?>

Helikopter koruması yerli üreticiye emanet

HEHSİS Projesi'nde ASELSAN'a katkı veren Epsilon, ürettiği kompozit parçalarla TSK tarafından sahada kullanılan helikopterlerin korunmasını sağlıyor.

Teknoloji - 8 yıl önce

ANKARA - Göksel Yıldırım

Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Epsilon Kompozit Teknoloji ve Savunma Sanayi AŞ, savunma sanayisi ve havacılık sektörüne yönelik çözümler üretiyor.

ASELSAN ile stratejik ortaklık kuran Epsilon, havacılık alanında da Airbus gibi dünya devlerinin tedarikçiliğini yapıyor.

Epsilon Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Atamtürk Atikcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görev aldıkları ASELSAN projesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterindeki helikopterlerin güdümlü füzelerden korunmasına katkıda bulunduklarını belirtti.

"Tamamen milli projedir ve Türkiye'nin kazancıdır"

Savunma sanayisi için milli çözümlerde yer almaktan gurur duyduklarını aktaran Atikcan, "Helikopter Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemi (HEHSİS) Projesi'nde ASELSAN'a katkı sağladık. TSK tarafından sahada kullanılan helikopterlerin üzerinde yer alan sinyal bozucu cihazların korunması gerekiyor. Ürettiğimiz kompozit parçalarla bu korumayı gerçekleştiriyoruz ve aynı zamanda modifikasyonlarını yapıyoruz. Bu proje tamamen milli projedir ve Türkiye'nin kazancıdır." dedi.

Milli çözümler için 2,5 milyon dolarlık laboratuvar

Atikcan, Airbus'tan onaylı test laboratuvarına sahibi olduklarını vurgulayarak, burada hem kendi faaliyetleri için çalışmalar yürüttüklerini hem de diğer firmalara test konusunda destek sağladıklarını bildirdi. Atikcan, yaklaşık 2,5 milyon dolarlık yatırımla kurdukları laboratuvarda diğer şirketlerle milli bir savunma sanayisi için çalıştıklarını ifade etti.

"ASELSAN'ın kompozit atölyesi gibiyiz"

Atikcan, stratejik ortaklık sürecinde ASELSAN desteğiyle sektörde ilerlediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kompozit teknolojileri konusunda 150 çalışana ve 30 mühendise sahip bir firmayız. Savunma sanayisi için yüzde 100 dışa bağımlı bir sektör olan kompozit sanayisinde mili çözümlerle Türkiye'de parça üretip dünyaya ihraç eder hale geldik. Milli gemi 'MİLGEM'in üzerinde yer alan 3 boyutlu tarama radarlarının koruyucu kompozit parçalarını (radom) ürettik. Ayrıca radom, reflektör ve uydu parçası konusunda ASELSAN'a üretim yapıyoruz. Bu konuda ASELSAN'ın kompozit prototip atölyesi şeklinde çalışıyoruz diyebilirim."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Müslüman futbolcuların haftası

2018-03-19 00:32 - Spor

3 gündür kayıp kadının cesedi bulundu

2018-03-18 00:32 - Asayiş

Aydın’da velayet dehşeti

2018-03-12 20:02 - Asayiş

Yağışlar barajları doldurdu çiftçinin yüzünü güldürdü

2018-03-16 17:18 - Genel

5 aylık hamile olan eski eşini vurdu

2018-03-19 12:32 - Asayiş

Bakan Tüfenkci Dünya Turizm Fuarı'nı ziyaret etti

2018-03-18 18:41 - Ekonomi

Sağlıkta stratejik öneme sahip Ar-Ge projeleri desteklenecek

2018-03-13 19:02 - Sağlık

Hava ulaşımında 39 projeye 750 milyon lira harcanacak

2018-03-12 17:35 - Ekonomi

Helikopter koruması yerli üreticiye emanet

2018-03-19 14:32 - Teknoloji

BM'den ürperten Arakan raporu

2018-03-12 21:42 - Dünya

İlgili Haberler

Bayraktar KIZILELMA'dan ilk atışta tam isabet

23:07 - Teknoloji

2025 Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri belli oldu

14:43 - Teknoloji

2025 Nobel Kimya Ödülü'nü Susumu Kitagawa, Richard Robson ve Omar M. Yaghi kazandı

13:23 - Teknoloji

Bursa BİLSEM öğrencileri TEKNOFEST'teki başarılarını yenileriyle taçlandırmak istiyor

13:08 - Teknoloji

Milli Teknoloji Hamlesi'ne güç katacak gençlere burs desteği

12:52 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İtalya'da, İsrail'in Özgürlük Filosu Koalisyonu'na saldırısı protesto edildi

23:57 - Dünya

TRT Genel Müdürü Sobacı: TRT Avaz, Türk dünyası arasındaki dayanışmayı daha da kuvvetlendiriyor

23:48 - Gündem

Amman'daki mülteci kampından Nobel ödülüne: Filistin asıllı Omar Mwannes Yaghi

23:42 - Dünya

Uludağ'da mevsimin ilk kar yağışı etkili oldu

23:28 - Gündem

Trump, Gazze'de ateşkes anlaşması için hafta sonu Orta Doğu'ya gidebileceğini açıkladı

23:23 - Dünya