?>

FETÖ'den iş adamlarına 'kasetli şantaj' iddianamede

Bursa'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 59 sanık hakkında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, örgütün para kaynaklarına ilişkin bazı detaylara yer verildi.

Genel - 8 yıl önce

BURSA (AA) - MUSTAFA YILMAZ - Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 59 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, özel hayatlarıyla ilgili ses ve görüntü kayıtları örgütün elinde bulunan iş adamlarının tehdit edilerek örgüte para aktarıldığına ilişkin çarpıcı detaylar yer aldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Vali Şehabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 34'ü tutuklu, 13'ü tutuksuz, 12'si firari 59 sanık hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde hazırlanan ve Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede örgütün gelir kaynaklarıyla ilgili bilgiler dikkati çekti.

Örgütün gelir kaynakları 7 başlık altında sıralandı

İddianamede, örgütün gelir kaynakları 7 başlık altında şöyle sıralandı:

"Kamu kaynaklarından elde edilen gelirler (Borsa spekülasyonları, devlet ihaleleri, teşvik ve hibeler), İş adamlarından sağlanan gelirler (Şantaj, tehdit), Gönüllülük esaslı sağlanan gelirler (Himmet, kurban), Örgüte ait şirket, holding, banka, vakıf ve dernek faaliyetlerinden elde edilen gelirler, Eğitim faaliyetleri gelirleri (Dershaneler, özel okullar, öğrenci yurtları, yardımcı sınav kitapları), Örgüte ait basın ve yayın organlarına verilen reklam ve aboneliklerden elde edilen gelirler, Sivil toplum kuruluşlarından sağlanan gelirler."

İddianamede ifadesi bulunan gizli tanık, 11 iş adamının uygunsuz kasetleri ile yıllık ekonomik karlılık durumlarını içerir bilgilerin ve Bursa'da örgüte mensup olup da görev yapan tüm memur ve bürokratların isimlerini içeren listelerin kapatılan Bank Asya'nın Yıldırım Şubesinde özel bir kasada saklandığını iddia etti.

Gizli tanık ifadesinde, "İbrahim Serkan Sungur tarafından saat 09.00 sularında, yüzü bere ve atkı ile kapalı, kaban giyilmiş vaziyette banka şubesine girilip içindekilerin gizli kasadan alınarak dışarıya kaçırıldığını biliyorum." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Spor müdürleri, Galatasaray'daki skandalı değerlendirdi

2017-03-27 19:39 - Genel

'Evlatlarımız 'PKK’yı bitireceğiz' diye haykırıyor'

2017-03-27 20:47 - Siyaset

Ömer Halisdemir'in şehit edilmesi davasında ara karar açıklandı

2017-03-22 17:17 - Gündem

Bakan Işık, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve şehit ailesini ziyaret etti

2017-03-22 23:02 - Gündem

'Eleştiriden korkulsaydı tarihi romancı çıkmazdı'

2017-03-23 15:37 - Kültür Sanat

Saddam'ı sorgulayan CIA ajanından yıllar sonra gelen itiraflar

2017-03-23 11:02 - Dünya

Trabzon'daki FETÖ soruşturmasında 12 kişi tutuklandı

2017-03-23 13:37 - Gündem

Erdoğan'dan şehit ailesine başsağlığı telgrafı

2017-03-26 16:11 - Genel

Wushunun yıldızları Avrupa Şampiyonası'nda yarışmayacak

2017-03-27 17:25 - Spor

'Demokrasi yolunda birçok sessiz devrim yaptık'

2017-03-22 00:38 - Gündem

İlgili Haberler

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

İstanbul Başakşehirli futbolcu Deniz Türüç'ün hedefi Avrupa'da çeyrek final

11:57 - Spor

Semt pazarlarında kredi kartıyla alışveriş yaygınlaşacak

11:52 - Ekonomi

Fenerbahçe ve Galatasaray, kombine bilet fiyatında Avrupa'nın zirvesinde

11:47 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Terörsüz Türkiye" mektubu Ardahan'da şehit annesine ul

11:42 - Gündem

Trump, Rus petrolü ticaretinde Çin ve Hindistan'a karşı jeopolitik baskı arayışında

11:37 - Dünya