?>

Akıl oyunlarıyla zekaları gelişiyor

- Kağıthane Belediyesi'nce açılan Yaşam Beceri Atölyeleri'ndeki Akıl Oyunları ve Stratejik Düşünme sınıfında çocuklar, akıl oyunları oynayarak, beyin jimnastiğiyle zekalarının gelişimine katkı sağlıyor

Genel - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Kağıthane Belediyesi tarafından hizmete açılan Yaşam Beceri Atölyeleri'nde bulunan Akıl Oyunları ve Stratejik Düşünme sınıfında çocuklar, akıl oyunları oynayarak, beyin jimnastiğiyle zekalarını geliştiriyor.

Kağıthane Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçede hayata geçirilen 7 Yaşam Beceri Atölyesi ile hem çocukların kendilerini geliştirmesi sağlanıyor hem de sosyal yaşamdan kopmuş ve teknoloji bağımlısı nesillerin yetişmemesi için çaba sarf ediliyor.

İlçede yer alan atölyelerden biri olan Harmantepe Yaşam Beceri Atölyesi'ndeki Akıl Oyunları sınıfına büyük bir heyecanla gelen 7-15 yaş arasındaki çocuklar, zeka oyunlarını gruplar halinde oynayarak, arkadaşlarıyla sosyalleşiyor ve kendilerini geliştiriyorlar.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akıl Oyunları Eğitmeni Burcu Mercan Özcan, akıl oyunlarının çocukların var olan sosyal zeka potansiyellerini sosyal, bilişsel ve duyusal becerilere dönüştürdüğünü belirtti.

Çocukların bu oyunlar sayesinde kazandığı becerilerle günlük hayatta karşılaştıkları problemlere çözüm üretebildiklerini aktaran Özcan, ''Daha kolay stratejiler geliştiriyorlar. Bu hem öz güvenlerini hem de akademik başarılarını artırıyor. Burada amacımız çocukların telefon, tablet ve bilgisayar gibi elektronik cihazlarla çok fazla vakit geçirmemesi sağlamak ve akıl oyunlarıyla hayatlarına pozitif etki yapmak.'' ifadelerini kullandı.

- ''Özgüvenim artıyor, zor şeylerin üstesinden gelebiliyorum''

Atölyede zeka oyunu oynayan 8 yaşındaki Ekinsu Öztürk, oynadığı oyunların öz güvenini artırdığını belirterek, ''Burada zor şeylerin de üstesinden gelebileceğimi öğreniyorum.'' dedi.

9 yaşındaki Burak Uslu da oyunların zekasını kullanmasına yardımcı olduğunu dile getirerek, ''Hem okumam hızlandı hem de sınavlarımda başarılar kazanmaya başladım. Ben buraya gelmeden önce hep televizyon izliyordum. Buraya geldikten sonra babamla da buradaki oyunları alıp evde oynamaya başladık. Çok eğlendik.'' şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Ukrayna'da helikopter düştü: 4 ölü

2018-01-26 02:30 - Dünya

Türkiye'nin bu yıl 54,5 milyar metreküp doğalgaz tüketeceği öngörüldü

2018-01-23 13:27 - Ekonomi

'Tarih doktorları' iş başında

2018-01-23 16:58 - Genel

5 bin engelliye atama müjdesi

2018-01-29 06:12 - Gündem

Jandarmadan yayalara 'Beatles'lı saygı mesajı

2018-01-27 00:08 - Genel

Bafetimbi Gomis: 'Beni üzdü ve şaşırttı'

2018-01-24 23:32 - Spor

Hakkari'de 'öz yönetim' ilanına ilişkin davada karar

2018-01-27 00:05 - Genel

Evi yanan Ali Dede yeniden hastaneye kaldırıldı

2018-01-25 19:32 - Çevre-Hayat

Emekli aylık fark tutarları yarın ödenecek

2018-01-24 20:47 - Ekonomi

Le Guen: 'Takım olarak savaşmaya hazırız'

2018-01-25 17:02 - Spor

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycanlı ve Mısırlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü

15:28 - Siyaset

Ürdün ve Lübnan, hava sahasını yeniden açtı

15:17 - Dünya

AK Parti heyeti, Bakü'de şehitlikleri ziyaret etti

15:08 - Siyaset

Otizmde erken tanı çocuklarda belirtilerin kaybolma oranını arttırıyor

14:43 - Gündem

Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin soruşturmada 3 şüpheli tutuklandı

14:38 - Gündem