?>

Eski MİT'çinin 'sorumlusu'na FETÖ üyeliğinden hapis cezası

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası tutuklanan ve verdiği bilgilerle birçok kurumdaki örgüt üyesinin tespit edilmesini sağlayan eski MİT çalışanı Serkan Bal'dan sorumlu olduğu tespit edilen Alaattin Tabak'a 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Gündem - 7 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası tutuklanan ve verdiği bilgilerle birçok kurumdaki örgüt üyesinin tespit edilmesini sağlayan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski çalışanı Serkan Bal'dan sorumlu olduğu tespit edilen örgüt üyesi Alaattin Tabak'a 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Alaattin Tabak ve Ömer Güllü ile avukatları katıldı.

Görüşü sorulan iddia makamı, önceki celse açıkladığı esasa ilişkin mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanıkların örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığını ve sanık Tabak'ın FETÖ hiyerarşisinde "sorumlu" olduğunu dile getirerek, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Esasa ilişkin savunma yapan Tabak, "Daha önce alınan ve bana ait olduğu belirtilen ifadeler bana ait değil, üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Hakkımda ByLock kullandığıma dair MİT belgesi delil olarak sayılmaz. Ayrıca ByLock tek başına da delil değildir. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Sanık Ömer Güllü ise kız kardeşinin Tabak'ın eşi olduğunu belirterek, "Alaattin eniştem olduğu için burada yargılanıyorum. İddianamede suç olarak örgüte ait okulda çalışmam ve ByLock kullanmam gösterilmiş. Özel bir eğitim kurumunda çalışmamda sakınca varsa neden bu okulun çalışmasına izin verilmiştir? Atanamadığımdan dolayı ailemi geçindirmek için bu okulda çalıştım. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Sanık savunmalarının ardından avukatlar da müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürerek tahliye talebinde bulundu.

Son sözleri sorulan sanıklardan Tabak, "Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum.", Güllü ise "Ailemin yanında olmak istiyorum, tahliyeme karar verilsin." ifadelerini kullandı.

Müzakerenin ardından mahkeme heyetinin kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Bahtiyar Çolak, sanık Tabak'a "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 9 ay, Güllü'ye de aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini ve tutukluluk hallerinin de devamına hükmedildiğini bildirdi.

Eski MİT çalışan Serkan Bal, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Bal'ın verdiği bilgilerle birçok kurumdaki örgüt üyesi tespit edilmiş, Bal kendisinden de Tabak'ın sorumlu olduğunu söylemişti.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Açık Toplum Vakfı tasfiyesini istedi

2018-11-26 19:42 - Gündem

'Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin askıya alınması çözüm değil'

2018-11-26 19:42 - Siyaset

Kayseri'ye alınan maç öncesi Ankaragücü'nden tepki

2018-11-23 20:27 - Spor

Kasımpaşa, Diagne ile zirveye oynuyor

2018-11-26 16:02 - Spor

'Kalbin İmparatoru' 50. yılında ilk kalp naklini anlattı

2018-11-22 16:02 - Sağlık

ABD için iklim değişikliği uyarısı

2018-11-24 21:57 - Dünya

Güvercin tutkunları bu pazarda buluşuyor

2018-11-25 16:32 - Çevre-Hayat

TBMM en çok Afrikalılar ile 'dost' oldu

2018-11-21 18:22 - Siyaset

'Gençliğin en büyük örneği Peygamber efendimizdir'

2018-11-23 17:22 - Gündem

Akar Rus mevkidaşı Şoygu ile görüştü

2018-11-25 20:32 - Gündem

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da tedavi gören 5 orman yangını yaralısı taburcu edildi

10:02 - Gündem

Eskişehir'de çıkıp Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan ormancı yeni evle

09:38 - Gündem

Türkiye ile Filistin arasında imzalanan milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı

08:23 - Gündem

Deniz Mekansal Planlama Koordinasyon Kurulu oluşturuldu

02:42 - Gündem

Hablemitoğlu suikastı davasında istenen cezalar belli oldu

00:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Afyonkarahisar'da tedavi gören 5 orman yangını yaralısı taburcu edildi

10:02 - Gündem

Tayland ve Kamboçya sınırında çatışma çıktı

09:57 - Dünya

Tesla satışları haziranda AB ülkelerinde geriledi

09:52 - Ekonomi

Rusya'da 43 yolcu taşıyan An-24 tipi uçağın radardan kaybolduğu bildirildi

09:43 - Dünya

Arabulucular, Gazze'de ateşkes için Hamas'ın cevabını İsrail'e iletti

09:33 - Dünya