GSM operatörleri, depremden etkilenenler için seferber oldu

Türkiye'de faaliyet gösteren GSM operatörleri, deprem bölgesindeki bölgedeki vatandaşlara ücretsiz konuşma, SMS ve internet paketi tanımladı.

Teknoloji - 4 yıl önce

İstanbul
GSM operatörleri, depremden etkilenen tüm illerde kesintisiz iletişimi sağlamak için seferber oldu. Operatörler, deprem bölgesindeki bölgedeki vatandaşlara ücretsiz konuşma, SMS ve internet paketi tanımladı.
Vodafone Türkiye, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremden dolayı derin üzüntü duyduk. Afet bölgesinde bulunan müşterilerimize acil iletişim ihtiyaçları için ücretsiz konuşma, SMS ve internet paketi tanımlanmaktadır. Afet bölgesinde fatura borcu nedeniyle GSM hatları kapalı/kısıtlı olan müşterilerimizin hatları acil iletişim ihtiyaçları için açılmıştır." ifadelerini kullandı.

Turkcell'den Acil İletişim Paketi ve Kahraman Paketi

Turkcell'den alınan bilgiye göre, şirketin, tüm imkanlarıyla deprem bölgesindeki insanların iletişim ihtiyaçlarını kesintisiz sürdürmek için çalışmalarını sürdürdüğü belirtilerek, şöyle denildi:
"Afet bölgesindeki tüm kullanıcılarımıza ücretsiz görüşme, SMS ve internet içeren Acil İletişim Paketi ile bölgedeki arama kurtarma ekiplerine Kahraman Paketi tanımlayarak iletişim desteği veriyoruz. Ayrıca, borcu nedeniyle kapalı olan müşterilerimizin hatları acil iletişim ihtiyaçlarının karşılanması amaçlı olarak açılarak paket tanımlamaları gerçekleştirilmiştir. Afette zarar gören baz istasyonlarımızı hızla hizmete alırken, bölgeye çok sayıda mobil baz istasyonları, jeneratörler, uydu hizmeti verebilen mobil araçlar ve çevre illerden ekipler sevk ediyoruz. Bu zor günlerde depremden etkilenen illerimizdeki tüm vatandaşlarımıza destek olmak için elimizdeki tüm imkanları seferber etmeyi sürdüreceğiz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Türk Telekom'dan seferberlik

Türk Telekom da afet bölgelerindeki iletişim ihtiyacı için bilgilendirme ve seferberlik başlattı. Depremin en yoğun şekilde hissedildiği Kahramanmaraş'ta öncelikli alanlarda konumlandırılan acil iletişim ve mobil iletişim araçları, bölgedeki vatandaşlara ücretsiz iletişim hizmeti sunuyor.
AFAD'ın daveti üzerine 105 kişilik Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE) deprem bölgesine hareket ederek yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine destek vermeye başladı. Bölgeye çadır, battaniye ve uyku tulumları sevk edildi.
Yürütülen çalışmalar kapsamında, vatandaşların akıllı cihazları için Türk Telekom mağazalarında taşınabilir şarj cihazı (powerbank) desteği sağlanıyor.
Mobil baz istasyonları da bölgeye sevk edilirken, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz konuşma ve internet yüklendi.
Bölge halkı için WiFi internet noktaları ücretsiz kullanılma sunuldu. Bunun yanı sıra iletişime kapalı olan müşterilerin mobil, internet ve sabit hatları görüşmeye açıldı.
Bölgede bulunan vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz konuşma ve internet yüklenirken, ankesörlü telefonlardan yurt içinde tüm yönlere iletişim ücretsiz kullanıma sunuldu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Yavuz Atar cumhurbaşkanı adaylık tartışmasını yorumladı

2023-02-02 13:15 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Hindistan ve Pakistan arasındaki Keşmir meselesi 76 yıldır çözülemiyor

2023-02-04 11:32 - Dünya

Liderlerden Türkiye'ye taziye mesajları

2023-02-06 09:28 - Dünya

BBVA'dan Türkiye pazarına "uzun vadeli" yaklaşım

2023-02-01 17:39 - Ekonomi

Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşan Abant'a gelenler karın keyfini çıkarttı

2023-02-02 16:28 - Magazin

Kosova Başbakanı Kurti, ülkesinde “Sırp Belediyeler Birliği” kurulabilmesinin şartlarını açıkladı

2023-02-02 18:57 - Dünya

GSM operatörleri, depremden etkilenenler için seferber oldu

2023-02-06 12:02 - Teknoloji

Barış Pınarı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

2023-01-31 12:12 - Gündem

'Bir takım daha fazla nasıl katledilebilir'

2023-02-03 00:52 - Spor

OPEC+ grubu "üretimi günlük 2 milyon varil azaltma kararına" bağlı kalacak

2023-02-01 18:24 - Ekonomi

İlgili Haberler

"Nu.D-36"nın uçabilir replikası 8 aylık çalışmayla gökyüzüyle buluştu

12:13 - Teknoloji

Kandilli Rasathanesi 1947'den bu yana güneşi "el" ile gözlemliyor

11:38 - Teknoloji

Türkiye Ay aracını 2027'nin ilk aylarında uzaya fırlatacak

10:48 - Teknoloji

Bakan Kacır: TÜBİTAK tarafından yeni çağrı açılıyor

23:13 - Teknoloji

ASELSAN'ın ASELBUOY sistemleri İHA'lara denizaltı savunmasında yetenek kazandırıyor

12:47 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Türkiye ile Suriye'nin iş birliğinde düzenlenen dil eğitimi kampına katılan öğrencilere sertifi

22:52 - Dünya

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

İngiltere'de 38,1 dereceyle "bu yılın en yüksek sıcaklığı" kaydedildi

22:43 - Dünya

Trump'ın uçağını değiştirmesine neden olan İsrail kaynaklı "İran tehdidi" istihbaratı

22:07 - Dünya

Giresun'da denizde hortum oluştu

21:37 - Gündem