?>

Doğal gaz yardımı ödemeleri başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, "Hak sahipliği onaylanan 230 bin hanemize senelik desteğimizin birinci taksiti olarak toplam 80,5 milyon liralık destek verdik." ifadelerini kullandı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği'nde ödemelerin başladığını açıkladı.

Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere sağlanan doğal gaz yardımı kapsamındaki ödemelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne başvuruların 18 Şubat itibarıyla başladığını belirten Yanık, "Başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca hak sahipliği onaylanan 230 bin hanemize senelik desteğimizin birinci taksiti olarak toplam 80,5 milyon liralık destek verdik." ifadesini kullandı.

Söz konusu desteğe başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden devam ettiğini hatırlatan Yanık, başvuru süreci tamamlanan hanelere ödemelerin süreceğini bildirdi.

"Destek tutarımız 450 lira ile 1150 lira arasında değişiyor"

İhtiyaç sahibi olan, doğal gaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden ve doğal gaz abonesi bütün vatandaşların destekten yararlanabildiğini aktaran Yanık, şunları kaydetti:

"İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteği'nde ödemelerimiz başladı. Isıl harita baz alınarak belirlediğimiz destek tutarımız 450 lira ile 1150 lira arasında değişiyor. Ödemelerimizi iki taksit olarak gerçekleştiriyoruz. Ödemesini yaptığımız ilk taksit tutarı bölgelerin mevsimsel durumuna göre 225 lira ile 575 lira arasında değişecek."

Bakan Yanık, Doğalgaz Tüketim Desteği'nden hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelerin yararlanabildiğini anlattı. Vatandaşların e-Devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabileceği bilgisini veren Yanık, diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların ise destek miktarının kartlarına yatırılacağını dile getirdi.

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapacaklarını hatırlatan Yanık, "Vatandaşlarımızın başvuru sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek. Hastalarımızın yaşadığı hanelere, belirlediğimiz destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacağız." bilgisini verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fatih Sondaj Gemisi Gökçebey-1 kuyusunda

2022-03-18 22:34 - Gündem

Japonya, Rusya'yı 'en çok kayırılan ülke' statüsünden çıkaracak

2022-03-17 08:35 - Dünya

Avrupa'da enflasyon şubatta rekor kırdı

2022-03-17 16:36 - Ekonomi

Van, Bitlis ve Muş'ta 190 yerleşimin yolu kardan kapandı

2022-03-19 11:45 - Gündem

Devlet huzurevleri 14 bin 535 'çınar'ın yuvası oldu

2022-03-18 11:51 - Gündem

Japonya, Rusya'ya yaptırım paketini genişletti

2022-03-18 09:20 - Ekonomi

Fethiye'de orman yangını çıktı

2022-03-20 15:35 - Gündem

Merkez Bankası rezervleri 108,9 milyar dolar oldu

2022-03-17 15:32 - Ekonomi

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 971 bini geçti

2022-03-20 17:29 - Dünya

Brüksel'de zirveler haftası

2022-03-21 12:46 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail'in İran'a saldırılarının Arap ülkelerinin ekonomileri üzerindeki etkileri

18:42 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye ile Karadağ ikili ticaret hacmi 213 milyon dolara ulaştı

18:33 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde ulaştırma ve altyapıya yaklaşık 300 milyar dolarlık yatırım

18:07 - Ekonomi

Bakan Şimşek: Son bir yıldır kesintisiz devam eden dezenflasyon süreci söz konusu

16:48 - Ekonomi

Bakan Şimşek: Son bir yıldır kesintisiz şekilde devam eden dezenflasyon süreci söz konusu

16:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İran: UAEA Başkanı Grossi bundan sonra ülkeye giremez

18:47 - Dünya

İsrail'in İran'a saldırılarının Arap ülkelerinin ekonomileri üzerindeki etkileri

18:42 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kara Kuvvetlerinin kuruluş yıl dönümünü kutladı

18:38 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye ile Karadağ ikili ticaret hacmi 213 milyon dolara ulaştı

18:33 - Ekonomi

ABD'de 6 Ocak Kongre baskını soruşturmalarına katılan 3 savcının görevine son verildi

18:27 - Dünya