?>

İlçeye turist çekmek için 64 yaşında paraşütle atladı

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan 64 yaşındaki Bingöl, coğrafi ve doğal güzellikleriyle turistlerin ilgisini çeken ilçeyi tanıtmak amacıyla 2 bin 300 metreden yamaç paraşütü ile atladı.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

ERZURUM - YUNUS HOCAOĞLU

Ekstrem sporlarla turizmde ivme kazanmaya hazırlanan ve Uluslararası Sakin Kentler Birliğince (Cittaslow) Türkiye'nin 11. sakin kenti seçilen Uzundere, yüksek sıradağları sayesinde paraşütle atlama (base jumping) ve iple atlama (rope jumping) sporcularının yeni gözdesi oldu.

Tortum Gölü'nü çevreleyen sıradağlarda atlama alanı belirleyen ekstrem sporcuları, 2 bin 300 metre yükseklikte isteyenlere atlayış yapmayı öğretirken yörenin turizm potansiyeline de katkı sağlıyor.

Uzman sporcuların kontrolünde ilk defa yamaç paraşütü yapan vatandaşlar, atlayışın verdiği korku ve heyecanla manzarayı havadan seyretmenin ayrılacağını yaşıyor.

Bu heyecana ortak olanlardan 64 yaşındaki Halil İbrahim Bingöl de ilerleyen yaşına rağmen ilçenin tanıtımına katkı sunmak ve gençlere örnek olmak için yamaç paraşütü sporcusu Ferdi Toy nezaretinde, yamaç paraşütü ile 2 bin 300 metreden atlayış yaptı.

Bu davranışıyla gençlere cesaret veren Bingöl, yıllardır yaşadığı ilçenin ve Tortum Gölü'nün eşsiz manzarasını havadan görmenin mutluluğunu yaşadı.

Bingöl: "Gençlere yamaç paraşütünü tavsiye ediyorum"

Halil İbrahim Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilerleyen yaşına rağmen gençlerin yanında atlayış yapmanın farklı bir duygu olduğunu söyledi.

Bingöl, hayatında ilk defa böyle bir sporu tecrübe ettiğini anlatarak, "Uçakta bundan daha fazla zorlanıyordum. Havanın da güzel olması nedeniyle istediğimiz kadar yükseldik alçaldık ve yarım saat havada gezdik. Çok güzel duygular yaşadım ve hiç heyecanlanmadım. İçimde ürperti olmadı ve imkanım olduğu müddetçe atlayış yapacağım." diye konuştu.

Özsoy: "Ekstrem sporlarda Uzundere Vadisi iyi bir destinasyon"

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, ilçedeki turizm potansiyelini ve turist sayısını artırmak amacıyla doğa sporlarını çeşitlendirmek istediklerini söyledi.

Atlayışların uzman sporcular eşliğinde yapıldığını belirten Özsoy, "Dünyada birkaç ülkede bu tür sporların yapıldığı vadiler var ancak uzmanlar, bu bölgelerde yaptıkları sportif faaliyetler ve geziler sonucunda, ekstrem sporların yapılacağı en iyi destinasyon alanının Uzundere Vadisi olduğunu söylüyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Devlet kripto paralar ile artık zorlanmaktadır'

2018-04-12 21:02 - Dünya

Güvenlik korucusunun kanı yerde kalmadı

2018-04-06 21:25 - Genel

ABD Başkanı Trump'tan DTÖ'ye Çin eleştirisi

2018-04-07 01:17 - Ekonomi

VSY Biotechnology oftalmolojideki yeniliklerini açıkladı

2018-04-09 18:28 - Genel

Muharrem Usta gözyaşlarını tutamadı

2018-04-08 02:17 - Spor

Nazlı Ilıcak'a ''casusluk'' davası

2018-04-09 20:22 - Gündem

Türkiye'den Almanya'ya taziye mesajı

2018-04-08 12:32 - Dünya

Türkiye'den 81 genç Saraybosna'yı ziyaret etti

2018-04-12 21:27 - Genel

Ruanda'da 6 binden fazla ibadethane kapatılacak

2018-04-06 22:32 - Dünya

'Kılıçdaroğlu son derece bölücü ve çirkin bir dil kullanmıştır'

2018-04-06 23:41 - Politika

İlgili Haberler

Ilgaz Dağı'na mevsimin ilk karı düştü

18:13 - Çevre-Hayat

Ataşehir'de otobüse çarpan martının kalp masajıyla hayata döndürülmesi kamerada

17:23 - Çevre-Hayat

Nevşehir'in tescilli kabak çekirdeğinde ekim alanı ve ihracat arttı

16:54 - Çevre-Hayat

Türkiye'de 5 yer "mahalli sulak alan" kapsamına alındı

13:42 - Çevre-Hayat

Şube başkanlığını yaptığı dernek yararına evinde dekoratif objeler üretiyor

13:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail Cumhurbaşkanlığı, Trump'ın "gelecek günlerde" İsrail'i ziyaret edeceğini

20:18 - Dünya

Balıkesir'de kurulan butik mandırayla kadın istihdamının artırılması hedefleniyor

20:07 - Ekonomi

Trump, Gazze'de ateşkes konusunda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

20:02 - Dünya

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Uludağ: Öğrencilere yapay zekadan faydalanmayı öğretmek çok önemli

19:53 - Ekonomi

Putin, Gazze'deki ateşkes planının hayata geçirilmesini umduklarını bildirdi

19:33 - Dünya