?>

Engelli depremzede gencin hayalini jandarma gerçekleştirdi

Elazığ'da yaşanan depremin ardından vatandaşların yardımına koşan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bedensel ve zihinsel engelli 19 yaşındaki Samed Tekocak'a tablet hediye etti.

Gündem - 6 yıl önce

Elazığ

Elazığ'da yaşanan depremin ardından afetzedelerin yardımına koşan jandarma, engelli depremzede genç Samed Tekocak'ın tablet hayalini de gerçekleştirdi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Aksaray Mahallesi'nde yaşayan 8 çocuklu ve evleri ağır hasar gören Tekocak ailesi için çadır kurdu, gıda ve giysi gibi ihtiyaçlarını karşıladı.

Çocuk ve gençlerin depremim etkisinden kurtulması için çeşitli etkinlikler de düzenleyen jandarma ekipleri, Tekocak ailesinin bedensel ve zihinsel engelli 19 yaşındaki çocukları Samed'e de özel ilgi gösterdi, jandarma kıyafeti giydirip kardeşleri ile birlikte şehir gezisine çıkardı.

Jandarma personeline büyük bir sevgi duyan Samed Tekocak'ın hayallerini süsleyen tableti ailesinin alacak imkanı bulunmadığını öğrenen ekipler, gerçekleştirdikleri sürpriz ziyaretle ona tablet ve çeşitli hediyeler verdi.

"Engelli oğlumun yaşadığı sevinç anlatılacak gibi değil"

Çok istediği tablete kavuşan Samed, jandarma personeline sevgiyle sarılarak, teşekkür etti.

Baba Mehmet Tekocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan depremden maddi ve manevi etkilendiklerini, evlerinin ağır hasar gördüğünü belirtti.

Devletin tüm kurumlarıyla kendileri için seferber olduğunu, onların yardımlarıyla rahatladıklarını ifade eden Tekocak, şöyle konuştu:

"Hepsinden Allah razı olsun, her türlü destekte bulundular. Daha önce komutanlarımız gelmişti, engelli çocuğumuzu gördüler. Bir isteği vardı, Allah razı olsun komutanlarımız bizi kırmadan getirdiler. Bu ziyaretten ve hediyeden dolayı çok memnun olduk. Engelli oğlumun yaşadığı sevinç anlatılacak gibi değil. Çok sevindi. Komutanlarımıza çok teşekkür ederim."

"Çocuğumuz çok mutlu oldu, Allah razı olsun onlardan"

Anne Nazlı Tekocak, jandarmanın engelli çocuklarına yaşattığı sevinçten dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Çocukları Samed'in de jandarmaya karşı büyük bir sevgi duyduğunu dile getiren Tekocak, "Allah razı olsun onlardan. Her gün gelip, soruyorlar. Onların gelmesine bizden çok engelli oğlum seviniyor. Onlar ziyaret ettikçe bizler daha da var olduğumuzu hissediyoruz. Samed için daha da iyi. Çok seviniyor. Allah, devletimizden, askerlerimizden, komutanlarımızdan bin kere razı olsun." dedi.

"Kısa sürede yaralar sarılmaya başlandı"

Mahalle muhtarı Özcan Bal, meydana gelen depremde insanların yaşamını yitirmesinden, evlerini kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını aktardı.

Bu süreçte huzuru ve mutluluğu devletin sıcaklığında bulduklarını anlatan Bal, şunları kaydetti:

"Tüm kurumlar bir araya geldi, birlikten kuvvet doğar söylemi ile kısa sürede yaralar sarılmaya başlandı. Birlikteliğimizi gösterip, yaralarımızı sarıp inşallah en kısa sürede normal hayata dönmeyi bekliyoruz. Bu süreçte jandarmamız da bizleri yalnız bırakmadı, yaralarımızı sarmak için bizlere yardımcı oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Jandarma ile gerçekten bir gönül bağı oluştu, bizleri hala yalnız bırakmıyorlar, gidip gelmeye devam ediyorlar."

Bal, jandarmanın depremden en çok etkilenen çocukları da yalnız bırakmadığına işaret ederek, "Çocuklarımız dışarıda duran her araca, komutanlarımız geldi diye cama çıkıp, 'Komutanım, komutanım' diye sesleniyorlar. Bu da bizi gerçekten duygulandırıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya'nın en zengin kadını kim! Forbes açıkladı

2020-02-21 06:53 - Özel Haber

Süper Lig'de zirve yarışı nefes kesiyor

2020-02-17 15:54 - Spor

'Türkiye'nin siber kalesinde' anlık 16 milyon IP taranıyor

2020-02-16 14:58 - Ekonomi

TürkAkım'dan Avrupa'ya ocakta 506,3 milyon metreküp gaz taşındı

2020-02-19 17:22 - Ekonomi

MSB: Barış Pınarı Bölgesi'nde bugüne kadar 1720 EYP ve 903 mayın etkisiz hale getirildi

2020-02-15 16:54 - Siyaset

Altının kilogramı 321 bin 800 liraya yükseldi

2020-02-21 20:37 - Ekonomi

Borsa günü düşüşle tamamladı

2020-02-20 21:15 - Ekonomi

Otomotiv satışlarında yerli üretimin payı arttı

2020-02-15 14:56 - Genel

Göztepe'de yüzler gülüyor

2020-02-16 17:10 - Spor

Fenerbahçe Beko sahasında Real Madrid'e farklı yenildi

2020-02-21 02:24 - Spor

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı, Türk Devletleri İşbirliği Günü'nü kutladı

10:03 - Gündem

MİT, Mossad'a çalıştığı tespit edilen dedektifi yakaladı

08:52 - Gündem

İsrail gizli servisi MOSSAD'a çalıştığı tespit edilen Serkan Çiçek gözaltına alındı

08:18 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturmasında 16 şirkete kayyum atandı

23:22 - Gündem

Filistin'e Destek Platformu 5 Ekim'de Gazze için yürüyecek

21:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Enflasyon rakamları açıklandı

10:32 - Ekonomi

Sumud Filosu aktivistleri, İsrailli Bakan'ın provokasyonuna 'Özgür Filistin' sloganıyla karşılık verdi

10:29 - Dünya

Futbolda haftanın programı: Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig maç ve saatleri

10:29 - Spor

Çiftçilere 349 milyon lira tutarında destekleme ödemesi bugün yapılacak

10:28 - Ekonomi

Yunanistan'da liman işçileri İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı nedeniyle grev kararı aldı

10:14 - Dünya