?>

Demirözü Barajı tekne turları ve kamp alanlarıyla turizme katkı sağlıyor

Bayburt'un Demirözü ilçesinde tarımsal sulama amacıyla yapılan barajda düzenlenen tekne turları ile kamp alanları, zipline parkuru ve dev salıncak ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Bayburt

Bayburt'un Demirözü ilçesinde tarım arazilerinin sulaması için yapılan ve son yıllarda turizme de katkı sağlayan Demirözü Barajı, doğası, kamp alanları ve tesisleriyle yeni sezonda tatilcileri ağırlamaya başladı.

Halkın büyük çoğunluğunun tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı yörede, göçe de çare olması düşüncesiyle DSİ tarafından Lori Çayı üzerinde inşa edilen Demirözü Barajı, tarımsal alandaki katkısının yanında ilçe belediyesinin girişimleriyle turizm amaçlı faaliyetlere de ev sahipliği yapıyor.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Demirözü Barajı'na gelen ziyaretçiler, tekne turlarına katılıyor, kamp alanları ve sosyal tesislerde hoşça vakit geçiriyor.

Bölgedeki aktiviteleri artırmak amacıyla bu yıl baraj üzerinde zipline parkuru da kuruldu. Yaklaşık 450 metrelik parkur, yerden 20 metre yüksekliğindeki kuleler üzerinde oluşturuldu. 12 metre yüksekliğindeki dev salıncak ise ziyaretçilere heyecanlı anlar yaşatıyor.

Temiz hava ve sessiz bir ortamda baraj manzarası eşliğinde doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenler, belediyeye ait bungalov evlerde ya da kamp alanlarında çadır kurarak konaklayabiliyor.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, Yakupabdal Tabiat Parkı ve Satala Antik Kenti'nin de baraj güzergahında bulunması dolayısıyla bölge ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

"Burada bütün hizmet belediye tarafından karşılanıyor"

Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, AA muhabirine, 2015 yılında su tutmaya başlayan Demirözü Barajı'nda çeşitli turizm aktiviteleri yaptıklarını söyledi.

Gürer, ilk olarak 2017 yılında barajda tekne turları düzenlemeye başladıklarını belirterek, sonrasında ise mesire alanı oluşturduklarını ifade etti.

Baraj çevresindeki konaklama alanlarını da bir süre önce hizmete aldıklarını anlatan Gürer, kurdukları dev salıncak ve zipline parkuruyla da baraj çevresini bir cazibe merkezine dönüştürdüklerini söyledi.

Gürer, baraj sayesinde çok sayıda turistin bölgeye geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Turistler burada pikniğini, konaklamasını yapıyor. Hemen yanı başımızda bulunan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde de nostalji yaşayıp memleketine dönüyor. Burada bütün hizmet belediye tarafından karşılanıyor. 3 bin nüfuslu bir ilçeye her yıl 100 binin üzerinde turist geliyor. Sulama için yapılmış olan barajda bunun yapılmış olması bizler için büyük bir nimet."

Ziyaretçilerden Fevzi Arslan, Bayburt'ta böyle bir yer olmasına sevindiğini belirterek, "Burada piknik alanları, zipline, salıncak, tekne turu ve gondollar var. Küçük bir yer olmasına rağmen çok fazla yapabileceğimiz etkinlik var." dedi.

Üç yıldır kentte bulunduğunu dile getiren üniversite öğrencisi Abdullah Korkutan ise ilk kez geldiği barajın doğasına hayran kaldığını ifade etti.

Korkutan, baraj bölgesinde havanın, kent merkezine göre daha serin olduğunu, burada arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdiğini anlattı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gül koklayan Fatih -Hülya Ayhan yazdı-

2022-06-10 05:52 - En Son Yazılar

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek

2022-06-07 17:12 - Gündem

Sudan'da siyasi krizin çözümü için doğrudan diyalog süreci başladı

2022-06-08 16:20 - Dünya

Azerbaycan, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini destekliyor

2022-06-07 11:53 - Gündem

Bolu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2022-06-05 20:35 - Asayiş

Özbekistan, Türkiye'deki mühendislik müfredatını transfer etmek istiyor

2022-06-10 12:28 - Teknoloji

Türk Kızılay Genel Başkan Kınık: Yılda 9 milyona yakın insana yardım sağlıyoruz

2022-06-10 17:09 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Kariyerine iki rekor sığdıran genç okçu Sıla, dünya şampiyonasına hazırlanıyor

2022-06-07 11:55 - Çevre-Hayat

Moderna, Omicron'a karşı daha etkili, destekleyici aşı geliştirdiğini duyurdu

2022-06-08 18:24 - Yerel haber-Şirket Haber

Türk araştırmacılar kanser tedavisinde yeni ilaçların keşfi için kapıları araladı

2022-06-10 14:06 - Teknoloji

İlgili Haberler

Johnson&Johnson ruh sağlığının önemini göstermek amacıyla Moda Merdivenleri'ni renklendirdi

19:53 - Çevre-Hayat

Ardahan'da tepeler beyaza büründü

15:22 - Çevre-Hayat

Ispartalı İbrahim dede 'Hayır Bahçesi'ndeki ürünleri ziyaretçilere ücretsiz ikram ediyor

14:48 - Çevre-Hayat

Ordu'da sonbaharın renkleri havadan görüntülendi

14:33 - Çevre-Hayat

FAO: Dünyada ormansızlaşma yavaşladı ancak ormanlar hala baskı altında

14:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Dünya Bankası: Suriye'nin yeniden inşa maliyetinin 216 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

00:53 - Dünya

Almanya'da "askerlik hizmetinin modernizasyonu" tartışılıyor

00:48 - Dünya

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresi 3 yıl daha uzatıldı

00:33 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Putin ile görüşme konusunu değerlendirdi: Boşuna bir görüşme yapmak istemiyorum

00:28 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor