?>

Tarihe geçmeyi hedefleyen milli badmintoncu, çalışmalarını terasta sürdürüyor

Koronavirüs salgını sürecinde çalışmalarına ara vermeyen Emre Lale, olimpiyatlara katılan ilk erkek Türk badmintoncu olmayı amaçlıyor.

Spor - 5 yıl önce

Ankara

Tokyo Olimpiyatları'na katılarak Türk badmintonu adına erkeklerde bir ilki gerçekleştirmeyi hedefleyen Emre Lale, çalışmalarına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde evinde devam ediyor.

Hazırlıklarına ara vermeyen milli badmintoncu Emre Lale, bu süreçte formda kalabilmek için evinin terasında çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Vatandaşlara evlerinde yapabilecekleri bazı egzersizleri de gösteren 26 yaşındaki Emre, sorularını yanıtladı.

Karantina sürecinin spora etkisini değerlendirerek sözlerine başlayan milli sporcu, "Karantina süreci hepimizi çok kötü etkiledi. Ancak bunu en iyi şekilde atlatıp tekrar sahalara döneceğimizden şüphemiz yok.

Çalışmalarımızı tabii ki kötü etkiledi ancak kendimizi bırakmamamız, salmamamız gerekiyor. Müstakil bir evimiz var. O yüzden biraz şanslıyım. Bahçemiz ve terasımız biraz geniş, orada antrenmanlarımı sürdürüyorum. Umarım en kısa zamanda bunu atlatıp salonlarımıza ineceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

"Üç aya ihtiyacımız var"

Bu sürecin sporcuların performanslarına olumsuz anlamda çok büyük etkisinin olduğunu vurgulayan Emre Lale, sözlerine şöyle devam etti:

"Her gün üçer saatten iki antrenman yapıyorduk. Zamanımızı salonun içerisinde aktif bir şekilde değerlendiriyorduk. Koronavirüsten sonra badminton branşı olarak eski performansımıza kavuşabilmemiz için üç aylık süreye ihtiyacımız var.

Umarım bu üç aylık süre bizlere tanınır ve eski performanslarımızı yakalamaya çalışırız. Bu yüzden bize verilecek zaman çok önemli. Umarım bunu en iyi şekilde değerlendirip, eski performansımızı yakalarız."

Emre, karantina sürecini spor dışında kitap okuyup, film ve dizi izleyerek değerlendirdiğini söyledi.

Tarihe geçmek istiyor

Milli sporcu, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın salgın nedeniyle 1 yıl ertelenmesine ilişkin "Çok yerinde bir karar oldu. Dünyaca virüsle savaştığımız süreçte aynı zamanda antrenmanlarımızı devam ettirip psikolojimizi üst seviyede tutmamız imkansızdı.

Zorlu bir süreçten geçiyoruz. O yüzden bu kararın çıkmasını zaten biz sporcular olarak bekliyorduk. Erteleme kararı çıktığı için mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyatlarda bir ilki gerekleştirmek istediğinin altını çizen Emre, "Badminton branşında olimpiyatlara katılan erkek sporcumuz yok. Bunu başarıp adımı tarihe yazdırmak istiyorum. Elimden gelen her şeyi yapıyorum. Bunun sonucunu da olimpiyatlara giderek alacağımı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kota sürecinin kendisi adına nasıl ilerlediğini de anlatan milli badmintoncu, "3-4 senemiz çok yoğun bir tempoyla geçiyordu. Son 3-4 ayımız ve 5-6 turnuvamız kalmıştı. Aslında iyi ilerliyordu, olimpiyat vizesi alacağımı düşünüyordum. Bu durumu en güzel şekilde değerlendireceğim." şeklinde görüş belirtti.

"Gençlerde iyi durumdayız"

Türk badmintonunun gelişimine ilişkin görüşlerini paylaşam Emre Lale, şunları kaydetti:

"19 yaşına kadar çok iyi olduğumuzu ama büyükler kategorisinde sıkıntı yaşadığımızı düşünüyorum. Bunun da belli başlı sebepleri var. Alt yaş gruplarına bakılırsa Türkiye, Avrupa'da oldukça iyi, dünyada da söz sahibi. Umarım gençlerdeki bu başarılarımızı büyüklere de yansıtabiliriz.

Bunun için neler yapılması gerektiği detaylı bir şekilde araştırılmalı. İyi yoldayız, daha güzel yerlerde olacağımızı düşünüyorum. Biraz sabırlı olmalıyız ve çok çalışmaya devam etmeliyiz."

Koronavirüs salgınına karşı önlem amacıyla "Evde kal" çağrısı da yapan Emre, "Lütfen evlerimizde kalmaya özen gösterelim. Bu süreci en iyi şekilde atlatıp, hayatımıza mutlu bir şekilde devam edelim. Lütfen evinde kal Türkiye." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Anlaşmaların yürürlüğe girdiği tarihlerin tespit edilmesi kararı Resmi Gazete'de

2020-04-22 10:52 - Gündem

Türkiye'den Cibuti'ye gıda yardımı

2020-04-24 21:32 - Dünya

ABD'li profesörden 'Ermeniler yaptıkları kanlı saldırıları konuşmuyor' eleştirisi

2020-04-25 13:27 - Dünya

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti için resmi başvuru yapıldı

2020-04-20 15:43 - Gündem

İsrail hapishanesindeki Filistinli bir tutuklu hayatını kaybetti

2020-04-22 20:32 - Dünya

Moritanya ve Senegal'deki Türk vatandaşları yurda döndü

2020-04-26 08:42 - Gündem

Gökkuşağını andıran lale tarlasında 'Evde kal' mesajı

2020-04-20 17:47 - Çevre-Hayat

Muhtar hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyor

2020-04-22 16:42 - Çevre-Hayat

Kovid-19/ koronavirüs ile mücadelede bağışıklık sistemini destekleyen beslenme önerileri

2020-04-22 17:47 - Sağlık

Zorunlu trafik sigortası kapsamında 2019'da 10 milyar liralık hasar ödendi

2020-04-20 14:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Güreşte gözler Dünya Şampiyonası'na çevrildi

11:53 - Spor

Trabzonspor'un Fenerbahçe maçında en büyük gol ümidi Onuachu

11:28 - Spor

Milli tenisçi Berfu Cengiz, kariyerinin ilk WTA ana tablo galibiyetini aldı

10:43 - Spor

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Tedesco, taraftarların desteğini istiyor

00:57 - Spor

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman: Madalya ve şampiyonluk peşindeyiz

23:00 - Spor

Günün Manşetleri

Enerjide "yerli ve yenilenebilir" odaklı strateji güçlenecek

12:03 - Ekonomi

Fransa Başbakanı Bayrou liderliğindeki hükümetin düşüşü ülkede kredi notu baskısı yaratıyor

11:58 - Dünya

AB Komisyonu İsrail'e ikili desteği durduracağını duyurdu

11:52 - Dünya

Türkiye'den Almanya'ya ihracat rekoru

11:42 - Ekonomi

La Nina ile başlayan yaz en sıcak üçüncü yaz oldu

11:37 - Gündem