?>

Süper Lig'de zirve yarışı nefes kesiyor

Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun büyük bölümü geride kalırken, 7 takımın yer aldığı şampiyonluk yarışı nefes kesiyor.

Spor - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Sezonun sonuna yaklaşıldıkça zirve yarışında heyecan artıyor. Ligde 22. hafta maçlarının ardından Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Galatasaray, Demir Grup Sivasspor, Aytemiz Alanyaspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş şampiyonluk iddiasını sürdürüyor.

Ligde 1 maçı eksik lider Trabzonspor ile 7. basamaktaki Beşiktaş arasında sadece 8 puanlık fark bulunuyor.

Şampiyonluk mücadelesi veren diğer takımlar ise birkaç puan farklarla veya averajla sıralanıyor.

Yeni lider Trabzonspor

Süper Lig'de 22. hafta maçlarının ardından yeni lider Trabzonspor oldu.

Teknik direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde 2. yarıya fırtına gibi bir giriş yapan Karadeniz temsilcisi, oynadığı 4 maçı da kazanmayı bildi.

Bordo-mavililer, bir maçı eksik olmasına karşın 44 puana ulaşarak liderliği Demir Grup Sivasspor'dan devraldı.

Medipol Başakşehir 2. sıraya yükseldi

Son yılların en istikrarlı takımlarından Medipol Başakşehir ise zirve takibine devam etti.

Haftanın sonucu merakla beklenen maçında sahasında Beşiktaş'ı deviren Okan Buruk'un öğrencileri, Trabzonspor'un ardından 43 puanla 2. sıraya yerleşti.

Galatasaray ikinci yarıya iyi başladı

Genellikle sezonun 2. yarılarını daha iyi geçiren teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray da söz konusu istatistiğini sürdürdü ve zirve yarışında iddasını ortaya koydu.

Sezonunun ilk yarısında beklentinin uzağında kalan sarı-kırmızılılar, ikinci yarıya ise etkileyici bir başlangıç yaptı.

Ligin ilk yarısını 7. sırada bitiren Galatasaray, ikinci yarıda oynadığı 5 maçta 15 puan toplayarak haftayı 42 puan ve averajla 3. sırada tamamladı.

Demir Grup Sivasspor 4. sıraya geriledi

Ligde uzun süre liderlik koltuğunda oturan ve devreyi en yakın rakibinin 4 puan önünden lider tamamlayan Demir Grup Sivasspor, ikinci yarıda hayal kırıklığı yaşadı.

İkinci yarının ilk maçında Beşiktaş'ı mağlup ederek şampiyonluktaki iddiasını ortaya koyan Rıza Çalımbay'ın öğrencileri, sonraki 4 mücadele ise galibiyet yüzü göremedi.

Söz konusu süreçte önemli sakatlık problemleri de yaşayan kırmızı-beyazlılar, 22. haftada deplasmanda Trabzonspor'a mağlup olarak 3 basamak birden düştü. Sivas ekibi haftayı 42 puan ve averajla 4. sırada kapattı.

Aytemiz Alanyaspor 5. sırada

Bu sezon oynadığı futbolla adından söz ettiren Aytemiz Alanyaspor ise 22. haftada sahasında Gençlerbirliği'ne mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Teknik direktör Erol Bulut yönetimindeki Akdeniz temsilcisi, 39 puanla 5. sıraya geriledi.

Fenerbahçe son 3 maçta 8 puan kaybetti

Ligde son 3 haftada 8 puan yitiren Fenerbahçe ise zirve yarışında önemli yara aldı.

İkinci yarının ilk iki maçında Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir'i yenen sarı-lacivertliler, daha sonra Trabzonspor ve MKE Ankaragücü'ne yenilip, Aytemiz Alanyaspor ile berabere kaldı.

Fenerbahçe, 38 puanla haftayı 6. sırada tamamladı.

Beşiktaş 7. sırada

Takımın başına efsane futbolcusu Sergen Yalçın'ı getiren Beşiktaş, üst üste 2 maç kazandıktan sonra 22. haftada Medipol Başakşehir'e mağlup oldu.

Son 3 maçında 2 galibiyet alan siyah-beyazlılar, 36 puanla 7. sırada kaldı.

23. haftada zirvedekiler birbirine rakip

Süper Lig'de 23. hafta önemli mücadelelere ev sahipliği yapacak.

Ligde şampiyonluk hesapları yapan takımlar, söz konusu haftada birbirlerine rakip olacak.

Demir Grup Sivasspor-Aytemiz Alanyaspor mücadelesiyle başlayacak haftada, Türk futbolunun 4 büyüğü olarak adlandırılan takımların birbirleriyle yapacağı maçlar, zirve yarışına yön verecek.

Lider Trabzonspor'un Beşiktaş'a konuk olacağı haftada, aralarında tarihi bir rekabet bulunan Fenerbahçe ile Galatasaray kozlarını paylaşacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Güvercinler mezatlarda binlerce liraya alıcı buluyor

2020-02-14 14:37 - Magazin

Borsa günü yükselişle tamamladı

2020-02-13 21:24 - Ekonomi

'Orta Çağ'ın hoşgörü kenti Ani' çetin kışta da ilgi görüyor

2020-02-15 16:27 - Çevre-Hayat

Genleri bilinenden farklı bir virüs keşfedildi

2020-02-10 18:09 - Genel

Süper Lig'de zirve yarışı nefes kesiyor

2020-02-17 15:54 - Spor

Sevgililer 14 Şubat öncesi kuyumcuların yolunu tutuyor

2020-02-12 15:52 - Ekonomi

CHP 29 ilde kongrelerini tamamladı

2020-02-12 16:11 - Siyaset

Toplam kredi stoku 2,8 trilyon liraya yaklaştı

2020-02-14 15:12 - Ekonomi

Kerem Kamal'dan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya

2020-02-13 00:07 - Spor

Japonya'da yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk ölüm

2020-02-13 19:22 - Dünya

İlgili Haberler

Süper Lig'den 11 takım, PFDK'ye sevk edildi

17:48 - Spor

Galatasaray Çağdaş Faktoring oyuncusu Sehernaz Çidal'ın hedefi bu sezon kupa kazanmak

12:04 - Spor

Türk spor tarihine geçen milli yüzücü; Defne Kurt

11:28 - Spor

Fenerbahçe, Avrupa'da 292. maçını oynayacak

11:22 - Spor

Türk sporunun sarı-kırmızılı çınarı Galatasaray 120 yaşında

11:18 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 254'

19:48 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'u kabul etti

19:22 - Siyaset

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 83'e ulaştı

18:58 - Çevre & Seyahat

MSB: Doğu Akdeniz'deki insani yardım faaliyetleri kapsamında 11 kişi tahliye edildi

18:38 - Gündem

AB: Gazze'ye insani yardım ulaştırma konusunda beklemek bir seçenek değil

17:57 - Dünya