?>

FETÖ'nün isteğiyle 50 milyon lira yatıran iş adamı itirafçı oldu

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ‘para kasası’ olduğu öne sürülen ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısıyla bir bankaya 50 milyon lira yatıran firari iş adamı teslim olup, itirafçı oldu.

Asayiş - 8 yıl önce

FETÖ/PDY’ye finans desteği sağladığı gerekçesiyle Kadı kardeşlerin ortak oldukları 3 şirkete, 4 Nisan 2016 tarihinde ‘kayyum’ atandı.

Karardan 12 gün sonra Mehmet Kadı, İstanbul’da şirketlerine ait malzemeleri usulsüz bir şekilde sattığı ihbarı üzerine yakalandıktan sonra iş yerindeki paralara da el konuldu. Kadı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, örgütün ‘para kasası’ olduğu iddia edilen ağabeyi Halil Kadı ise kaçtı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 104 sanıklı davada, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘terör örgütüne finans sağlamak’ suçlarından hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istenen iş adamı Halil Kadı’nın, yurt dışına kaçtığı sanılıyordu.

Polis tarafından her yerde aranan Kadı, ailesiyle birlikte Adana Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. İlk kez hakim karşısına çıkan Halil Kadı, ‘Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak için ‘itirafçı’ oldu.

Yaklaşık 8 saat boyunca mahkemede ifadesi alınan Kadı, tam 20 sayfalık itirafta bulundu. Yurtdışına hiç kaçmadığını ve firari olduğu süreçte Türkiye’de farklı kentlerde saklandığını belirten Kadı, polise yakalanmamak için de sürekli adres değiştirdiğini anlattı.

Terörist başı Fetullah Gülen’in çağrısıyla ‘Bank Asya’ya 50 milyon lira yatırdığı belirlenen Halil Kadı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kadı’nın cezaevine nakli esnasında bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

Kadı kardeşlerin sahibi olduğu ve Türkiye’nin tekstil devlerinden biri olan ‘Karteks Tekstil’in de aralarında bulunduğu şirketin İstanbul’daki yönetim merkezine polisler şok bir baskın düzenlemişti. Söz konusu baskında TMSF’den kaçırılmak istenen 30 milyon tutarında çek ve 85 bin Türk Lirası da duvardaki gizli bölmede ele geçirilmişti.

Ayrıca, Halil Kadı'nın kardeşleriyle birlikte ortağı olduğu Karteks Tekstil ve Enerji ile Karses Enerji şirketlerindeki hisselerine kayyum atanmıştı.

Fatih Keçe

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünya devi markaların vazgeçilmezi oldu

2018-01-01 18:15 - Ekonomi

Gaziantep'te 'Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi' düzenlendi

2017-12-31 04:32 - Gündem

Uber irtibatı tespit edilen araçlara ceza

2017-12-29 21:52 - Gündem

İzmir'de 3.4 büyüklüğünde deprem!

2017-12-26 05:02 - Asayiş

Suriye'de geçen yıl 10 binden fazla sivil öldürüldü

2018-01-01 21:39 - Genel

"ATÜ Duty Free" talihlileri ödülünü aldı

2017-12-28 18:42 - Genel

Türk Telekom Muud'da aylık yeni kullanıcı sayısı 5 kat arttı

2017-12-27 17:01 - Genel

Nostaljik Tramvay bir hafta ücretsiz

2017-12-30 22:44 - Genel

FETÖ'nün isteğiyle 50 milyon lira yatıran iş adamı itirafçı oldu

2018-01-01 22:37 - Asayiş

Muhammed et-Tavil down sendromlularla bir araya geldi

2017-12-31 01:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İzmir'de çöp depolama alanında çıkan yangına müdahale ediliyor

23:18 - Asayiş

Ordu'da çıkan örtü yangınına müdahale ediliyor

21:08 - Asayiş

İstanbul'da aracıyla bir başka sürücünün önünü kesmeye çalışan kişi yakalandı

10:38 - Asayiş

Başkentte apartman dairesinde meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı

08:38 - Asayiş

‘Kastamonu Huzur’ denetimlerinde 2 bin 888 kişi sorgulandı

23:22 - Asayiş

Günün Manşetleri

Almanya, Avrupa ve NATO'ya ilişkin konuların "barış planından" çıkarıldığını duyurdu

15:07 - Dünya

Belçika'da hükümet bütçe konusunda anlaştı

15:02 - Ekonomi

İsrail'de Hizbullah'ın Tabatabai suikastına nasıl cevap vereceği tartışılıyor

14:37 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Ata tohumlarında tescil ettiğimiz çeşit sayısını 49'a yükselttik

14:27 - Gündem

Suriye Dışişleri Bakanlığı: Çin, 2026'nın başında Şam Büyükelçiliğini yeniden açacak

14:22 - Dünya