?>

Filistinli anne, el işi oyuncaklarla saldırı mağduru çocuklara bayram sevincini yaşatıyor

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde Filistinli Rihan Şerab, İsrail saldırılarına rağmen, çocuklara yaptığı el işi oyuncaklarla bayram neşesini yaşatmaya çalışıyor.

Dünya - 1 gün önce

Gazze

Filistinliler, sınır kapıları kapalı olduğu için kurbanlık hayvanın yok denecek kadar az olduğu Gazze'de, bir bayramı daha abluka ve saldırılar altında idrak etmeye hazırlanıyor.

????

Soykırım nedeniyle ailesiyle Han Yunus'un batısındaki El-Mevasi bölgesine göç eden ve burada çadırda yaşamaya başlayan Şerab, Kurban Bayramı’na özel "amigurumi kuzular" üretiyor.

Şerab, el emeği, göz nuru oyuncaklarla hem kendi çocukları hem de kamptaki diğer çocukların bayram neşesini yaşamasını amaçlıyor.

Saldırı altındaki ikinci Kurban Bayramı

Güneş ışınlarını çok çektiğinden ötürü aşırı sıcak olan naylon çadırdan ziyade dışarıda vakit geçiren Şerab, tığ ve iplikle ördüğü oyuncak ve kuzuları çocuklara dağıtıyor.

Şerab, "Bu ikinci Kurban Bayramı. Ne bayram, ne kurbanlık, ne bir yaşam emaresi... Ama ne yapalım, yaşıyoruz ve mecburen bir şeyler yapmak zorundayız. Savaş ortamından çıkmaya çalışıyoruz." dedi.

Çocuklara bayramı yaşatacak hiçbir şey olmadığı için bu oyuncakları ördüğünü ve onları mutlu etmeye çalıştığını kaydeden Şerab, "İp ve tığ gibi basit araç gereçlerle onları sevindirmeye çalışıyorum. Kuzuları farklı renklerde örüyorum. Mesela pembe kuzu olmaz ama ben çocukların dikkatini çekmesi için bu örgüleri renklendiriyorum." ifadesini kullandı.

Ateşkesi bozan İsrail ordusu, Gazze'yi kalıcı işgal için harekete geçti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı.

İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 4 bin 335 Filistinli hayatını kaybetti, 13 bin 300 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise en az 54 bin 607 Filistinli hayatını kaybetti, 125 bin 341 kişi de yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde işgali genişletecek ve kalıcı hale getirecek saldırı planını uygulamaya başladı. Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin tamamını işgal edeceklerini duyurdu.

Plana göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi'ni kalıcı olarak işgal edecek, Filistinliler Gazze'nin güneyindeki "toplama kamplarına" sürülecek. İsrail burada toplama kamplarında Filistinlilere, "hayatta kalacakları" kadar insani yardım verecek.

İsrailli bakanlar, Gazze Şeridi’nde sağlam kalan her şeyi yıkacaklarını ve Filistinlileri önce güneye, oradan da başka ülkelere sürmeyi planladıklarını açıkladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm vatandaşlarımın ve gönül coğrafyamızdaki her bir kardeşimin bayramını tebrik ediyorum

2025-06-05 13:13 - Siyaset

Boksta "cinsiyet testi" zorunluluğu

2025-05-30 22:02 - Spor

Dermatolojik testleri yapılmamış ıslak mendil cilt sağlığını tehdit ediyor

2025-06-04 10:08 - Sağlık

İzmirli gençler özgün roket sistemleri URAL'la ABD'de yarışacak

2025-06-05 13:12 - Teknoloji

Yutkunamama şikayetiyle hastaneye götürülen çocuğun yemek borusundan et parçası çıktı

2025-06-05 12:38 - Sağlık

Kurban Bayramı'nda sağlık hizmetleri kesintisiz sürecek

2025-06-05 12:08 - Sağlık

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Kilo ölçümlerinde 2 milyon insana ulaştık

2025-06-05 11:58 - Sağlık

Rusya’dan TBMM Başkanlığına yeniden seçilen Kurtulmuş’a tebrik

2025-06-04 17:39 - Özel Haber

Rus Milletvekili Aleksey Çepa: Hakan Fidan’a katılıyorum

2025-05-30 17:07 - Özel Haber

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özel hakkında resen soruşturma başlattı

2025-06-05 12:32 - Siyaset

İlgili Haberler

Trump, Elon Musk'ın "aklını kaçırdığını" söyledi

17:47 - Dünya

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda 3 kişi yaralandı

17:08 - Dünya

Donald Trump-Elon Musk "savaşında" karşılıklı suçlamalar birbirini izledi

13:38 - Dünya

Fransa'da, torunları Gazze'de ölen büyükanneden İsrail hakkında 'soykırım' şikayeti

12:17 - Dünya

Trump'ın eski danışmanı Bannon, Elon Musk'ın sınır dışı edilmesi gerektiğini öne sürdü

12:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Türk Kızılay’dan Irak’ta ihtiyaç sahibi ailelere dokuz tonluk kurbanlık et bağışı

19:22 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Diyarbakır'da 4 kişinin öldüğü yangında tahliye çalışmasına yük taşıma asansörüyle destek verdi

19:18 - Gündem

TDV, Burkina Faso'da 35 bin kurban hissesini dağıtacak

19:12 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yollar bizi sevdiklerimize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil

19:02 - Gündem

ABD Başkanı Trump'tan Fed'e faiz indirimi baskısı

18:07 - Ekonomi