?>

Esed BMGK kararına rağmen yine saldırdı

Esed rejimi, BM Güvenlik Konseyi'nin insani ateşkes kararına karşın Doğu Guta, İdlib ve Hama'da saldırılar düzenledi.

Genel - 8 yıl önce

DOĞU GUTA/İDLİB/ANKARA (AA) - Beşşar Esed rejimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Suriye'de bir ay "insani ateşkes" kararına karşın Doğu Guta, İdlib ile Hama'da saldırılar düzenledi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, Esed rejimi, dün gece BMGK'nin Suriye'de bir ay "insani ateşkes" kararına rağmen Doğu Guta'da sabah saatlerinden itibaren 8 bölgeye havadan ve karadan saldırdı.

Rejim güçleri, bu sabah saatlerinde Doğu Guta'nın Duma, Haresta, Şifoniyye ve Kefer Batna, Hammuriye, Sakba, Baeyt Sava ve Merc bölgelerine hava ve kara saldırıları yaptı.

Saldırılar sonucu bir kadın yaşamını yitirdi

Hammuriye beldesine düzenenlen topçu saldırıları sonucu ilk belirlemelere göre bir kadın hayatını kaybetti.

İdlib ve Hama'daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, rejim güçleri sabah saatlerinden itibaren İdlib'in Cisr eş Şuğur ilçesindeki sivil alanları topçu atışlarıyla hedef aldı, ülkenin orta kesimlerindeki Hama ilinin Kefer Zita bölgesine ise havadan sadırdı.

BMGK, dün gece, Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle rejimin kuşatması altında bulunan Doğu Guta'daki durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için en az bir ay insani ateşkes kararı alındığını duyurmuştu.

Kararda, Suriye genelinde insani yardımların ''güvenli, engelsiz ve sürdürülebilir'' bir şekilde ulaştırılabilmesi ve ''durumu ağır hasta ve yaralıların'' tahliye edilebilmesi için tüm taraflardan ''gecikmeden'' çatışmaları en az 30 gün durdurmaları talep edilmişti.

Muhabir: Adham Kako,Burak Karacaoğlu

Haftanın Öne Çıkanları

Vatan Şaşmaz'ın oğlu oldu | Yasemin Adalı doğum yaptı

2018-02-20 21:02 - Magazin

Saç dökülmesi kadınların psikolojilerini bozuyor

2018-02-22 14:32 - Sağlık

Savcılık Berberoğlu kararına itiraz etti

2018-02-22 17:54 - Genel

Eşsiz manzaralı ağaç evini turistlere açtı

2018-02-20 17:32 - Çevre-Hayat

Gaziantep Polisgücü namağlup Avrupa şampiyonu

2018-02-19 17:42 - Spor

İki ölümlü feci kaza kamerada!

2018-02-19 18:32 - Asayiş

İstanbul’da sular ne zaman saat kaçta gelecek? 21-22 Şubat 2018 İSKİ su kesintisi listesi

2018-02-20 17:52 - Gündem

Oxfam direktöründen itiraf

2018-02-19 15:32 - Dünya

SunExpress 2018’de uçuş ağını genişletecek

2018-02-19 15:43 - Genel

Samsun'a trafik kazası: 1 ölü

2018-02-24 06:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu'na katılan 4 Hollandalı aktivist ülkelerine döndü

19:38 - Dünya

İsrail'in 2 yıldır soykırım yaptığı Gazze'de kiliseler kan ve yıkıma sahne oldu

19:27 - Dünya

A Milli Futbol Takımı'nda hazırlıklar başladı

19:22 - Spor

Trump, "genç TikTok kullanıcılarının" kendisine borçlu olduğunu belirtti

19:13 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Kırgız mevkidaşı Kulubayev ile Azerbaycan'da görüştü

18:52 - Gündem