?>

Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

Samsun'da, Suat Uğurlu Baraj Gölü'nün etrafında fındık bahçelerinin arasında bulunan Ayvacık, Karadeniz'e özgü tüm güzellikleri bünyesinde barındırıyor.

Gündem - 6 yıl önce

Samsun

Samsun'da, 382 kilometrekarelik yüzölçümüyle en küçük ilçelerden olan ve 21 bin 847 nüfusu bulunan saklı güzellik Ayvacık, Canik Dağları'nın kuzey eteklerinde çam ağaçlarıyla kaplı bir bölgede yer alıyor. Baraj gölünde bulunan Kirazlık ve Zevgar adaları, ayrı bir güzellik oluşturuyor.

Ayvacık'ın sunduğu doğal güzellikler, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başladı.

Baraj gölünde tekne gezilerinin yapıldığı ilçede, dik yamaçlarında bulunan fındık bahçelerinin etrafında da doğa sporları gerçekleştiriliyor.

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, AA muhabirine, Ayvacık'ın, yeşil bir vadinin içinde doğal güzellikleri barındıran küçük bir ilçe olduğunu söyledi.

Yeşilin her tonunun bulunduğu ilçenin, Karadeniz'e özgü tüm güzellikleri bünyesinde barındırdığına dikkati çeken Genç, "Barajın etrafında kurulan Ayvacık'ta bol miktarda şelale de bulunmaktadır. Doğa yürüyüşü yapılacak çok uygun alanları mevcut.

Ayvacık son dönemde Arap turistleri ağırlamaya başladı. İran ve Çin'den de bölgeye turist gelmesini bekliyoruz. İranlı turistlerin bölgeyi ziyaret etmesi için yoğun çalışma yürüttük. Önümüzdeki günlerde İranlı bir turist kafilesinin Ayvacık'ı ziyaret etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Genç, Ayvacık'ta Karadeniz'e özgü yöresel yemek çeşitlerinin de tadılabileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gastronomi turizmi açısından da Ayvacık önemli bir turizm noktasıdır. Bölgeye has birçok ot yemeği türü bulunmaktadır. Özellikle doğa turizmi ile ilgilenen yerli ve yabancı turistlerin önümüzdeki dönemde burayı çok sık ziyaret etmesini umut ediyoruz.

Ayvacık, Orta Karadeniz'in Uzungöl'üdür. Göl etrafında olta balıkçılığı yapılabilir. Ayrıca doğa sporları, gemi turu, doğa yürüyüşü gibi pek çok alternatif sunmaktadır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Radarların 'ateşi' de maliyeti de düştü

2019-07-19 15:02 - Gündem

'15 Temmuz bir milletin ayağa kalkışıdır'

2019-07-15 03:06 - Gündem

İsrail hapishanesinde bir Filistinli tutuklu daha hayatını kaybetti

2019-07-16 13:19 - Dünya

Soylu; Tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimi

2019-07-15 23:12 - Siyaset

Galatasaray ilk hazırlık maçında sahadan mağlup ayrıldı

2019-07-20 01:22 - Spor

AKO Akü Fabrikası ve Geri Kazanım Tesisi, Avrupa'da ilk 5'te

2019-07-19 14:25 - Ekonomi

İBB iştiraklerinin yöneticilerinden ortak açıklama

2019-07-19 20:47 - Gündem

Köy okullarını 22 yıldır resimle güzelleştiriyorlar

2019-07-19 14:32 - Çevre-Hayat

Belediye işitme engelli ebeveynlerin 'kulağı' oldu

2019-07-15 01:57 - Sağlık

Erdoğan'dan 15 Temmuz buluşmasına davet

2019-07-15 22:47 - Gündem

İlgili Haberler

AFAD, 1250 sözleşmeli personel alacak

09:07 - Gündem

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem

06:23 - Gündem

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresi 3 yıl daha uzatıldı

00:33 - Gündem

AFAD'dan Hatay'daki sağanak sonrası yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

22:47 - Gündem

Bakan Kurum, Adıyaman İndere'nin yeni görüntülerini paylaştı

21:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel piyasalarda Trump'ın ABD-Çin görüşmesine ilişkin mesajıyla tedirginlik oluştu

09:23 - Ekonomi

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara 9 ayda 8,8 milyar lira ceza kesildi

09:18 - Ekonomi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Stuttgart'ı konuk edecek

09:13 - Spor

AFAD, 1250 sözleşmeli personel alacak

09:07 - Gündem

Yurt genelindeki denetimlerde 169 göçmen kaçakçısı yakalandı

09:03 - Asayiş