?>

Gönüllü gençler depremlerden etkilenen kentleri grafitilerle süsleyecek

Antalya'da grafiti eğitimi alan gönüllü gençler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen kentlerdeki okul duvarlarını ve belirli noktaları yapacakları çalışmalarla renklendirecek.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Antalya

Muratpaşa Gençlik Merkezi tarafından "Gençlerin Sokaktaki Rengi: Grafiti" isimli sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında gençlik merkezine başvuran 30 gönüllü genç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Araştırma Görevlisi Nazif Gür ve Grafiti Sanatçısı Şenol Karakaya'dan teorik ve uygulamalı eğitim aldı.

İlk etapta Kahramanmaraş ve Gaziantep'e gidecek gençler, belirlenen alanlarda kültürel öğelerin öne çıktığı, okullarda ise tematik tasarımlar içeren grafiti çalışmaları yapacak.

"Bu projenin ana kaynağı gençler"

Gençlik merkezi müdürü Süleyman Yıldız, projenin amacının grafiti sanatına ilgi duyan gençlerin gelişimine katkıda bulunmak, deprem bölgelerindeki okullara ve şehre değer katmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Bir grup gençle grafiti etkinliği yapılması fikrinin projeye dönüştüğünü anlatan Yıldız, "Bu projenin ana kaynağı gençler. Fikir gençlerimizden geldi. Merkezimizin çevresine grafiti yapan gençlerle yaptığımız küçük bir sohbetten proje çıktı. Yaklaşık bir ay önce projeyi hazırladık. Bakanlığımızın uygun görmesiyle hayata geçirdik. Gönüllülerimiz, eğitmenlerimiz ve grafitiye gönül veren tüm gençlerimiz bu projeden faydalanıyor. " diye konuştu.

Yıldız, eğitimlerin ardından uygulama çalışmalarının deprem bölgesinde belirlenen illerde yapılacağını aktardı.

Gençlik merkezleri aracılığıyla bu planlamanın yapıldığını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız desteğiyle gençlerimizi depremden etkilenen bölgeye götüreceğiz. Kendi gönüllülerimizin yanı sıra gideceğimiz illerde bu işe gönül vermiş gençlerimiz ve sanatçılarımız olacak. Okul duvarlarındaki grafiti çalışmalar yaş gruplarına göre tematik olarak hazırlanacak, kent içerisinde yapılacak olanlarda ise kültürel öğeler öne çıkarılacak."

"Renkli bir dünyaya uyanmalarını sağlayacak alanlar oluşturmak istiyoruz"

Manavgat Gençlik Merkezi eğitmenlerinden ve proje gönüllülerinden Mihrimah Yılmaz Peker de "Eğitimlerimiz oldukça keyifli geçti. Asıl beni heyecanlandıran uygulama aşaması, sahada olup bir faydamızın olması. Oradaki gençleri, insanları mutlu etmek çok güzel olacak. Katkıda bulunanlara ve bizi bu projeye dahil edenlere teşekkür ediyorum. Heyecanla gideceğimiz günü bekliyoruz." dedi.

Proje fikrinin oluşmasına katkıda bulunan 16 yaşındaki ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Musa Can Doğan da bölgeye gidecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Gönüllülere eğitim veren grafiti sanatçısı Şenol Karakaya ise "Gençlerimizle deprem bölgelerindeki alanlarda bu tarz çalışmaları yaygınlaştırarak psikososyal destek sağlamayı amaçlıyoruz. Bölgede ben de onlara eşlik edeceğim. Gençlerle depremden etkilenen kişilerin de dahil olacağı çalışmalar yapacağız. Onların gri duvarlardan kurtulmalarını, renkli bir dünyaya uyanmalarını sağlayacak alanlar oluşturmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya Duma Başkanı Volodin: Karabağ Azerbaycan’ın iç meselesi

2023-09-23 22:35 - Özel Haber

Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi

2023-09-24 13:27 - Ekonomi

Yelkende Funboard Slalom Avrupa Şampiyonası sona erdi

2023-09-26 08:17 - Spor

Antalyaspor galibiyet hasretine altıncı haftada son verdi

2023-09-24 11:48 - Spor

Karabük'te çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

2023-09-21 19:13 - Asayiş

Beşiktaş, Süper Lig'in 6. haftasında yarın Kayserispor'u ağırlayacak

2023-09-23 13:17 - Spor

İklim Kanunu gündem oldu! Kanuna karşı 770.000 imza!

2023-09-22 20:39 - Özel Haber

Ankaragücü ile Konyaspor berabere kaldı

2023-09-24 19:32 - Spor

Baraj gölüne düşen helikopterde hayatını kaybedenlerin cenazeleri İzmir'den uğurlandı

2023-09-19 16:53 - Gündem

İşitme engelliler için ulaştırma ve haberleşmedeki zorluklar yeni sistemlerle aşılıyor

2023-09-24 12:03 - Teknoloji

İlgili Haberler

İzmir'de ceviz bahçesinde Roma dönemine ait mezar taşları tespit edildi

18:12 - Çevre-Hayat

"Doğaya vakıf ol" sloganıyla İstanbul'dan Bursa'ya pedal çeviriyorlar

17:18 - Çevre-Hayat

Uluslararası FoodFest Antalya Gastronomi Festivali kapsamında domates hasadı yapıldı

17:13 - Çevre-Hayat

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi'yle Temel çifti yeni evlerine kavuştu

16:33 - Çevre-Hayat

Sivas'ta öğretmen nefes borusuna yemek kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

13:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

RTÜK'ten "dolandırıcılık" uyarısı

19:52 - Gündem

ABD’de tarifelerin etkisiyle ithalat kargolarında 2023’ten bu yana ilk yıllık düşüş bekleniyor

19:47 - Ekonomi

Yemen'den atılan füze nedeniyle Tel Aviv'deki havalimanında uçuşlar askıya alındı

19:42 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulundan infaz sistemi çalıştayı

19:38 - Gündem

Burdur'da sahipsiz köpeklerin saldırdığı kişi yaralandı

19:32 - Gündem