?>

İlke rekorları dörtledi

Türkiye'yi modern pentatlon branşı tarihinde ilk kez temsil eden İlke Özyüksel, Polonya'daki Dünya Kupası'nda yaptığı dereceyle 4. dünya rekorunu kırdı.

Spor - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Musa Samur - Türkiye'yi modern pentatlon branşı tarihinde ilk kez 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda temsil eden İlke Özyüksel, Polonya'daki Dünya Kupası'nda yaptığı dereceyle 4. dünya rekorunu kırdı.

Drzonkow kentinde organize edilen kupada 24 ülkeden 103 sporcu mücadele etti. Modern Pentatlon Dünya Kupası 4. ayak yarışmalarında kombinasyonda gençler dünya rekoru kıran İlke, 36 sporcunun yarıştığı final müsabakalarında bin 341 puanla bronz madalya kazandı. İlke'ye, kombinasyonda (koşu + atış) rekoru 580 puan getirdi.

İlke Özyüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4. dünya rekorunu kırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirtti.

İlk iki rekoru 2015 yılının ekim ayında düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde elde ettiğini dile getiren milli sporcu, diğer rekorunu ise 2016'da Avrupa Gençler Şampiyonası'nda kazandığını hatırlattı.

Olimpiyatlardan sonra çok hızlı bir geri dönüş yaşadığının altını çizen İlke, "Sakatlıktan çabuk kurtulmam ve sahalara erken dönmem noktasında yurt dışından da çok sayıda tebrik alıyorum. Özellikle binicilik konusunda." dedi.

Geçirdiği sakatlığın ardından bu kadar kısa zamanda bir organizasyonda kürsüde yer almayı kendisinin de antrenörlerinin de beklemediğini ifade eden İlke, "Ameliyattan sonra çok çalıştık ve başarılar gelmeye başladı. Bu konuda gerçekten tarifsiz bir mutluluk içindeyim." diye konuştu.

"Yaşım gereği Tokyo'da da kürsüde olmalıyım"

İlke Özyüksel, Brezilya'nın Rio de Jenairo kentinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda mücadele ederek bir ilke imza attığına dikkati çekerek, bu başarının bile geride kalması gerektiğini vurguladı.

Yeni hedefini 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kürsüde yer almak olarak belirlediğini kaydeden İlke, şunları kaydetti:

"Tokyo için kota müsabakalarına daha çok zaman var. Bu süre zarfında katılacağım ulusal ve uluslararası organizasyonlarda da yine en üst basamakta olmak için savaşacağım. Ancak asıl hedef Tokyo'da kürsüde olabilmek. Yaşım gereği Tokyo'da da kürsüde olmalıyım. Madalyanın rengi altın olursa bu beni ve tüm ülkeyi çok daha mutlu edecektir."

Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'cüden 'cep telefonunu otobüste buldum' yalanı

2017-05-27 15:27 - Genel

Antalyaspor deplasmanda Kasımpaşa'yı yendi

2017-05-27 21:22 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Özgürlüğün Sesi-Bilal' filmini izledi

2017-05-27 01:32 - Gündem

'Kadın çalışanlarımız mutlaka sendikalı olmalı'

2017-05-26 17:57 - Gündem

Ticari taksiden fırlayan genç kadın hastanede hayatını kaybetti

2017-05-28 13:42 - Asayiş

İlke rekorları dörtledi

2017-05-28 16:53 - Spor

İDO’dan Ramazan’a özel kampanya

2017-05-26 18:47 - Genel

'DEAŞ Havice'de toparlanmaya çalışıyor'

2017-05-27 21:47 - Dünya

Manchester City'den orta sahaya transfer

2017-05-27 01:52 - Spor

CHP'li Özel'den Genelkurmay çatı davasına müdahillik talebi

2017-05-26 19:22 - Siyaset

İlgili Haberler

Sırbistan Milli Takımı'nın EuroBasket 2025 aday kadrosu açıklandı

17:26 - Spor

İlk kez katıldıkları Türkiye Şampiyonası'nda kürsüye çıkan kick boksçular hedef yükseltti

13:52 - Spor

Tekirdağlı 78 yaşındaki atletin hedefi, 10. Uluslararası Edirne Maratonu'nda kürsü

13:48 - Spor

Çaykur Rizespor'un genç oyuncusu Muhammed, Süper Lig'deki ilk maçı için gün sayıyor

12:22 - Spor

Fenerbahçe, Portekiz kampında seviye yükseltti

11:37 - Spor

Günün Manşetleri

Guterres: Gazze halkının dünyanın gözü önünde yok edilişi hiçbir şekilde meşrulaştırılamaz

17:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Haziran'dan bu yana 149 şüpheli gözaltına alındı, 38 kişi tutuklandı

17:33 - Gündem

Hanzala gemisinden alıkonulan aktivistlerin açlık grevi yaptığı açıklandı

16:48 - Dünya

Bakan Kurum'dan 4 yıl önce Manavgat'ta çıkan orman yangınına ilişkin paylaşım

16:38 - Gündem

İsrail saldırısında yaralanan Gazzeli 2 kardeş, yetersiz beslenme nedeniyle iyileşemiyor

16:33 - Dünya