Esed rejimi Kovid-19/ koronavirüse rağmen ihlallerini sürdürdü

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Beşşar Esed rejiminin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen Mart ve Nisan aylarında 6'sı çocuk, 44 sivili katlederek ihlallerini sürdürdüğünü bildirdi.

Dünya - 6 yıl önce

Ankara

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), yayımladığı raporunda, Beşşar Esed rejiminin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen ülkede sivillere yönelik hak ihlallerini sürdürdüğünü bildirdi.
Rapora göre, rejim güçleri Mart ve Nisan döneminde 6'sı çocuk 44 sivili katlederken, 156 kişiyi rastgele alıkoydu.
Kovid-19 risklerine rağmen on binlerce kişinin halihazırda rejim cezaevlerinde tutuklu olduğu kaydedilen raporda, Rusya, Çin, İran, Kuzey Kore ve Küba gibi ülkelerin, Kovid-19 ile mücadeleyi bahane ederek Esed rejimine yönelik uluslararası yaptırımların kaldırılması veya hafifletilmesi için kampanyalar yürüttüğü belirtildi.
Raporda, "Rusya, Çin ve diğer ülkeler, yaptırımların kaldırılması için yürüttükleri kampanyalar yerine askeri açıdan destek oldukları rejime Kovid-19 ile mücadelede insani yönden de destek olabilirler. Buna bir engel yok. Ancak Kovid-19'u istismar etmek istiyorlar." denildi.
Esed rejimine yönelik yaptırımların ana sebebinin işlediği suçlar olduğunun altı çizilen raporda, "Suriye rejimini destekleyen ve savunan ülkeler, Kovid-19 salgınından faydalanarak rejime yönelik yaptırımların hafifletilmesini amaçlıyor. Bu ülkeler 9 yıl sonra Suriye halkını savunduklarını açıklıyor. Onlara Suriye rejiminin çeyrek milyon Suriyeliyi katlettiği, işkence ve kimyasal silahlara başvurduğunu hatırlatırız." ifadeleri yer aldı.
Ağın raporunda, Rusya ve Çin'in 2019'da, Suriye'ye sınır ötesi uluslararası yardımların uzatılmasını engellemeye çalıştığı hatırlatılırken, rejime sağladıkları askeri destek yerine salgına karşı tıbbi malzeme yardımında bulunmalarını istendi.
Raporda, Esed rejimi ve destekçilerinin saldırıları sonucu ülkede sağlık altyapısının büyük zarar gördüğü belirtildi.

Raporda ayrıca, Suriye'ye yapılacak insani yardımların Esed rejimi üzerinden yapılmaması gerektiği vurgulandı. Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Facebook, Hindistan merkezli Jio Platforms'a 5,7 milyar dolar yatırım yaptı

2020-04-22 17:42 - Medya

Yatırım uzmanı Faber: Türkiye dahil gelişen piyasalarda fırsatlar var

2020-04-21 18:41 - Ekonomi

CHP'den '23 Nisan'da Türkiye'de Çocuk Olmak' raporu

2020-04-23 18:37 - Siyaset

Rusya hatırlattı: Atatürk bundan tam 100 yıl önce Lenin'e mektup gönderdi

2020-04-26 20:47 - Özel Haber

Tarihe geçmeyi hedefleyen milli badmintoncu, çalışmalarını terasta sürdürüyor

2020-04-26 15:32 - Spor

İspanya'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 22 bin 524'e çıktı

2020-04-24 16:02 - Dünya

Bakan Kasapoğlu TFF Başkanı ve Süper Lig kulüplerinin başkanları ile görüşecek

2020-04-23 19:42 - Spor

Esed rejimi Kovid-19/ koronavirüse rağmen ihlallerini sürdürdü

2020-04-27 20:07 - Dünya

Kızılay'dan kan bağışı çağrısı: Ortamlar güvenli

2020-04-24 16:54 - Gündem

ABD'de Kovid-19/ koronavirüsten ölenlerin sayısı 47 bine yaklaştı

2020-04-23 20:22 - Dünya

İlgili Haberler

Washington Post: ABD, İran ile savaşta MQ-9 Reaper İHA'ların dörtte birine yakınını kaybetti

21:33 - Dünya

Yunanistan'ın Etolya-Akarnanya, İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

20:58 - Dünya

WSJ: ABD, İran'la gerginliğin devam ettiği Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi göndermeye ha

20:17 - Dünya

İtalya'da mühimmat firmasına ait tesiste yangının ardından patlama meydana geldi

20:13 - Dünya

Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati: Türkiye ve Mısır ilişkileri hakikaten güçlü temellere dayanıyor

20:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Giresun'da denizde hortum oluştu

21:37 - Gündem

Washington Post: ABD, İran ile savaşta MQ-9 Reaper İHA'ların dörtte birine yakınını kaybetti

21:33 - Dünya

Yunanistan'ın Etolya-Akarnanya, İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

20:58 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

WSJ: ABD, İran'la gerginliğin devam ettiği Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi göndermeye ha

20:17 - Dünya