birçok destek sunuluyor.

Paydaşlara kadın istihdamının artırılmasına yönelik mesleki eğitim, mali destek, hibe, kayıtlı istihdama SGK teşviki, mesleki yeterlilik belgelendirmesi, ihracat, ortaklık, girişimcilik, işbirliği, bilgilendirme ve danışmanlık gibi alanlarda destek sağlanıyor.

Ayrıca, iş ve meslek danışmanlığı hizmeti, engelli iş koçluğu, işbaşı eğitim programları, mesleki eğitim kursları, toplum yararına programlar gibi birçok konuda eğitim verilerek kadınlar iş hayatına hazırlanıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara'da tarihi eser niteliği taşıyan 530 obje ve sikke ele geçirildi

2025-01-15 09:32 - Asayiş

MSB, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı vefatının 102. yılında andı

2025-01-14 17:03 - Gündem

Lufthansa Grubu bu yıl 10 bin kişiyi işe alacak

2025-01-08 16:07 - Dünya

Almanya Başbakanı Scholz: NATO'nun Baltık Nöbeti faaliyetine katılacağız

2025-01-14 18:07 - Dünya

Edirne'de sahipsiz köpeğin saldırısına uğrayan kadın yaralandı

2025-01-08 15:58 - Gündem

Diyarbakır'da ambulans helikopter lösemi hastası için havalandı

2025-01-08 13:38 - Sağlık

İstanbul'un kadın kameramanları "erkek işi" algısını değiştirerek haber peşinde koşuy

2025-01-10 11:43 - Çevre-Hayat

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Acil sağlık hizmetlerinde yeni bir dönemi başlatıyoruz

2025-01-08 22:23 - Sağlık

Edirne'de Pazarkule Sınır Kapısı'nı Tem Otoyolu'na bağlayan yolda çalışmalar tamamlandı

2025-01-11 00:27 - Çevre & Seyahat

Venezuela'da yemin töreninden sonra Maduro, destekçilerini selamladı

2025-01-11 10:36 - Dünya

İlgili Haberler

Dünya Bankası: Gelişmekte olan ekonomilere yabancı yatırımlar 2005'ten bu yana en düşük seviyed

18:07 - Ekonomi

TBMM'ye sunulan ekonomi paketiyle vergide adalet ve etkinliğin artırılması amaçlanıyor

17:27 - Ekonomi

Yılın ilk dört ayında Türkiye'ye 3,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldi

16:58 - Ekonomi

Edirne'de buğday üreticilerinin hasat mesaisi başladı

16:52 - Ekonomi

Rekabet Kurulu, Teknosa'ya uzlaşma sonucu 17 milyon lira ceza verdi

16:47 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, İran devlet televizyonunu vurdu

18:27 - Dünya

Irak Dışişleri Bakanı'ndan “Hürmüz Boğazı kapanırsa küresel enerji piyasasında kriz çıkar” uyar

18:22 - Dünya

İsrail, Tahran'ın doğu ve batısında yoğun nüfuslu yerleşim bölgelerine saldırılar düzenledi

18:17 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın savaşı bitirmek istemediğini belirtti

18:13 - Dünya

Dünya Bankası: Gelişmekte olan ekonomilere yabancı yatırımlar 2005'ten bu yana en düşük seviyed

18:07 - Ekonomi