?>

'Çağrı' filminin özel gösterimi Atlas 1948 Sineması'nda yapıldı

45 yıl sonra yeniden sinemaseverlerle buluşan Mustafa Akkad'ın yönetmenliğini yaptığı "Çağrı: İslamiyetin Doğuşu" filminin özel gösterimi yapıldı.

Kültür Sanat - 3 yıl önce

İstanbul

Atlas 1948 Sineması'ndaki gösterim öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan, usta yönetmenin oğlu, yapımcı Malek Akkad, Türkiye'de böyle bir gösterim için bulunmaktan ötürü çok mutlu olduğunu belirterek, "Biliyorsunuz büyükannem Türk'tü ve babamın da Türkiye ile çok özel bir ilişkisi vardı. Türkiye'yi çok severdi. Tadilatından sonra yapılan ilk gösterimde, burada bu güzel insanlarla birlikte olmak mutluluk verici." dedi.

Akkad, babası Mustafa Akkad'ın çok özel bir insan olduğunu vurgulayarak, "Ben küçük yaşlarımdayken filmleri izlemekte doğal olarak biraz sabırsız olurdum fakat o beni dinler ve fikirlerimi ciddiye alırdı. Oldukça sabırlı bir baba olduğunu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

"4K kopyasının beyaz perdede Türk seyircisine sunulması bir lütuf"

Trancas Intenational Films adına Malek Akkad ile Çağrı filmini yeniden Türkiye'de vizyona taşıyan, Pinema Filmcilik Üst Yneticisi Pamir Demirtaş da yapımın yeniden Türkiye'de seyirciyle buluşmasına vesile olmaktan gurur duyduğunu aktardı.

Demirtaş, sosyal medyadan çok fazla olumlu tepki aldıklarını dile getirerek, "Bakalım, Türk seyircisinin bu ilgisi sinemada karşılık bulacak mı, merak ediyorum." diye konuştu.

Gösterime katılan yönetmen Nazif Tunç ise filmin 4K kopyasının beyaz perdede Türk sinema seyircisine sunulmasının bir lütuf olduğunu söyledi.

Tunç, filmin yıllar sonra ramazan ayında vizyona girdiğine işaret ederek, Türk milletinin Peygamber sevgisinin perdede tekrar yüceltilmesinden dolayı çok heyecanlı olduğunu aktardı.

Gösterime, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ile sinema sektöründen özel davetliler katıldı.

Çağrı filminin çekim aşamasını anlatan belgeselden bir kesit de gecede gösterildi.

Suriye asıllı ABD'li yönetmen Akkad'ın oğlu yapımcı Malek Akkad ve Trancas Intenational'ın iki yıla yakın süren yenileme çalışmaları sonrası film, 4K görüntü ve 2D dijital ses kalitesiyle yenilendi.

Mustafa Akkad'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin yenilenen kopyası, Türkçe dublaj ve alt yazılı versiyonlarıyla 15 Nisan'da vizyona girecek.

Film hakkında

Hz. Muhammed'in hayatını ve İslamiyet'in doğuşunu en iyi anlatan film olarak bilinen ve İngilizce adı "The Message: The Story of Islam" olan 177 dakikalık film, 1976'da çekildi.

Filmin oyuncu kadrosunda Oscar ödüllü başarılı oyuncu Anthony Quinn'in yanı sıra Irene Papas, Michael Ansara, Johnny Sekka, Michael Forest, Garrick Hagon ve Damien Thomas yer alıyor.

Türkiye'de ilk sinema gösterimi 31 Ocak 1977'de yapılan ve yoğun ilgi gören filmin yenilenen kopyası, Türkçe dublaj ve alt yazılı versiyonlarıyla 15 Nisan'da vizyona girecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Derbinin galibi Fenerbahçe

2022-04-10 22:44 - Spor

Trabzonspor, 23 haftadır liderliğini sürdürüyor

2022-04-11 10:34 - Spor

Beşiktaş evinde farklı kazandı

2022-04-09 23:02 - Spor

Ampute voleybolcu lise öğrencisinin gözü ay-yıldızlı formada

2022-04-08 13:12 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek istihdama destek müjdesi

2022-04-12 20:25 - Gündem

Ukrayna'dan dönen Ahıska Türkü kadınlar, yaşadıklarını unutamıyor

2022-04-09 14:10 - Çevre-Hayat

Borsa rekor tazeledi

2022-04-12 18:46 - Ekonomi

SpaceX, 165 milyon dolar karşılığında uzaya 3 ziyaretçi gönderdi

2022-04-08 20:53 - Teknoloji

Evde baktıkları oğlağı biberonla besliyorlar

2022-04-12 15:13 - Çevre-Hayat

Genç milli yüzücülerden Slovenya'da üçüncü altın madalya

2022-04-10 00:45 - Spor

İlgili Haberler

Manisa'da, Sardes Antik Kenti ve Lidya Tümülüsleri'nin UNESCO'ya alınması sevinci

16:51 - Kültür Sanat

Van'da 'Işık Doğudan Yükselir' sergisi sanatseverleri ağırlıyor

16:30 - Kültür Sanat

TRT tarafından 7. defa düzenlenen 12 Punto başladı

15:17 - Kültür Sanat

Van Kültür Yolu Festivali başladı

16:06 - Kültür Sanat

Karikatürist Turan Dertli son yolculuğuna uğurlandı

18:33 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Bakan Kurum: Milletimiz, Türkiye'yi hain bir kalkışma ve işgal girişiminden kurtarmıştır

01:37 - Siyaset

Bulgaristan Haber Ajansı'nın Ankara'daki yeni temsilcisi Ayşe Sali görevi devraldı

01:27 - Medya

Adalet Bakanı Tunç: 15 Temmuz'da son darbeyi vuracaklarını zannettiler, başaramadılar

00:33 - Gündem

New York belediye başkanlığı ön seçimini kaybeden Cuomo, yarışı bağımsız aday olarak sürdürecek

00:28 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştüğünü duyurdu

00:13 - Dünya