?>

DSÖ: Ukrayna'da sağlık merkezlerine 147 saldırı yapıldı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Rusya ile savaşın sürdüğü Ukrayna'da sağlık merkezlerine şimdiye kadar 147 saldırının yapıldığını duyurdu.

Dünya - 3 yıl önce

Cenevre

Birleşmiş Milletler'in (BM) Cenevre Ofisi'ndeki basın toplantısında konuşan DSÖ Avrupa Sözcüsü Bhanu Bhatnagar, Ukrayna'da sağlık sisteminin mevcut durumunu ve Örgüt'ün bölgedeki tıbbi yardımlarını değerlendirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Katliam yapan Rusya, anlayışı hak etmiyor

Bhatnagar, DSÖ'nün şimdiye kadar Ukrayna'ya 218 ton acil yardım ve tıbbi malzeme yolladığını belirterek, ihtiyaç duyulan hastanelere bu hafta dağıtılması planlanan 15 jeneratörün de gün içinde ilgili bölgelere ulaştırılacağını kaydetti.

Savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'da hastane, klinik ve diğer sağlık merkezlerine 147 saldırı gerçekleştiği bilgisini paylaşan Bhatnagar, bu saldırılarda en az 73 kişinin yaşamını yitirdiği ve 52 kişinin yaralandığını belirtti.

Bhatnagar, yoğunlaşan çatışmalardan ötürü DSÖ'nün bazı bölgelerde tıbbi malzeme tedarik zincirinin aksadığını, ihtiyaç sahibi kişilere yardımları sürdürebilmekten endişe duyduklarını vurguladı.

6 milyon kişi gıda ve paraya muhtaç

Öte yandan toplantıda konuşan BM Dünya Gıda Programı (WFP) Ukrayna Acil Durum Koordinatörü Jakob Kern, Ukrayna'da insani durumun giderek kötüleştiğini kaydetti.

Kern, an itibariyle Ukrayna'da yaklaşık 6 milyon kişinin insani krizin ortasında kaldığını, gıda ve paraya ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, çatışmalar devam ettikçe bu rakamın artacağı uyarısında bulundu.

Savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana WFP'nin Ukrayna'da 1,7 milyon kişiye gıda yardımı ulaştırdığı bilgisini veren Kern, 2 milyon kişiye hazirana kadar yetecek 60 bin tonluk gıda yardımının da ihtiyaç duyulan bölgelere sevk edildiğini belirtti.

Kern, yardım ulaştırılan 1,7 milyon kişiden 1,4 milyonunun mahsur durumdaki siviller olduğunu vurgulayarak, kuşatma altındaki Mariupol'de 100 binin üzerinde sivilin gıda ve su ihtiyacının olduğu, fakat yardıma erişemediğini aktardı.

Ukrayna'nın dünyanın beşinci en büyük buğday, üçüncü en büyük mısır ve ayçiçeği ihracatçısı olduğunu hatırlatan Kern, Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) tahminlerine göre savaş nedeniyle Ukrayna'daki buğday ve mısır tarlalarının yüzde 20'sinin Temmuz ayında ekilemeyeceğini, bu durumun küresel pazarı da olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'nün mahrem yapılanması soruşturmasında 34 şüpheli için gözaltı kararı

2022-04-19 08:55 - Asayiş

Pakistan'da yeni koalisyon hükümeti yemin ederek görevine başladı

2022-04-19 11:53 - Dünya

Lavrov: Ukrayna'daki özel askeri operasyonun bir sonraki safhası şimdi başlıyor

2022-04-19 14:24 - Dünya

Edirne'de asfalt şantiyesinden sızan zifti temizleme çalışmaları tamamlandı

2022-04-15 16:29 - Gündem

Ankara Valiliğinden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

2022-04-18 01:24 - Gündem

İBB'nin yeni metrobüsü arızalandı

2022-04-19 13:55 - Gündem

Ergene'nin kollarından Çorlu Deresi'nde yağışlara bağlı olarak su seviyesi yükseldi

2022-04-18 15:53 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan 'Pençe Kilit Operasyonu' paylaşımı

2022-04-18 09:07 - Gündem

DSÖ: Ukrayna'da sağlık merkezlerine 147 saldırı yapıldı

2022-04-19 17:07 - Dünya

Milli Savunma Bakanı Akar, Ukraynalı mevkidaşı Reznikov ile telefonda görüştü

2022-04-16 11:06 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 22 Filistinli hayatını kaybetti

16:37 - Dünya

Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Semah Hamed: Gazze’deki acı tarif edilemeyecek boyutlara ulaştı

16:23 - Dünya

Fransa'nın güneyindeki çeşitli kentlerde elektrik kesintileri yaşanıyor

15:17 - Dünya

Fransa’da elektrik kesintileri yaşanıyor

14:33 - Dünya

Pentagon, ABD'nin Güney Kore'deki binlerce askerini çekeceğine dair haberleri yalanladı

13:38 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 22 Filistinli hayatını kaybetti

16:37 - Dünya

Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Semah Hamed: Gazze’deki acı tarif edilemeyecek boyutlara ulaştı

16:23 - Dünya

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suçla ve suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz

16:13 - Gündem

Borsa işlemlerinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı

16:08 - Gündem

Şırnak'ta şarampole devrilen hafif ticari araçtaki 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

16:03 - Gündem