?>

Erdoğan'dan 'McKinsey' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, danışmanlık şirketi McKinsey konusunda "Bütün Bakan arkadaşlarıma, 'Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız' dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu.

Erdoğan, "Döviz kurunun bir anda böyle bir artış göstermesini sadece ekonomik sebeplerle izah etmek mümkün değildir. Bunu söylemekle asla sorumluluktan kaçmaya çalışmıyoruz. Yaptığımız sadece bir durum tespitidir. Krizin kaynağı mahiyetindeki odakların yaptıkları açıklamalar, sorunun farklı sebeplere ve saiklere dayalı olarak tırmandırıldığını açıkça gösteriyor." diye konuştu.

"Şu gerçeği hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir." ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz. Devlet yönetimi olarak bu krizin üstesinden gelmek için normal şartlarda yıllara sari olarak yapabileceğimiz büyük reformları ve köklü değişimleri kısa sürede hayata geçirdik, geçiriyoruz."

"Bedelini geleceğimize göz dikerek ödetmeye çalışmasınlar""Türkiye'nin borcuna sadık olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Yeter ki işi diyet borcuna dönüştürmesinler. İşte o zaman külahları değişiriz." dedi.

Kendi ayakları üzerinde yükselen Türkiye'ye hiç kimsenin yeniden diz çöktüremeyeceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum. Ülkemizi kendi reçetelerimizle, kendi çözümlerimizle, kendi programlarımızla hedeflerimize ulaştıracağız. Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz. Elbette her türlü yatırıma, her türlü desteğe, her türlü katkıya açığız. Yeter ki bunun bedelini bize, egemenliğimize ve geleceğimize göz dikerek ödetmeye çalışmasınlar."

"Kandil'de, Sincar'da bitireceğiz"Terörle mücadele konusuna da değinen Erdoğan, "O deliklerde inlerine gire gire bunları bitireceğiz. Kandil'de, Sincar'da bitireceğiz. Durmadan onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu milletin huzurunu, refahını yok etmeye bunların gücü asla yetmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, "Bir ölür bin diriliriz evelallah. 8 şehidimiz mi var? O teröristler bilsinler ki bunu en az 800 ile ödeyecekler." ifadelerini kullandı.

"Anamuhalefet partisine ne diyeceğiz?"Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin, "Türkiye'de ne kadar terörist, ne kadar provokatör, ne kadar şaibeli tip varsa hepsi bu zat tarafından grup konuşmalarında baş tacı ediliyor, övülüyor, destekleniyor. Türkiye'de bir defa kriz yok. Önce bir ekonomiyi öğren. Türkiye'de ekonomiyle alakalı bir manipülasyon var, manipülatif bir hareket var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar, sen de bu faturanın aktörleri arasında yerini alıyorsun." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin yaşadığı sıkıntılara adeta ateşin üzerine benzinle gider gibi yaklaşan anamuhalefet partisine ve onun başındaki malum zata ne diyeceğiz? Biz bu zatın iftiralarını yüzüne vurmaktan, eline tutuşturulan kağıt parçalarının belge değil paçavra olduğunu anlatmaktan yorulduk." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin denince akla AK Parti gelir, Gazze denince akla AK Parti gelir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, gittikleri ülkelerde yatırımcılara Türkiye'de yatırım için davette bulunduklarını belirterek, "Biz kimseye gidip de para istemedik, istemiyoruz." dedi.

Erdoğan, "Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin, diyebilecek kadar izanını kaybeden muhalefet anlayışının bugünkü temsilcisi CHP ve artık onun yoldaşı haline gelen HDP'dir." dedi.

"Bunun stratejik ortaklığa yakışan bir yanı yok"Almanya'ya yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son Almanya seyahatinde, 5 yıl 10 aya mahkum olan sözde gazeteci vardı ya boşluğunu buldu oraya kaçtı, orada da rahat durmadı. Orada da kendisine sahip çıkacak olanları, sözde siyasetçileri buldu. Haber de bize gelince, 'Eğer bizimle beraber orada bulunacaksa biz müşterek bir basın toplantısı yapamayız. O zaman siz onunla basın toplantısı yaparsınız, daha sonra da biz onun olmadığı bir basın toplantısı yaparız.' diye haber gönderdik. 5 yıl 10 aya mahkum olmuş bir sözde gazeteciyi siz bu ülkede (Almanya) barındırıyorsanız, bunun stratejik ortaklığa yakışan bir yanı yoktur."

"Biz bize yeteriz"Erdoğan, danışmanlık şirketi McKinsey konusunda da "Bütün Bakan arkadaşlarıma, 'Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız' dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz." dedi.

"Son yaşanan hadiseler Türkiye'yi belki bir parça sarsmıştır ama asla yıkamamıştır. Çünkü bugünkü Türkiye ne 1994'ün ne 2001'in Türkiye'sidir." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhracatımız geçen ay itibarıyla yıllık 165 milyar doları geçti. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolardı. Daha da artacak." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nı basit bir seçim ittifakı olarak görenler de yanılıyor. Cumhur İttifakı, milli ve yerli duruş sahiplerinin ülkenin meseleleri karşısında gösterdikleri dayanışmanın adıdır." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hatay'ın dağ ceylanlarına özel bakım

2018-10-05 05:07 - Çevre-Hayat

Avukatın pitbull köpeğiyle kaçırıldığı iddiası

2018-10-05 22:32 - Asayiş

Cıbıltepe modern telesiyejiyle misafirlerini cezbedecek

2018-10-05 22:32 - Çevre-Hayat

Filografi ve ahşap yakma ustası imam

2018-10-05 17:02 - Kültür Sanat

'İnsanlık, Mevlana'nın öğütlerine ihtiyaç duyuyor'

2018-09-29 20:12 - Siyaset

'Simitçi Erkan' Suriyeli yetimlerin ayaklarını ısıttı

2018-09-30 21:37 - Çevre-Hayat

Güneydoğulu kızların hayatı hokeyle değişti

2018-10-03 17:32 - Çevre-Hayat

Huzuru 'sanatta' buldu

2018-10-01 19:02 - Çevre-Hayat

Savaş mağduru çocuklar için 'Sınırsız Şenlik'

2018-09-30 01:07 - Gündem

Zeytinyağı öğrenme kapasitesini artırıp kaygıyı düşürüyor

2018-10-03 15:32 - Sağlık

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Hızlı tren fabrikamızı Eylül 2026'da tamamlamayı hedefliyoruz

12:57 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: Ermenistan'la normalleşmeye hazırız

23:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alın teri ve emek hiçbir ideolojiye ipotek edilemeyecek kadar kutsaldır

15:57 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (Terörsüz Türkiye) Niyet hayırlı, inşallah netice de hayırlı olacaktır

12:53 - Siyaset

Bakan Güler: KAAN için geliştirilen yerli ve milli motor çalışmaları planlı takviminde yürütülüyor

11:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

Çaykur Rizesporlu futbolcu Jurecka, Fenerbahçe maçı öncesi değerlendirmede bulundu

13:47 - Spor

Fatih'teki zehirlenme olaylarına ilişkin gözaltındaki 7 zanlı adliyede

13:43 - Gündem

RTÜK, yayın içeriklerini "yapay zeka" ile denetleyecek

13:33 - Gündem

Çin, Japonya Başbakanı Takaiçi'nin Tayvan'a ilişkin sözlerini geri alması istiyor

13:27 - Dünya

Tüketici derneklerinden "indirimli sıfır araç vaadiyle kapora tuzağına dikkat" uyarısı

13:22 - Ekonomi