?>

Depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesinde hasar tespit çalışması sürüyor

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesinde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Gündem - 6 yıl önce

Malatya

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesinde hasar tespit çalışmaları sürüyor. Dört kişinin hayatını kaybettiği ilçede çok sayıda evde hasar oluştu.

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan depremin şiddetli hissedildiği Doğanyol'da bazı vatandaşlar, evleri güvenli olmadığı için gece dışarıda kalmayı tercih etti.

İlçe meydanında ve evlerinin önende ateş yakan vatandaşlar, günün aydınlanmasını bekledi.

Günün aydınlanmasıyla ilçedeki hasarın boyutu ortaya çıktı. Depremden en çok Gökçe Mahallesi'nin etkilendiği görüldü.

Dört kişinin hayatını kaybettiği ilçede çok sayıda evde hasar oluştu.

İlçede AFAD ve yardım ekiplerinin çalışması devam ediyor.

"Korkudan evimize giremediğimiz için geceyi dışarıda geçirdik"

Büyük bir gürültü duyduğunu anlatan Akın, "Şiddetli sarsıntı olunca eve koştum. Evin önüne geldiğimde karşımızdaki 3 katlı evin yıkıldığını gördüm. İçerdeki komşumuzu kurtarmak için herkes seferber olmuştu. Çok korktum. O an ölümle karşı karşıya olduğumu hissettim.

Korkudan evimize giremediğimiz için geceyi dışarıda geçirdik." dedi.

Depremzede Nihal Akın ise çok korktuğunu belirterek, "Evdeydik, sallandık. Hepimiz kendimizi dışarı attık, sabaha kadar ateş yaktık, dışarıda oturduk. Depremde komşularımız hayatını kaybetti. Daha önce de deprem yaşamıştım ama böyle şiddetli olmamıştı. Eve girmeye de korkuyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlardan Osman Kutlu, depreme evde su içmek isterken yakalandığını anlatarak, "Sallanmaya başladık ve dua etmeye başladım. Sonra dışarı çıktık. Geceden bu yana ateşin önündeyiz. Depremde hayatını kaybederler oldu, Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

CHP heyeti incelemelerde bulundu

Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Mersin milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Cengiz Gökçel, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Doğanyol'da incelemelerde bulundu.

CHP heyeti, Gökçe Mahallesi'nde depremde evleri hasar görenleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ağbaba, yaptığı açıklamada, depremde Doğanyol'da 4 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Maalesef oturulacak ev sayısı da az. Can kaybının daha fazla artmamasını diliyoruz. Ayrıca Genel Başkanımızın talimatıyla İstanbul, Ankara, Mersin, Adana başta olmak üzere tüm belediyelerimiz şu an teyakkuz halinde.

Yardımlar gönderiliyor. Sürecin takipçisi olacağız. En kısa sürede bu yaralar sarılır. AFAD ve diğer kuruluşların da çok hızlı müdahale ettikleri görülüyor. Tüm Malatyalılara geçmiş olsun."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tüketici güven endeksi arttı

2020-01-23 13:30 - Ekonomi

Düzce'de düzenlenen festivalde 2,5 ton hamsi dağıtıldı

2020-01-18 21:07 - Çevre-Hayat

Kütahya'da 5 bin 365 parça tarihi eser ele geçirildi

2020-01-19 18:22 - Gündem

Başkentte metroda FETÖ propagandası yapan 4 şüpheli gözaltına alındı

2020-01-22 20:22 - Gündem

KKTC Enerji Bakanı Taçoy: Ada'da korsan bir devlet varsa o da Rum liderliğidir

2020-01-21 00:32 - Dünya

Gürcistan'dan Türkiye'ye NATO desteği için teşekkür

2020-01-23 22:47 - Dünya

Depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesinde hasar tespit çalışması sürüyor

2020-01-25 12:47 - Gündem

Nakkaş Semih İrteş: Restorasyonla eserleri korumak için 'iyi niyet' yetmez

2020-01-23 18:47 - Kültür Sanat

İstanbul Medipol Üniversitesi'nden “Libya Zirvesi“ yorumu

2020-01-23 18:47 - Genel

Afganistan hükümeti Taliban'a ateşkes teklifini yineledi

2020-01-18 19:47 - Dünya

İlgili Haberler

Mobil Yangın Yönetim Aracı büyük yangınlarda koordinasyon merkezi olarak kullanılıyor

13:03 - Gündem

AJet'ten 849 liraya yurt içi indirimli bilet kampanyası

12:53 - Gündem

Bahçelievler'de kadınlara "güvenli ulaşım" desteği

12:12 - Gündem

Küçükçekmece'de 2 metrobüsün çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

11:07 - Gündem

26 bin 673 sözleşmeli sağlık personelinin istihdamına ilişkin karar Resmi Gazete'de

10:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Mobil Yangın Yönetim Aracı büyük yangınlarda koordinasyon merkezi olarak kullanılıyor

13:03 - Gündem

Hamas liderlerinden Hayye, Gazze'de ateşkes anlaşmasının uygulanmasında kararlı olduklarını söy

12:58 - Dünya

AJet'ten 849 liraya yurt içi indirimli bilet kampanyası

12:53 - Gündem

Bütçeden tarımsal desteklere 168 milyar lira ayrıldı

12:47 - Ekonomi

Polonya, Rusya Devlet Başkanı Putin'i hava sahasından geçmemesi konusunda uyardı

12:43 - Dünya