Derya Can'dan Salda Gölü'nde yeni dünya rekoru

Milli sporcu Derya Can, Salda Gölü'nde 2 dakika 18 saniyede 70 metreye dalarak, kendisine ait serbest dalış dünya rekorunu geliştirdi.

Spor - 7 yıl önce

Burdur
Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Derya Can, Burdur Yeşilova'daki Salda Gölü'nde 2 dakika 18 saniyede 70 metreye dalarak, tatlı su serbest dalış dünya rekorunu geliştirdi.
Milli sporcu Şahika Ercümen tarafından kadınlar kategorisinde Salda Gölü'nde 65 metreyle kırılan dünya rekorunu geçen yıl 68 metreyle eline geçiren Derya Can, bu rekorunu daha da geliştirmek için göle daldı.
Rekor denemesi için yeniden beyaz kumsalı, suyunun berraklığıyla "Türkiye'nin Maldivleri" diye nitelendirilen Salda Gölü'nü seçen Derya Can, gölde kendisini hazır bekleyen botla açıldı.

Gölde dalış yapacağı yere geldiğinde suya girip bir süre ısınma çalışması yapan Derya Can, kendisi için oluşturulan özel platformun bulunduğu alanda dalışa geçti. 70 metre derinliğe erişen milli sporcu, 2 dakika 18 saniye sonra yüzeye çıktı.
Yirmi saniye kimseyle temas etmeden bekleyen, daha sonra elini havaya kaldıran Derya Can'ın rekoru kırdığı, Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) gözlemcileri tarafından teyit edildi. Derya Can, 70 metreyle, paletsiz, ip destekli değişken ağırlık tatlı su kategorisinde kendisine ait dünya rekorunu geliştirdi.
Türk bayrağı açarak kıyıya çıkan Derya Can, yaptığı açıklamada, geçen yıl kasımda kırdığı dünya rekorunu anımsatarak, suyun dip kısımlarının ağustosa rağmen yine soğuk olduğunu söyledi.
Salda Gölü'nde zorlu şartlarda bir dünya rekorunu daha kırdıklarını vurgulayan Can, "Su 10 metreden sonra yine kış aylarında olduğu gibi soğuktu. Rekoru kırdık, bütün zorlukların üstesinden geldik. Rekorlar kırılmak içindir. Değişken ağırlık paletsiz erkekler rekorunu antrenmanlarda kırdık ancak resmi olarak biraz daha düşüğünü yapmaya karar verdik. Su dipte çok soğuktu, o yüzden bunu uygun bulduk." diye konuştu.
Yeşilova Kaymakamı Abdulhamit Karaca da Derya Can'ı tebrik ederek, "İkinci defa Salda Gölü'ne geldiğinden dolayı Derya hanıma teşekkür ederim. Kendi rekorunu kırmış bulunuyor. Bu da Salda Gölü'nün derinliğinin su sporlarına ne kadar elverişli olduğunu gösteriyor. İnşallah gölümüzde bu tip sportif faaliyetler devam edecektir. " ifadelerini kullandı.
Derya Can'ın rekoru, CMAS Yönetim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra kesinleşecek.

Gazeteci bottan düştü
Dalış denemesini bottan takip eden bir gazeteci suya düştü.
Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından sudan çıkarılan gazeteci, sağlık ekiplerince kıyıya getirildi.
Omuzundan yaralandığı öğrenilen gazeteci, Yeşilova Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Varank, Alman Bakan Altmaier ile görüştü

2019-08-22 18:42 - Dünya

İtalya'da Matarella hükümet krizine çözüm arıyor

2019-08-21 23:47 - Dünya

Haftanın fotoğrafları ( 9-15 Ağustos )

2019-08-17 02:32 - Günün Fotoğrafı

İtalya'da hükümet krizi sürüyor

2019-08-21 00:02 - Dünya

Prof. Dr. Dursun'un adı son konuşmasını yaptığı merkezde yaşatılacak

2019-08-20 16:22 - Gündem

Kabine değişikliğinde istikrarlı ülke: İtalya

2019-08-21 14:17 - Dünya

Derya Can'dan Salda Gölü'nde yeni dünya rekoru

2019-08-23 17:02 - Spor

Bakan Yardımcısı Prof. A. Haluk Dursun trafik kazasında vefat etti

2019-08-19 20:52 - Gündem

Sudan'da geçiş dönemini başlatacak Anayasal Bildiri anlaşması imzalandı

2019-08-17 19:02 - Dünya

Ribery Fiorentina'da

2019-08-21 17:52 - Spor

İlgili Haberler

Basketbolda 2026 Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri başlayacak

07:21 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı 4 maçla başladı

01:27 - Spor

PFDK'den 3 büyük kulübe para cezası

23:43 - Spor

Liverpool'u 1-0 yenen Galatasaray, rövanşa avantajlı gidecek

23:32 - Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Liverpool'u 1-0 yendi

22:53 - Spor

Günün Manşetleri

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerji tedariğinde sıkıntı olmadığını bildirdi

09:22 - Ekonomi

İran, bölgedeki ABD üslerine 2 tonluk savaş başlığı taşıyan Hürremşehr füzesi ateşlediğini duyurdu

09:18 - Dünya

De Sade 'Sadizmi' -Sami Mert yazdı-

07:39 - En Son Yazılar

Türkiye tek kullanımlık plastikleri kaldırmaya hazırlanıyor

07:32 - Gündem

MOSSAD Başkanı David Barnea öldü mü? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

07:14 - En Son Yazılar