?>

Dünya Ekonomik Forumu kurullarında MESS ve Akkol'a yeni görev

Teknoloji Merkezi ile Dünya Ekonomik Forumunun 4. Endüstri Devrimi Merkezleri Ağı'na katılan MESS’e, Dünya Ekonomik Forumu bünyesindeki 4. sanayi devrimi ve ileri imalat teknolojileri alanlarındaki kurullarında görev verildi.

Ekonomi - 5 yıl önce

Ankara

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Özgür Burak Akkol, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) bünyesindeki 4. sanayi devrimi, ileri imalat teknolojileri ve insan kaynakları alanlarındaki kurullarda görev aldı.

Bu yılın ocak ayında MESS Teknoloji Merkezi ile Dünya Ekonomik Forumu'nun 4. Sanayi Devrimi Merkezleri Ağı'na katılan MESS, Birleşmiş Milletler (BM) ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) yanı sıra Apple, Google, Amazon, Microsoft, SAP, IBM, HP ve Airbus gibi dünyanın en büyük şirketleriyle iş birliğinde olan Dünya Ekonomik Forumu ile ilişkilerini güçlendiriyor.

Bir süre önce, temsil ettiği 200 bin işletmeyle Avrupa'nın en büyük işveren örgütlerinden CEEMET'te yönetim kurulu daimi üyesi olan MESS, Dünya Ekonomik Forumu'nun "İleri İmalat Teknolojileri Aksiyon Kurulu" ve "4. Sanayi Devrimi Merkezleri Türkiye Yönlendirme Kurulu"nda da görev almaya başladı.

Dört kurulda da Akkol imzası

MESS, farklı ülkelerden siyaset, iş, kültür ve akademi dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı bu kurullarda Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol tarafından temsil ediliyor.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanlığını da yürüten Akkol'un Dünya Ekonomik Forumu'nun bu iki kurulunun yanında bireysel olarak "4. Sanayi Devrimi Merkezleri Global Danışma" ve "İnsan Kaynakları Başkanları" kurullarında da görevleri bulunuyor.

Dünyanın en büyük şirketlerinin üst yöneticilerinin üyesi olduğu kurullardaki düzenli toplantılara katılan Akkol, Kovid-19 salgının ardından daha adil ve daha eşitlikçi bir dünya için politika geliştirilmesine de katkı sunuyor.

İş birliği ileri aşamaya taşındı

Akkol, yaptığı açıklamada, WEF'in dünyanın en önemli ve saygın organizasyonlarından biri olduğunu vurguladı. Forum bünyesinde alınan kararların tüm dünyayı yakından ilgilendirdiğine dikkati çeken Akkol, MESS'in bu organizasyonun parçası ve önemli bir paydaşı olmasından gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

MESS Teknoloji Merkezi'nin 4. Sanayi Devrimi Merkezleri Ağı'na katılmasıyla Dünya Ekonomik Forumu ile ivme kazanan yakın iş birliğinin görev alınan kurullarla ileri bir aşamaya taşındığını vurgulayan Akkol, şu bilgileri verdi:

"4. Sanayi Devrimi Merkezleri Global Danışma Kurulu'nda dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin yanı sıra dünyanın en saygın üniversitelerinden temsilciler de yer alıyor. Bu kurulda, 4. sanayi devrimi konusunda görüş alışverişinde bulunulup, politikalar geliştiriliyor.

İleri İmalat Teknolojileri Aksiyon Kurulu ile salgının ardından dönüşen iş dünyasında imalat sektöründeki liderlere rehberlik edilmesi amaçlanıyor. İnsan Kaynakları Başkanları Kurulu'nda ise imalat sanayisinde gelecekte oluşacak ihtiyaçlar paralelinde çalışanlara farklı yetenekler kazandırılması hedefleniyor."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile iş birliği

Görev aldıkları uluslararası organizasyonlarda, TİSK ve MESS ile Türkiye'yi de temsil ettiklerini belirten Akkol, şöyle konuştu:

"Dünyanın en büyük şirketlerinin CEO'larının yer aldığı Dünya Ekonomik Forumu kurullarında, haftalık, aylık periyodik toplantılarda bir araya geliyor, gündemdeki gelişmeleri ve geleceğe yönelik adımları kapsamlı bir şekilde görüşüyoruz.

4. Sanayi Devrimi Merkezleri Türkiye Yönlendirme Kurulu başkanlığını yürüten Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile de yakın ve uyumlu çalışmalar yürütüyoruz.

Dünyadaki değişimin hızına ayak uydurmaya çalıştığımız bu kurullarda, 4. sanayi devrimi ve ileri imalat teknolojileri gibi çok önemli alanlarda gelişmeleri takip edip, görüşlerimizi sunuyoruz. Ülkemizin geleceği ve menfaatleri doğrultusunda iz bırakan adımlar atmaya gayret ediyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Spor spikeri Emre Gönlüşen son yolculuğuna uğurlandı

2020-08-10 19:57 - Gündem

Konya'da iş yerinde patlama

2020-08-09 18:12 - Asayiş

KARDEMİR'in yeni genel müdürü Necdet Utkanlar oldu

2020-08-12 17:52 - Ekonomi

Kovid-19 sürecinde mezun olan öğrencilerine 'temsili törenle' kep giydirdi

2020-08-10 15:12 - Çevre-Hayat

Türkiye'ye giriş-çıkışlarda uygulanan PCR testleri için yeni düzenleme

2020-08-09 17:07 - Sağlık

Spor spikeri Emre Gönlüşen hayatını kaybetti

2020-08-09 22:02 - Spor

Adıyaman'da Kovid-19'a karşı atlardan elde edilen antiserum üretiminde sona gelindi

2020-08-11 17:02 - Sağlık

Siemens’ten ağustosa özel ankastre set kampanyası

2020-08-13 13:33 - Genel

Türkiye'de en fazla silajlık mısırın yetiştiği İzmir'de hasat başladı

2020-08-13 15:22 - Ekonomi

Türkiye'den giden kurtarma ekibi, Beyrut Limanı'nda faaliyet yürütüyor

2020-08-09 01:52 - Dünya

İlgili Haberler

ABD ve Çin heyetleri tarife görüşmeleri için İngiltere'de bir araya gelecek

19:42 - Ekonomi

Başkentten ihracat 5 ayda 5,9 milyar dolara ulaştı

14:07 - Ekonomi

Türksat'tan yapay zeka destekli tarımsal üretim takibi

13:03 - Ekonomi

Hava yolunu ocak-mayıs döneminde 85,4 milyon yolcu kullandı

12:53 - Ekonomi

Afganistan'ın rüzgar enerjisi santralini Türk müteahhit inşa edecek

12:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

ABD ve Çin heyetleri tarife görüşmeleri için İngiltere'de bir araya gelecek

19:42 - Ekonomi

Fransa’da LGBT propagandasına geçit vermeyen futbolculara 4'er maç ceza verildi

18:42 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP Genel Başkanı Özel'e geçmiş olsun telefonu

18:38 - Siyaset

Ukrayna, Rusya'yı İstanbul'daki anlaşmaya göre esir takası ve ceset değişimi yapmaya çağır

17:53 - Dünya

İsveç'te binlerce kişi Filistin'e destek gösterisi düzenledi

17:43 - Dünya