?>

'Elazığ Şehir Hastanemiz bölgenin en donanımlısı olmaya adaydır'

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, "Bin 38 yataklı Elazığ Şehir Hastanemiz, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaptığımız en donanımlı hastane olmaya adaydır. Yatırımımızı kısmetse 2019'da, ama inşallah daha kısa bir tarihte devralacağız." dedi. - Anadolu Ajans

Gündem - 8 yıl önce

İSTANBUL

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, "Bin 38 yataklı Elazığ Şehir Hastanemiz, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaptığımız en donanımlı hastane olmaya adaydır. Yatırımımızı kısmetse 2019'da, ama inşallah daha kısa bir tarihte devralacağız." dedi.

Öğütken, Elazığ Şehir Hastanesi finansal kapanış toplantısında yaptığı konuşmaya, uğradığı saldırı silahlı sonucu hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u anarak başladı.

Öğütken, "Bu hain saldırının ülkemizin istikrarı ve Rusya’yla olan ilişkilerimizi bozmayacağını ifade etmek istiyorum. Hayatını kaybeden Sayın Karlov’un ailesine, ülkesine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Ülkemizin bu tür saldırılara maruz kalmasının yegane sebebi, şüphe yok ki son 14 yılda yakalamış olduğumuz istikrarlı büyümedir." ifadelerini kullandı.

İstikrarlı büyümenin en önemli ayaklarından birinin sağlık alanı ve bu alanların omurgası olan sağlık yatırımları olduğunun altını çizen Öğütken, Bakanlığın sağlıkla ilgili yatırımlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Sağlıkta Dönüşüm Programı 2003 yılında uygulamaya konulmuş ve bu programı gerçekleştirmek amacıyla yapılması gereken sağlık yatırımlarımız kısaca kamu-özel iş birliği adında hayata geçirilmesine karar verilmişti. Özel sektörün deneyiminden, yeteneklerinden, bilgi birikimlerinden yararlanmak amacıyla temel hedefler belirlenmişti. Bu belirlenen hedeflerimiz sağlık tesislerinin kalitesini ve yatak kapasitelerini arttırmayı, son teknoloji ürünlerini sağlık tesislerimize entegre etmeyi amaçlıyordu."

Şehir Hastaneleri için ayrılan bütçe ve Bakanlığın hedefleri konusuna da değinen Öğütken, Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeliyle yapılacak yatırımlar sonucunda 28 şehir hastanesi, bir Türk halk sağlığı ve Türk ilaç, tıbbi cihaz kampüsü, 41 bin 91 yeni modern yatak kapasitesine ulaşılması hedeflendiğini anlattı.

Öğütken, şöyle devam etti:

"Bu yatırımların yaklaşık maliyeti de 29 milyar 657 milyon 277 bin 583 lira olup, bu maliyetlerin tamamı ve tüm finansman riski özel sektör tarafından karşılanacaktır. Program dahilinde yer alan 21 projemizin sözleşmeleri imzalanmıştır. Bin 38 yataklı Elazığ Şehir Hastanemiz Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaptığımız en donanımlı hastane olmaya adaydır. Kısmetse 2019'da ama inşallah daha kısa bir tarihte devralacağız." dedi.

Muhabir: Emin İleri

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Dünya Halep'i izliyor'

2016-12-13 19:32 - Dünya

Başbakan Yıldırım, Medvedev ile Halep'i görüştü

2016-12-16 01:22 - Siyaset

KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2016 lise KPSS tercih kılavuzu öğren

2016-12-19 17:02 - Gündem

Erdoğan ile Nazarbayev telefonda görüştü

2016-12-18 15:02 - Gündem

Vanlı şehit ailesinden teröre tepki

2016-12-20 14:52 - Gündem

NBA'de favoriler zorlanmadı

2016-12-16 13:17 - Spor

Bursa merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu: 21 tutuklama

2016-12-17 10:32 - Gündem

'Elazığ Şehir Hastanemiz bölgenin en donanımlısı olmaya adaydır'

2016-12-20 17:22 - Gündem

Hırsızların elektrikçiyi 30 saniyede soyma anı güvenlik kamerasına takıldı!

2016-12-20 12:52 - Asayiş

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

2016-12-20 16:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye Deniz Mekansal Planlaması Haritası, IOC-UNESCO nezdinde Türkiye tarafından tescil ettirildi

23:33 - Gündem

Sıfır Atık Forumu öncesi iş dünyasıyla çalışma toplantısı gerçekleştirildi

22:02 - Gündem

DMM, "Ümit Özdağ'ın cezaevi çıkışı namaz kılmasının engellendiği" iddiasını yalanladı

21:48 - Gündem

İstanbul'da "Büyük Güç Rekabeti ve Orta Doğu" forumu yapıldı

19:48 - Gündem

THY, kabin memuru alacak

18:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Sosyal medya, ABD'de haber kaynağı olarak geleneksel medyayı geride bıraktı

10:27 - Medya

Avustralya ve AB, güvenlik ve savunma ilişkilerini geliştirecek

10:22 - Dünya

Bakan Kurum, yeniden inşa edilen Azerbaycan Mahallesi ve Ebrar Sitesi'nin görüntülerini paylaştı

10:12 - Siyaset

Almanya: İran rejimi müzakere masasına dönmeye hazırsa daha fazla askeri müdahaleye gerek kalmaz

09:58 - Dünya

Kapatılan kömür santrallerinin güneş enerjisine dönüştürülmesi kapasiteyi yüzde 15 artırabilir

09:43 - Ekonomi