Hatay-Suriye sınırına 35 bin metre beton duvar

Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Güvenççi Mahallesi'nde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye tarafından gelebilecek saldırılara karşı aldığı güvenlik önlemleri artırılıyor.

Gündem - 10 yıl önce

Rusya ve İran’ın desteklediği Beşar Esed’in Türkiye sınırına yönelik tehditleri sürerken, Türkiye sınırdaki güvenlik önlemlerini en üst seviyeye yükseltti. Suriye tarafından gelebilecek tehlikelere karşı her türlü askeri tedbir alınırken, asker 24 saat sınırı kontrol altında tutuyor.
Termal kameralarla ve gözetleme kuleleriyle sınırda uçan kuştan bile haberi olan TSK, Suriye tarafından gelebilecek hava ihlallerine karşı da uçaksavar silahlarla güvenliği en üst safhaya çıkarmış durumda.Sınırdan Türkiye’ye yönelik sızma hareketlerinin de önüne geçmek isteyen Türkiye, sınır boyuna duvar çekiyor. Üstü jiletli tellerle destekli 3,5 metre yüksekliğindeki beton duvarlar, Hatay’da sınır boyunca örülmeye devam ediyor.
Her biri 7 tonluk beton parçalarıyla yapılan modüler beton duvarın şu anki uzunluğu 34 bin 564 metreye ulaştı. TSK 2. Hudut Alay Komutanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, duvarın Nisan ayında bitirilmesi planlanıyor. İnşaat bittiğinde duvar 72 km uzunluğa ulaşacak. Açıklamada, “İnşa edilen duvar ve hudut hattında alınan ilave tedbirler neticesinde bölgemizdeki yasadışı geçişler ile kaçakçılık olaylarında önemli ölçüde azalma sağlanmıştır” denildi.

TÜRKMENLER TÜRKİYE SINIRINDAKİ KAMP BÖLGESİNE TAŞINDI

Bu arada, Rusya’nın havadan Esed ve İran’ın karadan saldırdığı Türkmen Dağı bölgesinde bulunan Türkmenlerin kaldığı Yamadı kampında kalan Suriyeli Türkmenler, Türkiye sınırında kurulan kamp bölgelerine taşındı. Türkmenlerin bir kısmı Suriye sınırında bulunan Güveççi’de Türk Kızılayının ve AFAD ekiplerinin kurduğu kampta kalıyorlar. Kampın bütün ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanırken, güvenlikte Türk askerleri tarafından sağlanıyor. Büyük bir çadır kenti andıran kampta, çoğunluğu kadın ve çocuklar olmak üzere yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor.
2015 yılı içerisinde Suriye sınırında 5 bin 487 hudut olayı meydana geldiği belirtilirken, “Bu olaylara müdahale esnasında 464 Türk vatandaşı, 151 bin 73 Suriye vatandaşı ve bin 865 diğer ülke vatandaşı olmak üzere toplam 153 bin 402 kişi yakalanmış olup, bu şahıslarla birlikte, 1 milyon 552 bin 51 paket sigara, 1 milyon 469 bin 532 adet uyuşturucu hap, 100 kg uyuşturucu madde ve 3 bin 788 adet canlı hayvan ele geçirilmiştir" açıklaması yapıldı.
dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Başbakan Davutoğlu'ndan PYD ve YPG açıklaması

2016-02-16 21:03 - Siyaset

Pestil ve köme eşliğinde çatışma bölgesine mektup

2016-02-22 11:52 - Genel

Azra bebek lösemiyle ailesi parasızlıkla mücadele ediyor

2016-02-22 12:35 - Gündem

Hatay-Suriye sınırına 35 bin metre beton duvar

2016-02-23 15:35 - Gündem

Merkel: Türkiye’ye ve Yunanistan’a destek verilmeli

2016-02-18 02:02 - Dünya

Bakan Ramazanoğlu: Terörden medet umanlar hüsrana uğrayacaklardır!

2016-02-20 17:56 - Politika

Öfkeli koca dehşeti: Karısını öldürüp intihar etti

2016-02-22 14:59 - Asayiş

Şampiyonlar Liginde 2. Tur heyecanı sürüyor

2016-02-22 15:05 - Spor

Türk medyasına tarihi çağrı

2016-02-18 10:51 - Genel

Ruslardan beklenen davranış !

2016-02-17 12:29 - Spor

İlgili Haberler

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan 3 kişi kayboldu

17:43 - Gündem

Aydın ve Muğla'da çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

17:28 - Gündem

Aydın, Antalya ve Muğla'da çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

17:08 - Gündem

Aydın'da ormanlık alanda yangın çıktı

16:32 - Gündem

Aydın ve Antalya'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan 3 kişi kayboldu

17:43 - Gündem

Lübnan ordusu: İsrail'in saldırıları konuşlanmamızı ve güney sakinlerinin geri dönüşünü engelli

17:38 - Dünya

NATO ülkeleri, Rusya'nın Polonya ve Romanya hava sahası ihlallerini kınadı

17:33 - Dünya

Aydın ve Muğla'da çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

17:28 - Gündem

Aydın, Antalya ve Muğla'da çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

17:08 - Gündem