?>

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yangının etkilediği illere 13,5 milyon lira gönderdik

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının etkilediği illere ilk etapta 13,5 milyon lira gönderdiklerini söyledi

Siyaset - 11 ay önce

Uşak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının etkilediği illere ilk destekleri gönderdiklerini dile getirerek, "13,5 milyon lira ilk etapta ilgili valiliklerin hesaplarına, AFAD hesaplarına para gönderdik ki buradaki bu çalışmalara tahliye olan vatandaşlarımızı bir can suyu olsun." dedi.

Ülke genelinde devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Sandal köyü yakınlarında, orman yangını bölgesinde incelemede bulunan Yerlikaya, Uşak Valisi Turan Ergün, AFAD Başkanı Okay Memiş ve Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül'den bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Yerlikaya, yangın bölgesinde çalışan tüm personele teşekkür etti.

Yerlikaya, Türkiye'nin son günlerde orman yangılarıyla mücadele ettiğini ifade ederek, devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini, yeşil vatanın kurtarılması için çalışıldığını söyledi.

Yangınların çıkış nedenleriyle ilgili soruşturmaların sürdüğüne dikkati çeken Yerlikaya, "7 gözaltı vardı İzmir'de. Bolu Göynük'te 2 tutuklama, 2 adli kontrol vardı. Ama akşama doğru Tire'deki o 3 gözaltıyla da ilgili mahkeme değerlendirmesini yaptı, kararını verdi. Onlar da tutuklandı. Bununla ilgili az önce Eşme'yle ilgili de bir şüpheli olduğunu hem burada Orman Bölge Müdürümüz, Valimiz, hem de jandarmamız ifade ettiler." diye konuştu.

Bakan Yerlikaya şüphelilerle ilgili tespitlerini Adalet Bakanlığı ile paylaştıklarını ve zanlıları adalete teslim ettiklerini aktaran Yerlikaya, herkese büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Ormanlara gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini dile getiren Yerlikaya, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu noktada, bu coğrafyada en ufağından yani sigara izmaritinden tutun da mangal yakmayla da ilgili başımıza gelen bir imtihan oldu. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Biz sizlerden her zamankinden çok daha fazla, özellikle bugünden önümüzdeki bir hafta boyunca hassasiyet bekliyoruz. Gözümüz gibi korumak zorundayız. Ama Allah muhafaza burada olduğu gibi bir yangınla karşı karşıya kaldığımız zaman da tüm işimiz yangının bir an önce söndürülmesi."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle Azerbaycan'dan gelen 12 tonluk söndürme uçağının İzmir yangınında çalışacağını hatırlatan Yerlikaya, İzmir ve Bolu'daki bazı yangın bölgelerinde ön hasar tespitlerini tamamladıklarını, pazartesi günü öğlene kadar bunların kesin sonuçlarını bitirip, yangından zarar gören vatandaşlara AFAD olarak gereken yardımları ulaştırıp, destek ödemelerini yapacaklarını kaydetti.

Bakan Yerlikaya, yangının etkilediği illere ilk destekleri gönderdiklerini aktararak, "13,5 milyon lira ilk etapta ilgili valiliklerin hesaplarına, AFAD hesaplarına para gönderdik ki buradaki bu çalışmalara, tahliye olan vatandaşlarımıza bir can suyu olsun. Hasar tespitleri kesinleştiği andan itibaren biz son derece hızlı bir şekilde ilgili vatandaşlarımıza aktaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman olduğu gibi ormanla ilgili mücadelelerde hem desteklerini gösteriyor hem de kendisine anbean bilgi arz ediliyor. Onun da geçmiş olsun dileklerin tüm vatandaşlarımıza iletmek istiyorum." dedi.

Ülke genelinde devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'nin güneyinde acılar büyürken dünya bunu izliyor

2024-08-16 20:22 - Dünya

Ticaret Bakanlığı kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimleri hızlandırdı

2024-08-15 10:02 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Cari işlemler açığı yüzde 55 azalışla 16,5 milyar dolar olarak kaydedilmiştir

2024-08-13 13:08 - Ekonomi

KYB öncülüğündeki Kerkük yerel yönetim toplantısında "rüşvet" iddiaları tartışılıyor

2024-08-14 13:53 - Dünya

Almanya, Gazze'de sivillerin sığındığı okulda en az 100 Filistinliyi öldüren İsrail'i savundu

2024-08-12 20:48 - Dünya

İsrail ordusu Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bir evi bombaladı, 10 Filistinli canından oldu

2024-08-12 23:47 - Dünya

Kuzey Kore, 5 yılın ardından turizm için kapılarını açıyor

2024-08-15 11:57 - Dünya

İsrail'in 312 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 40 bine dayandı

2024-08-13 13:47 - Dünya

Gök bilimciler 1000 yıl önce patlayan süpernovanın merkezinde "zombi yıldız" keşfetti

2024-08-13 16:48 - Teknoloji

İsrail Dışişleri Bakanı'ndan, ülkesinin Ürdün sınırına duvar inşaatının hızlandırılması çağrısı

2024-08-12 17:37 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık Türk Devletleri Teşkilatında, İslam İşbirliği Teşkilatında temsil edilen bir KKTC var

21:22 - Siyaset

CANLI: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

20:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: KKTC'yi Doğu Akdeniz'in parlayan yıldızı haline getirdik

18:12 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kıbrıs Türklerinin haklı davasını desteklemeye devam ediyoruz

13:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, her daim Ada'nın eşit sahibi Kıbrıs Türkü'nün yanındadır

10:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk maçı biletleri satışa çıkacak

00:33 - Spor

Fenerbahçe hazırlık karşılaşmasında Uniao de Leiria'yı mağlup etti

00:27 - Spor

Avrupa kupalarında 3. eleme turu kura çekimleri yapılacak

00:22 - Spor

Bakan Memişoğlu'ndan Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesine ilişkin paylaşım

23:58 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan şüpheli sayısı 17'ye yükseldi

23:07 - Gündem