?>

Fatma öğretmen "masal battaniyesi"yle öğrencilerinin becerilerinin gelişmesini sağladı

Elazığ'da anaokulu öğrencilerinin derslerde anlatılan masallara hayallerini katarak kumaşlara çizdikleri resimlerle "masal battaniyesi" oluşturuldu.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Elazığ

Elazığ'da ana sınıfı öğretmeni Fatma Ağralı, dinledikleri masallarla ilgili kumaşa çizimler yaptırdığı öğrencilerinin resim yeteneğinin ve problem çözebilme becerilerinin gelişmesini sağladı.

Şehit Faruk Demir İlkokulu bünyesindeki ana sınıfında görev yapan Ağralı, öğrencilerinin kitap sevgisi, dinleme ve diğer becerilerini geliştirmek için "Masal Battaniyem Projesi"ni hayata geçirdi.

????

Ağralı'nın her hafta bir çocuğa verdiği masal kitabını ailelerin desteğiyle ezberleyen öğrenciler, sınıfta resimlere bakarak masalı anlatıyor.

Daha sonra öğrenciler akıllarında kalan hikayeyi hayal gücünü de katarak kumaşlara çiziyor.

Öğrenciler, bir yıl boyunca belirli aralıklarla çizdikleri bu resimleri, evlerinde ailelerinin yardımıyla battaniyenin üzerine dikerek "masal battaniyesi" oluşturdu.

Öğrencilerin hazırladığı battaniyelerden 3'ü örnek olması için sınıfa asıldı.

Her birinde 12 ila 15 resmin yer aldığı 15 "masal battaniyesi" yıl sonunda okul koridorunda sergilenecek.

"Problem çözme becerileri arttı"

Ağralı, hayata geçirdiği proje sayesinde çocukların birçok alanda becerisinin geliştiğini söyledi.

Projeyle çocuklar ve ailelerinin evlerinde masal etkinliği yaparak güzel vakit geçirdiğini anlatan Ağralı, çalışmanın masalların nesilden nesile aktarılmasında öncü olacağını belirtti.

Ağralı, "Çocuklarımız anlatılan masalı resimlere döktü. Bu sayede hayal dünyalarıyla masalları birleştirerek büyük bir masal battaniyesi oluşturduk." dedi.

Çocukların dinleme ve diğer becerilerinin güçsüz olduğunu fark ettiği için bu çalışmayı başlattığını ifade eden Ağralı, şöyle konuştu:

"Öğrenciler kitap dinlerken sıkılıyorlardı. Projeyi geliştirdikten sonra öğrencilerim kitapları sevmeye başladı. Çalışmayla çocukların resim çizme ve dil becerileri, hayal dünyalarında kurduklarını resme dökebilme yetenekleri gelişti. Kendilerini daha iyi ifade ediyorlar. Problem çözme becerileri arttı. Her masal bir dünya aslında ve bu masallarda gördüğümüz örnek yaşantıları hayatımızda yaşadığımız problemlere uyarlayıp sorunlarımızı daha rahat bir şekilde çözümlemeyi öğrendik."

Çocukluğundan beri masala büyük ilgisinin olduğunu dile getiren Ağralı, çalışmayla çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini kaydetti.

Ağralı, "Çocukken masal dinlediğimde her zaman üzerime bir battaniye örterdim ve hayal dünyalarına dalardım. Bunu öğrencilerimin de yaşamasını istedim. Çocuğun bu battaniyede çizimlerinin ve kendi hayal dünyasını yansıtıyor olması, onun kitaplara olan ilgisinin artmasını, masal saatlerinin keyifli, samimi ve içten geçmesini sağlıyor." ifadelerini kullandı.

"Masal battaniyesi sayesinde kitapları daha çok sevdim"

Öğrencilerden Begüm Hüsna Arpacı da masal anlatmayı ve dinlemeyi sevdiğini dile getirdi.

Masal derslerinde birçok şey öğrendiğini anlatan Arpacı, "Kitapların bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Masal battaniyesi sayesinde kitapları daha çok sevdim." dedi.

Deniz Emre Sertkaya da etkinlik sayesinde daha güzel resim yaptığını anlattı.

Berrak Şirin ise dinlediği masalları çizdikçe hayal dünyasının geliştiğini belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

CANLI-Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni anayasayı aziz milletimizin envanterine katmakta kararlıyız

2025-05-27 16:22 - Siyaset

Çaykur Rizespor, Beşiktaş'ı deplasmanda yendi

2025-05-25 21:23 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

2025-05-25 16:12 - Siyaset

Teksüt Bandırmaspor'un "60 yıllık" Süper Lig hayali

2025-05-28 16:32 - Spor

Karadeniz'de sular 2100'e kadar 4 derece ısınabilir

2025-05-27 17:12 - Gündem

FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonda 54 kişi yakalandı

2025-05-27 10:11 - Asayiş

Polonya halkı, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yarın sandığa gidiyor

2025-05-31 15:02 - Dünya

Adana 'gastronomi şehri' ünvanıyla turizmden aldığı payı artırmayı hedefliyor

2025-05-31 14:13 - Çevre-Hayat

Kasımpaşa, Süper Lig'de yarın Göztepe'yi ağırlayacak

2025-05-29 10:02 - Spor

Gezi Parkı olaylarının üzerinden 12 yıl geçti

2025-05-27 17:17 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Cezayirli ressam, İsrail'in öldürdüğü Gazzelileri görünür kılmak için yüzlerini resmediyor

12:43 - Çevre-Hayat

Mersin'de örtü altında yetiştirilen ejder meyvesinde hasat mesaisi başladı

12:37 - Çevre-Hayat

Süphan Dağı'nın yüksek kesimlerinde rengarenk çiçekler açtı

12:33 - Çevre-Hayat

Koruma altındaki Van kedilerini 5 yılda yaklaşık 750 aile sahiplendi

12:22 - Çevre-Hayat

Trabzon'daki Kazan Gölü Kanyonu turizme kazandırılacak

12:17 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Vietnam'ı vuran Wipha Fırtınası şiddetli yağış ve rüzgara neden oldu

12:42 - Dünya

Manisa'da zorlu hububat hasadı yardımlaşmayla kolaylaşıyor

12:38 - Ekonomi

Almanya'nın vergi geliri yılın ilk yarısında yüzde 8,1 arttı

12:32 - Ekonomi

Beyoğlu'nda 9 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı

12:28 - Gündem

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk maçları öncesi Avrupa kadrosu belli oldu

12:23 - Spor