?>

Engel tanımayan dansçılar İzmir'de yarışacak

İzmir'deki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, ulusal düzeyde engellilerin katıldığı ilk Buz Pateni Şampiyonası'na hazırlık yapıyor.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

İZMİR - Efsun Erbalaban Yılmaz

Buz pateninde ulusal ve uluslararası organizasyonlarla adını duyuran İzmir'deki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, her hafta perşembe günü patenleri, özel yapım tekerlekli sandalyeleri ve kızaklarıyla dans etmeye gelen engellilerin gösterisine sahne oluyor.

Zihinsel ve fiziksel engellilerin, engellere takılmadan dans edebilme mutluluğunu yaşadığı pist, Türkiye Buz Pateni Federasyonunun aldığı kararla ilk ulusal organizasyona ev sahipliği yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde nisan ayının son haftasında düzenlenecek Türkiye Buz Pateni Şampiyonası'na engellilerin yarıştığı bir kategori de dahil edildi.

"Herkes yapabilir"

Tesisin antrenörlerinden Neşe Olcay Hünerli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında 5 engelliye eğitim vererek başladıkları projede büyük ilerleme kaydettiklerini, 10'dan fazla merkezden 200'e yakın başvuru aldıklarını belirtti.

Farkındalık yaratmak amacıyla yürüttükleri çalışmalar kapsamında haftanın bir gününü engelli sporculara ayırdıklarını anlatan Hünerli, İzmir'de çok sayıda engellinin katıldığı programın tüm Türkiye'de dikkati çektiğini söyledi.

Hünerli, Türkiye Buz Pateni Federasyonunun engellilerin katıldığı bir şampiyona düzenleme kararı aldığını, bu şampiyonanın da İzmir'de gerçekleştirileceğini ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Önce ulusal, daha sonra uluslararası organizasyonlar düzenlemeyi amaçlıyoruz. Engelliler Türkiye Şampiyonası'nı nisan ayında düzenleyerek bu sporu herkesin yapabileceğini gösterebilmek istiyoruz. Tüm Türkiye'den katılım bekliyoruz."

Antrenörlerden Zeynep Evren Güney de birçok engellinin buz pateni yapmayı çabuk öğrendiğini, yarışmalara da hazırlanmaktan heyecan duyduğunu söyleyerek, "Kendilerini özgür hissediyorlar ve çok da mutlu oluyorlar. Bunu davranışlarından anlıyor, gözlerinden okuyabiliyoruz." dedi.

Engellerin madalya sevinci

Her hafta ücretsiz gerçekleştirilen eğitimlerin ardından bir madalya sahibi olan engellilerden 15 yaşındaki Selin Durgut, müzik dinlemeyi ve spor yapmayı, buzun üzerinde kaymayı çok sevdiğini anlattı. Durgut, "Buz pateni yapmak çok güzel bir duygu, mutlu oluyorum. Her gün her gün gelmek, yarışmalara da katılmak istiyorum." diye konuştu.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz, nisan ayının son haftasında İzmir'de düzenlenecek şampiyonanın bu yıl Türkiye Yetişkinler ve Özel Sporcular Buz Pateni Şampiyonası adı altında düzenleneceğini, İzmir'deki farkındalığı ülke çapına yaymayı hedeflediklerini bildirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Vatan Şaşmaz'ın oğlu oldu | Yasemin Adalı doğum yaptı

2018-02-20 21:02 - Magazin

Bu merkez alzaymırlıya da yakınlarına da 'nefes' aldırıyor

2018-02-16 18:02 - Çevre-Hayat

Turistik bölgelerin ahşap tabureleri baba ve oğlundan

2018-02-17 17:02 - Çevre-Hayat

PYD/PKK'nın zorla göç ettirdiği sivillerden Zeytin Dalı'na destek

2018-02-20 20:57 - Dünya

Terör propagandası yapan 6 HDP’li yönetici tutuklandı

2018-02-21 00:32 - Asayiş

İsveç'te 10 yılda bir milyon kişi kilise üyeliğinden vazgeçti

2018-02-18 20:37 - Dünya

Engel tanımayan dansçılar İzmir'de yarışacak

2018-02-22 18:02 - Çevre-Hayat

Polis süsü vererek sözde yol uygulaması yaptılar

2018-02-20 08:02 - Gündem

Yeni kalbiyle nakil bekleyen hastalara moral veriyor

2018-02-21 13:43 - Genel

Dünya Melek Yatırım Forumu başladı

2018-02-20 09:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Tekirdağ'da 38 yıllık meslek hayatının ardından emekli olan öğretmene duygulandıran veda

14:38 - Çevre-Hayat

Genç kadın veteriner devlet desteğiyle hayvancılığa başladı

14:18 - Çevre-Hayat

Uygulama bahçesinde tarımı öğrenen öğrenciler alternatif ürün yetiştirilmesine öncülük edecek

14:13 - Çevre-Hayat

Unutulmaya yüz tutan lezzetleri kayıt altına almak için köyleri geziyor

12:12 - Çevre-Hayat

İkiz doktorların anne karnında başlayan yolculuğu mesai arkadaşlığına dönüştü

12:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD'nin ulusal güvenlik stratejisiyle Trump yönetiminin iç ve dış politika öncelikleri açıkland

19:13 - Dünya

Ziraat Türkiye Kupası'nda grup maçlarının programı belli oldu

18:48 - Spor

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

18:32 - Gündem

Aydın'da şiddetli yağış etkili oldu

18:27 - Gündem

Şam'da "Suriye Devrimi Askeri Fuarı" açıldı

18:07 - Dünya