'Genel Başkanın onayıyla genel başkan adayı olmam'

CHP Genel Başkan adayı İnce, partisinin 36. Olağan Kurultayı'nda, Divan Başkanlığı'nın, "genel başkanlığa adaylık için yeterli imzayı bulamadığını" açıklamasına ilişkin, "Bu Ali Cengiz oyunu. Genel Başkanın onayıyla genel başkan adayı olmam." dedi.

Siyaset - 9 yıl önce

ANKARA

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kurultayda yaşanan "mükerrer imza" tartışmalarının ardından salonda dolaşarak, partilileri selamladı.
Daha sonra kurultayın yapıldığı salondan çıkan İnce, arka koridorda kendisi için ayrılan odaya geçti.
Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan İnce, CHP Tüzüğü'ne göre, genel başkan adayları için mükerrer oy veren delegelerin, Divana çağrılarak adaylar arasında seçim yapmalarının istenmesi gerektiğini söyledi.
Divan Başkanlığına sunduğu dilekçede mükerrer oy bulunmadığını ifade eden İnce, "Bu bir Ali Cengiz oyunu. Asla mükerrer yok, çok iyi biliyorum. Varsa da kendileri mükerrer yaptırmıştır. Benim bir gücüm yok ki delegeye baskı yapacak. Onların gücü var." ifadesini kullandı.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Divan'a gönderdiği yazıda "Mükerrer 49 kişiyi bana değil, İnce'ye yazın" ifadelerini kullandığını aktaran İnce, "O 49 delege, Genel Başkanın marabası değildir. Genel Başkanın böyle bir hakkı yoktur. Benim de böyle bir isteğim yoktur. Ben, Genel Başkanın onayıyla genel başkan adayı olmam, böyle bir talebim yok." diye konuştu.
"Yüreğine güvenen Divan, delegeleri toplar"
"Yüreğine güvenen Divan, delegeleri toplar, parmak işaretiyle sorar." diyen İnce, şunları kaydetti:
"Bu suni bir krizdir, algı operasyonudur. Bunu sonlandırın. Buradaki dertleri şu. 'Bakın imza sayısı az, nereden bu genel başkanlığı kazanacak ki?' diye bir algı yaratmak istiyorlar. Korkuyorlar aslında. O kanal kanal gezen genel başkan yardımcıları, yarın Parti Meclisi yarışında rezil olacaklarını biliyorlar. Ben, bu tartışmalara son veriyorum. Ben, 166 imzayı oraya teslim ettim, hiçbir tane mükerrer yok."
Böyle bir durumun CHP'nin tartışılmasına yol açtığına işaret eden İnce, "Ben, özgür iradeli kurultay delegelerinin imzasıyla adayım. Ortak verilen 49 imzayı, Genel Başkanın ipoteği altındaymış gibi o imzaları bana devretme hakkı yoktur. Lütuf kabul etmiyorum. Ben adil bir yarışma, adalet istiyorum." açıklamasında bulundu.
Muhabir: Mehmet Tosun,Barış Gündoğan,Seval Güler,Meltem Öztürk
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Akıl oyunlarıyla zekaları gelişiyor

2018-01-29 18:37 - Genel

Zeytin Dalı Harekatı'na işçilerden fazla mesaili destek

2018-02-03 18:16 - Genel

AB, Brexit sonrası geçiş sürecinde İngiltere'ye 'karar hakkı' tanımadı

2018-01-30 00:27 - Genel

Fransa'da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

2018-02-02 18:55 - Genel

'Genel Başkanın onayıyla genel başkan adayı olmam'

2018-02-03 23:02 - Siyaset

Süper Lig'de görünüm

2018-01-30 02:41 - Spor

Başbakan Yıldırım: 'Hepsinin canına okuyacağız'

2018-02-02 19:57 - Siyaset

Diyarbakır'da 3 aile arasında silahlı kavga: Ölü ve yaralılar var

2018-01-31 17:02 - Asayiş

İstanbul'da FETÖ operasyonu: 23 gözaltı

2018-02-02 20:57 - Genel

'Her kripto para ayrı değerlendirilmeli'

2018-02-02 21:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Siyaset

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan 3 kişi kayboldu

17:43 - Gündem

Lübnan ordusu: İsrail'in saldırıları konuşlanmamızı ve güney sakinlerinin geri dönüşünü engelli

17:38 - Dünya

NATO ülkeleri, Rusya'nın Polonya ve Romanya hava sahası ihlallerini kınadı

17:33 - Dünya

Aydın ve Muğla'da çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

17:28 - Gündem

Aydın, Antalya ve Muğla'da çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

17:08 - Gündem