Galatasaray'da hedef Süper Lig'de 25. şampiyonluğu almak ve 5. yıldızı takmak

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, Süper Lig'de şampiyon olarak 5. yıldızı takmak istediklerini söyledi.

Spor - 1 yıl önce

Yelkencioğlu, sarı-kırmızılı kulübün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği şenlikte AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
23 Nisan etkinliğine değinen Yelkencioğlu, "23 Nisan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği çok önemli bir gün. Bu önemli günde bütün üyelerimiz, onların çocukları ve torunlarıyla Florya'daki son etkinliğimizi yapmak istedik. Her ikisi de önemli, Florya'da son etkinliği yapmak da 23 Nisan'da. Galatasaray ailesi olarak burada bulunmak da çok önemli. İkisini birlikte yaşıyoruz. Galatasaray, çok büyük ve güzel bir aile. Gün geçtikçe daha çok genç taraftar ediniyoruz. İnşallah her şey güzel olacak. Kemerburgaz'daki tesislerimize taşındık. İnşallah bundan sonraki kutlamaları da yeni yerimizde yaparız." diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda finale çıktıklarını hatırlatan Yelkencioğlu, "Her zaman, 'Mayıslar bizimdir.' diyoruz. Türkiye Kupası'nda bir final maçımız var. Kıymetli bir rakibimizle oynayacağız. Ya Göztepe ya Trabzonspor'dan biriyle karşılaşacağız. İkisi de çok kıymetli takımlar. Hangi takımla oynarsak oynayalım tabii ki kazanmak için oynayacağız. Çünkü 5 senedir Türkiye Kupası'nı alamadık. Müzesinde en çok Türkiye Kupası olan takım Galatasaray. O kupalara bir tane daha eklemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Yelkencioğlu, Süper Lig'de bitime 6 hafta kala en yakın takipçileri Fenerbahçe'nin 5 puan önünde olduklarını vurgulayarak, "Ligde daha alınacak 18 puan var. Hiçbir şeyin garantisi yok. Matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemedik. Tabii ki en büyük hedefimiz şampiyonluk, 25. şampiyonluğu kazanıp hakiki 5. yıldızı takmak. Bunun için de hem futbolcularımız hem teknik heyetimiz büyük bir ciddiyet içinde işlerini yapıyor. Az kaldı. Güzel günleri göreceğiz, şampiyon olacağız." şeklinde görüş belirtti.
Niyazi Yelkencioğlu, futbol haricindeki branşlarda da başarılı şekilde yollarına devam ettiklerini söyledi.
Amatör branşlardaki başarılara değinen sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Galatasaray, yer aldığı her kulvarda şampiyonluk için yarışır. Bazen takımlar arasında dengesiz kuvvetler olabiliyor. Biz de onları Galatasaray aşkıyla, oyuncularımızın Galatasaray sevgisiyle ve çok çalışmalarıyla kapamaya çalışıyoruz. Kadın voleybol takımımız, Sultanlar Ligi'nde çok başarılı bir seri geçirdi. Finali ucundan kaybettik. Erkek voleybol takımımız, Efeler Ligi finalinde ilk maçına çıkacak. Sonuçta iki takımdan biri kazanacak ama finale çıkmak da çok büyük başarı. Tekerlekli sandalye basketbol takımımız, rakibimiz Fenerbahçe'yi yenerek şampiyon oldu. Erkek basketbolda Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldık. Her branşta emin adımlarla ilerliyoruz. Daha da iyi olacağız. Maddi ve manevi imkanlarımız geliştikçe Galatasaray daha büyük başarılara da imza atacak."
Yelkencioğlu, kulübün sponsorluk gelirlerinin son dönemde çok arttığını dile getirdi.
Bu sezon Süper Lig'de şampiyon olmanın önemine değinen Yelkencioğlu, "Biz yönetime geldiğimizde sponsorluk gelirleri yaklaşık 15 milyon seviyesindeydi. Şimdi ise 80 milyon dolara yaklaştık. Başarılar arttıkça sponsorluklar da geliyor. Galatasaray, çok büyük bir marka. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğiz. Şampiyon olduğumuz takdirde daha da büyük rakamlarla sponsorlar bulacağız. Galatasaray için elimizden geldiğince çalışıyoruz." dedi.
Başkan Dursun Özbek'in başarılarda büyük katkısı olduğunu anlatan sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı, "Buradaki en büyük pay Sayın Başkanımızda. Başkanımız insanüstü gayretle ve özveriyle çalışıyor. Onu gördükçe bize de ilham geliyor. Biz de ona yetişmeye çalışıyoruz. Gördüğüm kadarıyla hem tesisleşme hem de sportif başarılar açısından son yıllardaki en başarılı yönetim. Burada başkanımıza, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza, profesyonel olarak çalışanlarımıza, bütün teknik ekiplerimize ve sporcularımıza, hepsine çok teşekkür ediyoruz. Onlar başarılı olduğu müddetçe biz de onlara daha fazla yardımcı olmak için çabalıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Galatasaray

2025-04-20 18:32 - Spor

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi play-off'unda Panathinaikos AKTOR'a konuk olacak

2025-04-21 11:34 - Spor

BM: Etiyopya'da 10 milyondan fazla kişi ciddi gıda güvensizliği yaşıyor

2025-04-22 13:58 - Dünya

İran ile ABD arasındaki nükleer müzakereler Roma'da devam ediyor

2025-04-19 13:38 - Dünya

BTM yakın vadede unicorn çıkarmayı hedefliyor

2025-04-22 15:07 - Ekonomi

ABD, Afrika'daki kalkınma ve diplomatik faaliyetlerini azaltıyor

2025-04-21 12:13 - Dünya

İran, ABD ile yarın Umman'da yapılacak teknik görüşmelerin 26 Nisan'a ertelendiğini açıkla

2025-04-22 22:12 - Dünya

Fenerbahçe, milli boksör Kaan Aykutsun'u renklerine bağladı

2025-04-17 15:27 - Spor

Anadolu Efes, Panathinaikos'a mağlup oldu

2025-04-22 23:46 - Spor

Azerbaycan, Ermenistan'ın Nahçıvan'a serbest geçiş sağlamasını bekliyor

2025-04-17 15:57 - Dünya

İlgili Haberler

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

TFF, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği maçını erteleme talebini reddetti

23:23 - Spor

Beşiktaş, Dusan Vlahovic'i İstanbul'a getirdi

22:22 - Spor

THF Mobil Uygulaması tanıtıldı

20:57 - Spor

Lionel Messi'den hayatını kaybeden babası için duygusal veda mesajı

20:38 - Spor

Günün Manşetleri

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Latin Amerika ülkelerine UCM'den ayrılmaları çağrısı yaptı

09:42 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı'ndan ülkesi aleyhinde açıklama yayımlayan Fransa'ya tepki

09:28 - Dünya

Küresel elektrikli araç satışları temmuzda yıllık bazda yüzde 9 artışla 1,85 milyon oldu

08:43 - Ekonomi

Başkentte 37 ton sahte deterjan ve kozmetik ürünü ele geçirildi

08:27 - Asayiş

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 265'e çıktı

08:13 - Dünya