?>

Hacıosmanoğlu'ndan sert sözler

Eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, sezon başında şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurduklarını ancak Türkiye’deki çeteyi aşamadıklarını söyledi.

Spor - 9 yıl önce

Eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu sessizliğini bozarken, bordo-mavili kulübün mevcut başkanı Muharrem Usta’ya yüklendi. Makamların ve koltukların çözüm üretme yeri olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, "Zorla bu görevlere kimseyi götürmüyorlar. Bir şeyler üreteceksiniz. 6 aydır konuşmuyorum. Takım 6 tane yiyor sorumlusu biziz. 7 tane yiyor sorumlusu biziz. Sorumlusu bizsek bizim dönemimizde böyle sonuçlar almadık. Biz şampiyonluğu oynayacak bir kadro kurduk ama ne yazık ki Türkiye’deki çeteyi aşamadık. Aralıkta kongre vardı. Biz o ilk 4. haftadaki gibi devam etseydik, 1-2 sene daha görev alacaktık ve Türk futbolundaki çetenin de ömrü bitecekti. Onun korkusuyla içerideki işbirlikçilerle beraber başarılı olmamız adına her türlü engeli çıkardılar. Biz başarıdan bahsetmiyoruz. Başarı şampiyonluktur. Ama üst üste 2 sene Avrupa tarihinde bir Türk takımı gruplardan çıktı“ ifadelerini kullandı.

"BAŞKANIN AĞZINDAN UEFA DÜŞMÜYOR"

Şampiyon olan Trabzonspor’a büyük transferler yakışır diye Avrupa’nın göz bebeği oyuncuları aldıklarını söyleyen Hacıosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün başkanın ağzında bir sakız var. UEFA kriterleri. UEFA diyor ki 60 milyon düşecek bütçe. PTT 1. Lig takımlarının bütçesi 60 milyon TL, rakipleriniz bir oyuncuya 60 milyon veriyor. Bizim geldiğimiz dönemde Trabzonspor’un geliri 77 milyon TL idi. Geldiğimiz sezon 130 milyon TL’ye çıkardık onu. 60 milyon TL kulübün gelirini artırdık. Trabzonspor tarihinin en başarısız sezonunu yaşadı. Bu başarısızlık ekonomiye de yansıyor. UEFA 60 milyon TL bütçeyi sınırlamadı. Siz kaynak buldunuz da 60 milyonu 100 milyona çıkardınız da o 40 milyonu harcayamazsınız demiyor size. Trabzonspor’un en düşük geliri ile hesap yapıyorsunuz. Çıkıyorsunuz milletin huzuruna UEFA kriterleri var ona uymak zorundayız. Satarsak alacağız, 60 milyona düşürürsek alacağız. O zaman siz niye buraya geldiniz. Ben bu garip halimle beraber kulübün gelirini 130 milyon çıkardım sen niye 200 milyona çıkarmıyorsun. Bunların hiç birini yapmayacaksınız o zaman size gerek yok bizim muhasebe müdürü orayı daha iyi yönetirdi Trabzonspor’un geliriyle. Başkanın özür borcu var bu millete. Bu sıkıntıları ben kulübe yaşatmadım“ şeklinde konuştu.

"M’BİA’NIN SATIŞINDA ŞAİBELER VAR"

Trabzonspor eski kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kamerunlu oyuncu M’Bia’nın Çin’e satışında şaibeler olduğunu iddia ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"İki sene üst üstü UEFA Şampiyonu olan Sevilla’nın beynini aldık 29 yaşandı. Zokora gibi 6 milyon 500 Bin Euro 33 yaşındaki oyuncuya vermedik. Bütün Avrupa takımları peşindeydi biz adamı Trabzon’a getirdik. Siz onu elinizde tutamadınız sattınız. O zaman hedeften bahsetmeyeceksin. O oyuncunun satışında da şaibeler var. Bunların hepsini konuşacağız“ dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

41 yaşındaki adamdan 7 yaşındaki erkek çocuğa taciz

2016-06-24 15:32 - Yerel haber-Şirket Haber

Hamile kadın kocasıyla kuyumcu soydu

2016-06-18 13:20 - Asayiş

"19 Haziran adaylar arası öç alma yarışına dönüşmüştür"

2016-06-23 13:56 - Politika

Adliye çatısında intihar girişimi

2016-06-22 16:02 - Yerel haber-Şirket Haber

Eminevim’den üyelerine inanç turları

2016-06-21 13:08 - Ekonomi

Denizden kovalarla su taşıyıp yangını söndürdüler

2016-06-21 16:52 - Yerel haber-Şirket Haber

ABD Büyükelçi Bass özçekim yaptı

2016-06-24 01:46 - Genel

Acılı aile kanlı yolu trafiğe kapattı

2016-06-24 02:53 - Asayiş

Moody’s Brexit’e olumsuz bakıyor

2016-06-24 14:21 - Ekonomi

İtalya Genelkurmay Başkanı Kahramanmaraş’ta

2016-06-23 19:07 - Genel

İlgili Haberler

Çaykur Rizespor sahasında RAMS Başakşehir ile berabere kaldı

22:33 - Spor

Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı

22:28 - Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6 puana ulaştı

22:23 - Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bodo/Glimt'i 3-1 yendi

21:47 - Spor

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Shovkovskyi: Samsunspor maçı da kolay olmayacak

21:03 - Spor

Günün Manşetleri

Tesla'nın karı üçüncü çeyrekte yüzde 37 azaldı

00:03 - Ekonomi

İsrail Suriye'de işgal ettiği alanlardan Dera iline saldırı düzenledi

23:58 - Dünya

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel: (UAD kararı) İnsanlık vicdanının tarihi zaferi

23:43 - Dünya

Siyasilerden İsrail'in Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerin ilhakına yönelik girişimine

23:38 - Siyaset

Kudüs Valiliği, İsrail'in Mescid-i Aksa çevresindeki kazı çalışmaları konusunda uyardı

23:17 - Dünya