?>

'Dayak yemiş gibi vücudumun her tarafı ağrıyordu'

Yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı doktor Muhsin Boz, "Hastalık beni paçavraya çevirdi. Dayak yemiş gibi vücudumun her tarafı ağrıyordu." dedi.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Hatay

Hatay'da yakalandıkları yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı doktor Muhsin Boz ile hemşire Muhammed Ali Hizmetçi, hastalık sürecinde yaşadıkları zorlukları anlattı.

Samandağ ilçesinde özel bir hastanede görevli Dr. Boz, halsizlik, ateş, kas ve eklem ağrıları şikayetiyle yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi.

Hemşire eşinin de kendisinden birkaç gün önce koronavirüse yakalandığını aktaran Boz, şöyle devam etti:

"Önce eşim daha sonra ben bu hastalığa yakalandık. Birlikte evimizde karantinaya girdik ve tedavimize başladık.

Halsizlik, üşüme, ateş, bulantı ve iştahsızlık yakınmam oldu. Yaklaşık 3 hafta içinde 5-6 kilo kaybettim.

Sinir sistemiyle ilgili de birtakım şikayetlerim oldu. Vücudumda uyuşmalar ve baş dönmeleri yaşadım.

Hastalık beni paçavraya çevirdi. Dayak yemiş gibi vücudumun her tarafı ağrıyordu. 20 gün süren tedaviden sonra eşimle birlikte hastalığı atlattık."

Boz, herkesin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymasını istedi ve sırası gelenlerin aşısını yaptırmasını önerdi.

"Nefes alamıyor, ayağa kalkamıyordum"

Aynı hastanede görevli hemşire Muhammed Ali Hizmetçi de şiddetli göğüs ağrısı, çarpıntı, solunum sıkıntısı ve ateş şikayeti üzerine yaptırdığı testin pozitif çıktığını ifade etti.

Evinde karantinada kaldığını ve çok zor günler geçirdiğini anlatan Hizmetçi, "Çalıştığım hastanedeki doktorların bana verdiği ilaçları düzenli kullanmaya başladım. Eklem, kas ağrıları, solunum sıkıntıları ve çarpıntım devam etti.

Vücudumdaki ağırlığın iki katının kalbimin üstünde olduğunu hissettim. Kalbim içime sığmıyordu, bıçak saplanır gibiydi.

Solunumum çok azdı, nefes alamıyor, ayağa kalkamıyordum. Ayağa kalkmaya çalıştığımda nefes nefese kalıyordum.

Sürekli oturmak ve oksijen ihtiyacı hissediyordum." diye konuştu.

Hizmetçi, Kovid-19'un ciddiye alınması gerektiğini belirterek, hastalığa yakalananların ilaçlarını düzenli kullanmasının tedavide önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

LaLiga'da şampiyon Atletico Madrid

2021-05-23 01:43 - Gündem

Yün ve pamuğun kumaşa dönüşme serüveni tekstil müzesinde sergileniyor

2021-05-19 15:46 - Çevre-Hayat

Lille'de futbolcular şampiyonluğu kutladı

2021-05-24 03:51 - Spor

'3. Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi' sona erdi

2021-05-18 19:26 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hibe' açıklaması İç Anadolu'daki esnafı sevindirdi

2021-05-18 17:21 - Ekonomi

6 dilde idare hukuku sempozyumu

2021-05-20 20:33 - Ekonomi

İzmir'deki 'flamingo adası' kuluçkaya yatan binlerce allı turnaya kucak açtı

2021-05-22 15:06 - Çevre-Hayat

'Dayak yemiş gibi vücudumun her tarafı ağrıyordu'

2021-05-24 15:21 - Çevre-Hayat

Milli atletler Avusturya ve Yunanistan'da yarışacak

2021-05-21 13:51 - Spor

Ukrayna'da 'Yılın Büyükelçisi' ödülünü Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere aldı

2021-05-22 21:56 - Dünya

İlgili Haberler

Ilgaz Dağı'na mevsimin ilk karı düştü

18:13 - Çevre-Hayat

Ataşehir'de otobüse çarpan martının kalp masajıyla hayata döndürülmesi kamerada

17:23 - Çevre-Hayat

Nevşehir'in tescilli kabak çekirdeğinde ekim alanı ve ihracat arttı

16:54 - Çevre-Hayat

Türkiye'de 5 yer "mahalli sulak alan" kapsamına alındı

13:42 - Çevre-Hayat

Şube başkanlığını yaptığı dernek yararına evinde dekoratif objeler üretiyor

13:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

THY, Süleymaniye seferlerini yeniden başlatacak

20:53 - Gündem

Paris'te Dışişleri bakanları düzeyinde Gazze konulu toplantı başladı

20:28 - Dünya

İsrail Cumhurbaşkanlığı, Trump'ın 'gelecek günlerde' İsrail'i ziyaret edeceğini duyurdu

20:18 - Dünya

Balıkesir'de kurulan butik mandırayla kadın istihdamının artırılması hedefleniyor

20:07 - Ekonomi

Trump, Gazze'de ateşkes konusunda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

20:02 - Dünya