?>

MİT, Mossad'a çalıştığı tespit edilen dedektifi yakaladı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün ortak operasyonunda, İsrail gizli servisi Mossad'a çalıştığı tespit edilen Serkan Çiçek gözaltına alındı

Gündem - 1 gün önce

Ankara

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre MİT, İsrail'e çalıştığını tespit ettiği Çiçek için "Metron faaliyeti" adını verdiği operasyon düzenledi.

MİT, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen ortak operasyon sonucu İsrail gizli servisi Mossad'a çalıştığı tespit edilen Serkan Çiçek gözaltına alındı.

MİT'in yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda, Serkan Çiçek'in İsrail Çevrimiçi Operasyon Merkezi mensubu Faysal Rasheed ile irtibatlı olduğu tespit edildi. Çiçek, Rasheed'in İsrail'in Orta Doğu politikalarına muhalif bir Filistinli aktiviste yönelik ajanlık faaliyetini kabul etti.

Adını değiştirdi

MİT'in yaptığı çalışmalar ile asıl adı Muhammet Fatih Keleş olan Serkan Çiçek'in, iş hayatında çok miktarda borçlanması sonrasında ismini değiştirdiği tespit edildi. Bunun üzerine Çiçek, ticareti bırakıp 2020 yılından itibaren Pandora Dedeklifliği kurarak dedektiflik yapmaya başladı.

İsrail'e casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan, kamu kayıtlarındaki kişisel verilerin temini konusunda maddi menfaat karşılığında dedektiflere bilgi veren Musa Kuş ve avukat Tuğrulhan Dip ile tanışan Çiçek, dedektiflik faaliyetleri kapsamında hem şu an tutuklu bulunan Musa Kuş hem de Tuğrulhan Dip ile çalışmalar yürüttü.

Dedektiflik yapan Serkan Çiçek, İsrail Gizli Servisi Mossad ajanlarının dikkatini çekti. Mossad mensubu Faysal Rasheed, kendisini yurt dışında hukuk bürosu personeli olarak tanıtarak 31 Temmuz'da WhatsApp üzerinden Serkan Çiçek ile iletişime geçti.

Faysal Rasheed, Serkan Çiçek'ten Başakşehir'de yaşayan İsrail'in Orta Doğu politikalarına muhalif bir Filistinli aktiviste yönelik 4 günlük takip çalışması talep etti. Bu iş kapsamında Rasheed, Serkan Çiçek'e 1 Ağustos'ta 4 bin dolar değerinde kripto para ödemesi yaptı.

Çiçek, hedef ismi internetten araştırdığında Filistinli bir aktivist olduğunu öğrendi. Dedektiflik işlerinde destek aldığı Musa Kuş'un İsrail'e çalışması nedeniyle 19 yıl hüküm alarak tutuklandığını bilerek, Faysal Rasheed’in teklifini kabul etti.

Serkan Çiçek, aslında MOSSAD ajanı olan Faysal Rasheed'in kendisine verdiği adrese giderek hedefteki şahsı araştırdı ancak bulamadı. Bunun üzerine kiralık daire bakma bahanesi ile 1-2 Ağustos'ta siteye girerek keşif çalışması yaptı ancak Serkan Çiçek takip çalışmasında Faysal Rasheed'in istediği bilgileri toplayamadı. Bunun üzerine Rasheed, 3 Ağustos'ta irtibatı sonlandırdı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rus Bakan Çeremin: Türkiye, Moskova'nın ulaşım alanındaki gelişmelerine ilgi duyuyor

2025-09-27 19:11 - Özel Haber

Teknoloji ve yatırım dünyası Boğaziçi Ventures AI Summit 2025'te bir araya geldi

2025-10-02 18:37 - Ekonomi

Rusya ile Ukrayna karşılıklı 185 esir asker ve 20 sivil takası yaptı

2025-10-02 17:48 - Dünya

Nostaljik tren 'Orient Express' ikinci defa Türkiye'ye gelecek

2025-09-28 11:37 - Magazin

Zelenskiy: Rusya, hala savaşmaya devam edecek kaynaklara sahip

2025-10-02 16:28 - Dünya

Kan kanserlerinde yenilikçi ve kombine tedaviler, hastalarda ortalama yaşam süresini uzatıyor

2025-09-27 16:27 - Sağlık

İnönü Üniversitesi batarya teknolojilerinde çekim merkezi olmayı hedefliyor

2025-09-26 22:46 - Teknoloji

Savunmada gelişen yetenekler kanserle mücadeleye destek verecek

2025-09-28 11:47 - Teknoloji

Türkiye'nin raylı taşımacılığı ASPİLSAN bataryalarıyla güçleniyor

2025-09-27 12:27 - Teknoloji

MİT, Mossad'a çalıştığı tespit edilen dedektifi yakaladı

2025-10-03 08:52 - Gündem

İlgili Haberler

Zorunlu kış lastiği uygulaması artık 15 Kasım'da başlayacak

08:52 - Gündem

Kütahya'da 4,1 büyüklüğünde deprem

07:08 - Gündem

Türkiye'den Trump'ın Gazze'de ateşkes planına Hamas'ın verdiği cevaba ilişkin açıklama

02:18 - Gündem

İstanbul'da bazı bölgelerde sağanak etkili oluyor

23:58 - Gündem

Özgürlük Filosu Koalisyonu Türkiye Temsilcisi Songür: 3-4 gün içinde Gazze sınırlarına ulaşacağız

23:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Yasa dışı bahis reklamı yaptığı tespit edilen 10 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi

09:17 - Ekonomi

Zorunlu kış lastiği uygulaması artık 15 Kasım'da başlayacak

08:52 - Gündem

Taksitle tetikçi! -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

07:45 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas'ın verdiği yanıt, kalıcı barışın sağlanması noktasında yapıcı ve önemli bir adımdır

07:44 - Siyaset

Kütahya'da 4,1 büyüklüğünde deprem

07:08 - Gündem