Sodexo online yemek sipariş dönemini başlatıyor

Sodexo Türkiye İcra Kurulu Başkanı Özcan, "Sodexo Plus uygulamasını geliştirdik. Eylül ayından itibaren, Sodexo yemek kartı kullanıcıları, 4 bin 500 üye iş yerinden, kendi uygulamamız üzerinden online yemek siparişi verebilecek." dedi.

Ekonomi - 7 yıl önce

Istanbul
Sodexo Türkiye İcra Kurulu Başkanı Eda Uluca Özcan, AA muhabirinin yemek kartı sektörü ve sektördeki değişime ilişkin sorularını yanıtladı.
26 yıldır Sodexo olarak Türkiye’de var olduklarını ve yemek kartı denilince akla gelen ilk firma olduklarını ifade eden Özcan, Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon tüketiciye dokunduklarını söyledi.
Türkiye'de toplamda yaklaşık 33 milyon çalışan olduğunu anımsatan Özcan, "Yemek kartı sektörü, son dönemde bir dönüşüm sürecinde. Eskiden kağıt yemek çekleri vardı. Sonra karta dönüştü. Şimdi de kartların yavaş yavaş ortadan kalktığı mobil ödemelerin yaygınlaştığı bir döneme giriyoruz. Artık yemek kartları daha dijital. Çağa ayak uyduran ve özellikle çalışanın hayatını kolaylaştıracak dijital çözümler oldukça ön planda. Kartsız (Mobil) ödeme, mobil uygulama, tüketici platformları, mobil uygulama üzerinden yönetilebilen harcadıkça kazandıran ödül programları vb. Biz de Sodexo olarak, dijital çözümler geliştirerek çalışan deneyimini en iyi hale getirmek için çalışıyoruz. Hedefimiz, önümüzdeki 3 yıl içerisinde tüm işlemleri dijital platform üzerine taşımak. En iyi platformu kurmak istiyoruz" diye konuştu.
Yeni hukuki düzenlemelerden memnunuz
Hiç yemek kartı hizmeti almamış firmalara ulaşmanın en büyük amaçları olduğunu kaydeden Özcan, "Bu sene Ticaret Bakanlığının getirdiği hukuki düzenleme ile komisyon oranı yüzde 6 olarak belirlendi ve POS masraflarının yemek kartı firmaları tarafından karşılanacağı tebliğ edildi. Restoranlar ve üye iş yerleri açısından bu ciddi bir yarar sağladı. Şirketler herhangi bir indirim talep edemiyorlar çünkü zaten vergiden düşüyorlar. Bu hukuki düzenleme tamamen üye iş yerlerini koruyor. Biz hukuki çerçevenin net olarak belirlenmesinden dolayı memnun olduk. Ayrıca yemek kartı kullanımı ile kayıt dışı harcamalar kayıt altına alınıyor" ifadelerini kullandı.
2019'da sektörde çift haneli büyüme beklentimiz var
Yemek kartı sektöründe sene sonu itibarıyla çift haneli büyüme beklentilerinin olduğunu belirten Özcan , bu artışta enflasyon artışının önemli bir etkisi olacağını kaydetti.
Dijitalleşme noktasında çok ciddi atılımlar yaptıklarına dikkati çeken Özcan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hukuki düzenlemenin en büyük yararı dijital altyapıya yatırımın artması oldu. Sodexo olarak 2019 yılında yeni bir online uygulamamız devreye giriyor. Artık Sodexo kartınız ile online olarak iş yerinize restoranlardan sipariş verebileceksiniz. 17 Haziran’da pilot uygulamamız www.sodexoplus.com adresinde İstanbul’un bazı bölgelerinde başladı. Eylül ayı itibarıyla tüm İstanbul ve Türkiye’nin belli bölgelerinde faaliyete geçeceğiz. Yaklaşık 4 bin 500 üye iş yerimizden online olarak sipariş verebiliyor olacaksınız. Şu an halihazırda çalışan uygulamalarda yemek kartları ile kapıda ödeme yapabiliyorsunuz bizim uygulamamız ile online olarak ödeme yapabileceksiniz yani kart kullanımına gerek kalmayacak. Misket programı ile her alışverişe yüzde 10 para puan veriyoruz. Müşteri tanımlama sistemimiz ile yemek tüketim tercihlerine özel kampanyalar üreteceğiz."
Kreş Kart konusunda görev almaya hazırız
Türkiye'de 250'den fazla kadın çalışana sahip firmaların kreş açma zorunluluklarının bulunduğuna dikkati çeken Özcan, "Devletin çalışan annelere bir kreş yardımı söz konusu. Fakat tüm şirketlerin kreş açma gibi bir imkanı bulunmuyor. Aynı yemek sektöründe olduğu gibi bir kreş kart olsa anneler istedikleri kreşe bu kartlar vasıtasıyla çocuklarını kaydettirse daha opsiyonel bir sistem inşa edebiliriz. Ankara’da bu konuda girişimlerimiz var. Kanunda ek bir madde çıkma konusunda tavsiyelerimizi verdik. Bu konuda Sodexo olarak öncü olmaya hazırız" değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Deprem acıları tekrarlanmasın diye gazete kupürlerini arşivledi

2019-08-16 14:57 - Çevre-Hayat

Sodexo online yemek sipariş dönemini başlatıyor

2019-08-22 17:18 - Ekonomi

Avrupa Merkez Bankasının raporlama sitesi hacklendi

2019-08-15 22:17 - Dünya

ABD'de 125 yıllık madeni para 1,32 milyon dolara satıldı

2019-08-20 16:37 - Dünya

Terör örgütünün döşediği EYP sivil aracın geçişi sırasında patladı

2019-08-18 23:07 - Gündem

Yemen'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı yağmalandı

2019-08-22 01:27 - Dünya

Galatasaray'dan transfer açıklaması

2019-08-22 13:47 - Spor

Piyasalar bu hafta Powell'ın mesajlarını bekliyor

2019-08-19 12:27 - Ekonomi

Zonguldak'ta sağanak nedeniyle mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı

2019-08-22 14:12 - Gündem

Batı Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

2019-08-20 22:17 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Güneş tutulması Avrupa'da elektrik fiyatlarını akşam saatlerinde yükseltecek

16:48 - Ekonomi

ABD'de enflasyon temmuzda beklentilere paralel gerçekleşti

16:38 - Ekonomi

OPEC'in günlük ham petrol üretimi temmuzda 1,66 milyon varil arttı

16:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam ede

18:17 - Gündem

Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi ile 'Terörsüz Bölge' ülküsünü buluşturan bütüncül irade n

18:13 - Gündem

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Suikast timindeki Burkay Karatepe'yi ablası ve babası dağlık alana bırakmış

18:02 - Gündem

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi