?>

Cıbıltepe modern telesiyejiyle misafirlerini cezbedecek

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe, yenilenecek mekanik tesisleri ve yapımına başlanan modern telesiyeji ile yeni kayak sezonuna iddialı girecek.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

KARS

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı olan 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, her sandalyesinde 6 kişinin oturabileceği modern telesiyej hattı yapılıyor.

Sandalyelerin ön kısmı rüzgardan camlı korumalı, bilgisayar donanımlı olan 2 kilometre uzunluğundaki telesiyej hattı, 77 sandalyesi ile saatte ortalama 3 bin kişi taşıyacak.

Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm bakanlıkları tarafından Kars Valiliği koordinesinde yapımına başlanan ve yaklaşık 42 milyon liraya mal olacak telesiyej, kayak sezonuna yetiştirilecek.

Mekanik tesisleri de yenilenecek olan Cıbıltepe, yeni kayak sezonunda iddialı olacak.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, pistler bölgesinde yeni mekanik tesislere ihtiyaç olduğu için telesiyej yapımına karar verildiğini söyledi.

Toksoy, Sarıkamış'a özellikle kış turizminde yerli ve yabancı turistlerin her yıl katlanarak ilgi gösterdiğini ifade ederek, bu nedenle ilçede gerek konaklama, gerekse pistler bölgesindeki talepler doğrultusunda çalışmalar yapıldığını anlattı.

Kayak merkezindeki mekanik tesislerin yenilenmesinin sürdüğünü hatırlatan Göksal Toksoy, "Geçen yıl mekanik tesislerimizin yetersizliğini gördük, bu anlamda mekanik tesislerimizi rahatlatacak yeni ilave mekanik tesisler yapıyoruz. Kültür Turizm Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığından alınan ödeneklerle, onların desteğiyle Özel İdaremiz buradaki mekanik tesisi ihale etti, şu an yapılıyor. İnşallah yeni sezona yetişecek." dedi.

"Tesisi yeni sezona yetiştireceğiz"

Toksoy, Cıbıltepe'ye gelen misafirlerinin soğuktan, rüzgardan etkilenmemesi için son teknoloji telesiyej yapmaya başladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu sene çok sayıda kayaksever, turist, misafir bekliyoruz. Artık tesislerde istasyonlarda yığılma olmayacak. Kayakseverler beklemeyi sevmiyor, kaydıktan sonra teri soğumadan tekrar zirveye çıkmak istiyor. Biz de kayakseverlerin rahatlığı için tesisi yeni sezona yetiştireceğiz. Gelen kayakçılarımız Sarıkamış'ın sarıçam ormanlarında, dünyanın en kaliteli kristal toz karının olduğu yerde keyifli ve huzurlu kayak yapsınlar diye onlara her türlü alt yapıyı hazırlıyoruz."

Master planı doğrultusunda yeni mekanik tesislerle Sarıkamış'ı çevreleyen dağların birbirine bağlanacağını da dile getiren Göksal Toksoy, "Kayakseverler arttıkça biz de dağı ona göre planlıyoruz. Hatta dağın master planını yaptırıyoruz, yakında bitecek. Yeni pistler, yeni mekanik tesisler ihtiyaç oldukça yapılıyor. Hatta diğer dağları da master plana alıyoruz." ifadesini kullandı.

Toksoy, 3 bin rakımlı Sıpkaç Dağı'nın da master planına dahil edildiğini söyleyerek, "Cıbıltepe karşısında Ağbaba, Balıklı dağları var. Çamurlu Dağ ve Cıbıltepeyi birbirine bağlayacak mekanik sistem kuruyoruz. Onun için master plan hazırlıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İran'dan Suriye'ye füze saldırısına ilişkin açıklama

2018-10-01 18:32 - Dünya

Darbe sanığı üs komutanı, Amerikalı generalin odasına sığınmış

2018-10-05 16:32 - Gündem

İİT'den Keşmir halkının mücadelesine destek açıklaması

2018-10-01 00:02 - Dünya

'Biz müsaade etmedikçe hiçbir rakibimiz bize üstünlük sağlayamaz'

2018-10-03 02:57 - Spor

Rusya, Suriye'ye S-300'ün teslimatını yaptı

2018-10-03 00:52 - Dünya

Yunanistan 'Zorba' ile mücadele ediyor

2018-09-30 21:37 - Dünya

'Vatikan çocuk istismarını iki kez örtbas etti'

2018-10-03 07:02 - Dünya

Hırkanın kopan düğmesi cinayeti çözdü

2018-09-29 14:02 - Gündem

ABD'den 7 Rus ajanına suçlama

2018-10-05 00:17 - Dünya

'Anne sütü hayat boyu kronik hastalık riskini azaltıyor'

2018-10-03 18:02 - Sağlık

İlgili Haberler

Konya'daki hayvan hastanesinde geçen yıl 21 bin veterinerlik hizmeti verildi

13:52 - Çevre-Hayat

Yardımcı olmak için başladığı taş işlemeciliğiyle 12 yılda 164 çeşme yaptı

13:22 - Çevre-Hayat

Doğa sporcuları Aladağlar'ın karla kaplı eteklerinde sınırlarını zorluyor

12:37 - Çevre-Hayat

Erzurum'da ekipler yolları açık tutabilmek için dondurucu soğukla mücadele ediyor

12:28 - Çevre-Hayat

Yarıyıl tatilinde dahi yalnız bırakmadığı "özel" öğrencisinin en büyük destekçisi oldu

12:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kremlin: Rusya, ABD ve Ukrayna heyetleri, bugün Abu Dabi'de bir araya gelecek

06:42 - Dünya

Japonya'da kabine, erken genel seçim için meclisin feshedilmesine onay verdi

05:32 - Dünya

TikTok'un ABD'deki faaliyetlerini sürdürebilmesine yönelik anlaşma tamamlandı

05:17 - Dünya

ABD Temsilciler Meclisi bazı federal kurumlara finansman sağlayacak bütçe tasarılarını onayladı

02:48 - Dünya

Noa Lang, Galatasaray için İstanbul'da

02:33 - Spor