Genç görünmek için kadınlar 'botoks', erkekler 'brotoks' yaptırıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Dermatoloji Ana Bilim Dalı bünyesinde kurulan Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Kliniğine sağlıklı ve bilimsel yöntemlerle genç görünüme kavuşmak isteyen kadınlar botoks, erkekler en çok brotoks işlemi için başvuruyor.

Sağlık - 4 yıl önce

İzmir
Dermatolojik tedavileri estetik uygulamalarla desteklemek, bilimsel yöntemlerle genç görünüm sağlamak ve geleceğin dermatoloji uzmanı yetiştirmek amacıyla DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 2022 yılında kurulan klinikte, teknolojik cihazlarla ve modern yöntemlerle tıbbi tedaviler uygulanıyor.
Klinikte cilt bakımı, kimyasal peeling, dermapen uygulaması, PRP, mezoterapi ve dolgu uygulamaları gerçekleştirilirken aynı zamanda dermatoloji asistanlarına da uygulamalı eğitim veriliyor.
Genç görünüme sağlıklı ve bilimsel ortamda kavuşmak isteyen kadınlar kliniğe botoks, erkekler ise daha çok brotoks için geliyor.

"Erkekler daha fazla geliyor"

Kliniğin Yöneticisi Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, AA muhabirine, erkeklere yapılan botoks uygulamasının "brotoks" olarak adlandırıldığını söyledi.
Erkeklerde kasların daha güçlü, kırışıkların daha derin olduğuna işaret eden Çalıkoğlu, şöyle konuştu:
"Kadın erkek fark etmiyor. Aslına bakarsanız son zamanlarda erkekler daha fazla geliyor diyebilirim. İlgide bir artış var. Belki bu konudaki algı değişti. Eskiden sadece kadınların ihtiyaç duyduğu tedavilerdi ama şimdi erkekler kendilerini daha bakımlı ve estetik sorunlarını düzeltmiş şekilde görmek istiyorlar. Yani aynaya baktıklarında kendilerini iyi hissetmek istiyorlar. Erkekler en çok kırışıklık tedavisi için başvuruyorlar. Bir de sivilce tedavisi, akne izleri için özel tedaviler uyguluyoruz. En çok başvuran hasta grubu bunlar diyebiliriz. Ama birçok başka yöntemler var. Hyaluronik asit uygulamaları, leke için peelingler... Bu merkezde piyasa koşullarında yapılabilecek tüm tıbbi estetik işlemler var. Fazlası var eksiği yok. Hepsinden de erkekler yaptırıyorlar."

Merdiven altı işletmelerdeki estetik uygulamalara karşı bilinçlendiriyorlar

Her yaştan hasta grubuna yönelik deri ile ilgili tüm tedavileri merkezde gerçekleştirdiklerini, tıbbi tedavileri estetik yaklaşımlarla desteklediklerini aktaran Çalıkoğlu, sivilceli, akneli bir cilde uygulanan tıbbi tedavinin ardından, gerekirse akne izini de lazer yöntemleriyle yok ettiklerini aktardı.
Halk arasında saçkıran olarak bilinen alopesi areata hastası çocuklara ise klinikte ücretsiz hizmet verdiklerinin altını çizen Çalıkoğlu, merkezde sunulan bilimsel tedavilere ilişkin şu bilgileri verdi:
"Merkezimize ilgi giderek artıyor. Hastalar gördüklerinde şaşırıyorlar. Kapıdan geçerken bile içeri girip gelenler var. Şu açıdan şaşırıyorlar. Bir üniversite hastanesinde böyle bir yerin olması değişik geliyor hastalara. Bizim burada iki önemli amacımız var. Birincisi merdiven altı estetik kozmetik işlemlerle mücadele etmek, yani halkın sağlığını korumak. Ötekisi ise iyi dermatoloji uzmanları yetiştirmek. Dünya çapında uluslararası literatürün desteklediği tedavilerle uluslararası standartlarda eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Merdiven altı işletmelerde çok büyük sorunlar yaşanıyor. Hastaları lazer cihazlarıyla yakabiliyorlar. Yaptıkları işlemlerle iz bırakabiliyorlar, leke oluşturabiliyorlar tabii ki onların bozduklarını düzeltmek de bize düşüyor."

Hastalar da öneriyor

Kliniğe başvuran Emrah Bulut (35) ise genetik sebepler nedeniyle genç yaşta kırışıklık sorunuyla karşılaştığını, tedavi için de üniversiteyi tercih ettiğini dile getirdi.
Dokuz Eylül Üniversitesinde kaliteli hizmet ve güler yüzlü ekiple karşılaştığını ifade eden Bulut, "Yaşım genç olduğu için kırışıklar beni rahatsız ediyordu. Neticede 35 yaşındayım o kırışığın normalde 50 yaşında bir adamda olması gerektiğini düşündüğüm için başvurdum. Daha önce farklı özel kliniklere de gittim ama verim alamadım. Özellikle burayı tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ordu-Giresun Havalimanı yaklaşık 6 milyon yolcuya hizmet verdi

2022-05-24 16:07 - Çevre - Seyahat

Rusya, Finlandiya'ya gaz arzını yarın durduracak

2022-05-20 14:34 - Dünya

AB'den Ukrayna'ya 600 milyon avroluk finansal destek

2022-05-20 14:59 - Dünya

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bir kişi etkisiz hale getirildi

2022-05-26 18:06 - Asayiş

İspanya'da çoğu Madrid'de 40 kesin, 52 şüpheli maymun çiçeği vakası var

2022-05-22 17:12 - Dünya

Iğdır'ın Testere Vadisi'ndeki kayalıklar FPV dron ile görüntülendi

2022-05-23 12:04 - Çevre-Hayat

İbnülemin Mahmud Kemal İnal kabri başında anıldı

2022-05-24 17:13 - Kültür Sanat

Göçerler zengin bitki örtüsüne sahip Muş'a gelmeye başladı

2022-05-23 12:41 - Çevre-Hayat

Genç görünmek için kadınlar 'botoks', erkekler 'brotoks' yaptırıyor

2022-05-27 13:24 - Sağlık

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı

2022-05-24 20:41 - Gündem

İlgili Haberler

Yaşlılarda enfeksiyonlara karşı en etkili koruma "aşı"

18:42 - Sağlık

Baş dönmesi şikayetiyle gittiği hastanede "dünyada 68'inci vaka" olarak literatüre geçti

12:37 - Sağlık

Mobil sigara bırakma poliklinik araçları Eskişehir'de 2 ayda yaklaşık 600 kişiye ulaştı

12:12 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından hiperbarik oksijen tedavisiyle ilgili açıklama

17:37 - Sağlık

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde uzaktan hasta değerlendirme dönemi başladı

12:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset