?>

Doğal stüdyoya dönüşen hardal tarlasında Kafkas dansı

Iğdır'da Kafkas halk danslarını yaşatmak için çalışma yürüten iki dansçı, hardal çiçekleriyle stüdyoya dönüşen arazilerde Kafkas dansı oynayarak hem doğaya hem de bu halk oyununa dikkati çekti.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Iğdır

Iğdır'da iki dansçı, doğaya ve Kafkas geleneklerine dikkati çekmek için çiçek açan hardal tarlasında Kafkas dansı oynadı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde baharı ilk karşılayan il olan Iğdır'da, ilkbahar tüm güzellikleriyle yaşanıyor.

Bölge illerinin aksine daha ılıman bir havaya sahip olan Iğdır'da, baharın gelişiyle çiçeklerle süslenen araziler adeta doğal stüdyoya dönüştü.

Kendiliğinden yetişen hardal çiçeklerinin bulunduğu araziler, sarının birbirinden güzel tonlarına bürününce kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Çiçeklerle süslenen arazilerin güzelliğini değerlendirmek isteyen Kafkas Halk Oyunları Eğitmeni Sinan Kalem ve dansçı Esma Nur Sarıhan, hem bu güzel doğa olayını hem de Azerbaycan ile özdeşleşmiş Kafkas danslarını tanıtmak maksadıyla çiçeklerin içinde Kafkas dansı oynadı.

Eğitmen Sinan Kalem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiçeklerle süslenen arazilerin özellikle sosyal medyada çok ilgi gördüğünü, bu güzelliği Kafkas danslarıyla birleştirmek adına böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Yapılan çalışmanın sosyal medya platformlarında paylaşılacağını ve bu sayede Iğdır'ın tanıtımına dikkat çekileceğini belirten Kalem, "Baharın gelişini simgeleyen çiçeklerle folklorik güzelliklerimizi birleştirerek sunmaya çalıştık. Iğdırımızın, kültürümüzün güzelliklerini her defasında göstermeye, insanların bilmesini sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

"Bizim için dans bir yaşam biçimidir"

Kafkas Halk Dansları'nın her zaman ilgiyle takip edildiğini, bunun tanıtımı için çalışma yürüttüklerini aktaran Kalem, şunları söyledi:

"Yaşadığımız yörenin hem doğal güzelliklerini hem de kültürel güzelliklerini ulusalda, yerelde tanıtmaya ve turizme kazandırmaya çalışıyoruz. Bizim için dans bir yaşam biçimidir, gerek kırsalda, gerek sahnede bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Hem Kafkas dansı hem de bu çiçek açan araziler, insanların ilgi odağı olan konular. Bu iki güzel konuyu birleştirince daha dikkat çekici bir çalışma yapmış olduk."

"Gelenekten gelen bu dansları geleceğe taşıma gayretindeyiz"

Etkinliği organize eden Türkiye Azerbaycan Derneği (TÜRKAZDER) Iğdır Şube Başkanı İlteriş Kağan Taşkınsu ise gelenekleri yaşatmak için çalışma yürüttüklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Azerbaycan halk dansları, çok zengin bir kültürün yansıması olarak karşımıza çıkmaktadır, özellikle Iğdır'ın yöresel kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Gelenekten gelen bu dansları geleceğe taşıma gayretindeyiz. Bu sebeple, Iğdır'da yapılan tüm faaliyetlerde Azerbaycan halk danslarını ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Dernek olarak yapılan bu tür tüm etkinlikleri de destekliyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Toyota’nın en büyük hibrit SUV’u Highlander Avrupa’ya geliyor

2020-05-11 14:13 - Genel

Küresel piyasalar veri odaklı seyrediyor

2020-05-07 12:32 - Ekonomi

Berber ve kuaförler randevulu çalışacak

2020-05-05 18:29 - Ekonomi

Anneler Günü'nü evlatlarından ayrı geçirecekler

2020-05-09 15:57 - Çevre-Hayat

Savunma sanayisindeki millileşmede önemli adım

2020-05-08 21:32 - Gündem

Yunanistan'da sanatçılardan protesto

2020-05-07 19:07 - Dünya

Japonya ve Endonezya'da deprem

2020-05-11 10:32 - Dünya

Almanya'da Kovid-19 bulaş oranı 1,1'e çıktı

2020-05-11 01:39 - Genel

İspanya'da Kovid-19/ koronavirüsten şimdiye kadar 26 binden fazla kişi öldü

2020-05-07 16:07 - Dünya

Koronavirüs salgınında iyileşenlerin sayısı 73 bin 285 oldu

2020-05-05 22:22 - Gündem

İlgili Haberler

Böbrek hastası 51 yıllık eşi için üç katlı binanın dışına asansör yaptırdı

13:17 - Çevre-Hayat

Leylek çifti "Emrah" ve "Selvihan"ın 4 yavrusuna isim arıyorlar

13:07 - Çevre-Hayat

Kars'ta yuvalarından çıkan kızıl tilki yavrularını doğaseverler besledi

12:58 - Çevre-Hayat

Şanlıurfa'da 160 bisiklet tutkunu Göbeklitepe'ye pedal çevirdi

12:38 - Çevre-Hayat

Diyarbakır ve Mardin'de 67 çocuk için toplu sünnet şöleni yapıldı

12:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Finansal İstikrar Komitesi Toplantısı gerçekleştirildi

13:33 - Ekonomi

Vecihi Hürkuş'un uçağının replikası test uçuşlarını başarıyla tamamladı

13:27 - Gündem

Aliyev, İran-Azerbaycan ilişkilerine yönelik iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti

13:22 - Dünya

Kayseri'de küçükbaş hayvanlar keneye karşı "mobil banyo" ile dezenfekte ediliyor

13:18 - Gündem

Alevlerin sardığı 400 hanelik mahalle cansiparane çalışmayla kurtuldu

13:12 - Gündem