Bakan Muş, esnafa hibe desteğine ilişkin başvuru sürecini açıkladı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik hibe desteği için başvuruların 25 Mayıs'tan itibaren 1 ay içinde e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.

Ekonomi - 5 yıl önce

Ankara
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek hibe destek programına ilişkin uygulama esaslarını belirlediklerini ifade etti.
Tek seferde, iki ayrı grup halinde verecekleri 5 bin lira ve 3 bin lira hibe desteğinden 17 Mayıs 2021'den önce (bu tarih dahil) vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş, esnaf, sanatkarlar ve gerçek kişi tacirlerin faydalanacağını vurgulayan Muş, "Esnafımıza sağlayacağımız destek için başvurular 25 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 1 ay boyunca e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Esnafımıza hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Hibe verilecek birinci ve ikinci gruptaki ekonomik faaliyetler

Ticaret Bakanlığının internet sitesinden de destek şartlarına ilişkin bilgi verildi.
Buna göre, hibe desteği, tek seferde ödenmek üzere, ekonomik faaliyet konuları Bakanlık tarafından belirlenen birinci grup için 5 bin lira ve ikinci grup için 3 bin lira olarak belirlendi.
Bu kapsamda, 5 bin lira ile desteklenecek birinci grupta aralarında kayak pistlerinin işletilmesi, sirkler, gösteri sanatları, nikah ve düğün salonu işletmecileri, kaplıca, SPA merkezleri, sinema filmi gösterimi, spor ve eğlence amaçlı spor hizmetleri, plaj alanlarının işletilmesi, eğlence parkları, öğrenci ve işçi yurtları, pansiyonları, kara yolu şehir içi ve şehirler arası havaalanı servisleri ile yolcu taşımacılığı, kantinler, kırtasiye ürünlerinin perakende ticareti, internet kafelerin faaliyetleri, şehir içi personel ve okul servisleri, çay ocakları, kıraathaneler, kahvehaneler, kafeler gibi işletmelerin bulunduğu 35 ekonomik faaliyet yer alıyor.
Söz konusu kararlar doğrultusunda 3 bin lira hibeyle desteklenecek ikinci grupta da aralarında pizzacı, çeşitli eğitim kursları, çocuk kulüpleri, canlı tiyatro, opera, bale, müzikal, konser gibi yapımların sahnelenmesi, deniz ve kıyı sularında diğer yolcu taşımacılığı, reklamcılık ile ilgili fotoğrafçılık, dövme ve piercing hizmetleri, kuru temizleme hizmetleri, çilingirlik, güzellik salonları, pastaneler, tarihi alanlar ve yapılar ile benzeri turistik yerlerin işletilmesi gibi işletmelerin bulunduğu 304 ekonomik faaliyet bulunuyor.
Bakanlıkça belirlenen birinci ve ikinci grupta yer alan ekonomik faaliyetler Ticaret Bakanlığı internet sitesinden görülebiliyor.
Diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanan benzer nitelikteki desteklerden faydalanılması, bu destek programından faydalanılmasına engel teşkil etmeyecek. Ticaret Bakanlığı, destek programının uygulanmasına ilişkin başvuru, değerlendirme, kabul, ödeme, uygulama ve diğer süreçlere yönelik protokol yapılan kurum ve kuruluşlar ve bunların taşra teşkilatına görev ve yetki verebilecek.
Destek başvuruları ve itirazlar elektronik ortamda "www.turkiye.gov.tr" internet adresi üzerinden yapılacak.
Başvuruların uygun bulunması halinde ilgilinin banka hesabına destek ödemesi gerçekleştirilecek. İlgilinin belirttiği banka hesabına aktarılamayan bedeller serbest ödeme yöntemiyle verilecek.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş, Süper Lig şampiyonluk kupasına yarın kavuşacak

2021-05-18 13:06 - Spor

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad ilçesi elektriğe kavuşuyor

2021-05-20 22:17 - Dünya

NBA'de Pacers'ı 27 sayı farkla yenen Wizards play-off biletini kaptı

2021-05-21 14:52 - Spor

Ağırlaşan ekonomik koşullar altında cumhurbaşkanını seçecek İran'da muhafazakarlar öne çıkıyor

2021-05-19 14:21 - Dünya

Gazze'deki sivil savunma teşkilatından 'ekipman ve kurtarma ekibi gönderin' çağrısı

2021-05-16 23:46 - Dünya

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-05-17 00:50 - Dünya

Bakan Muş, esnafa hibe desteğine ilişkin başvuru sürecini açıkladı

2021-05-21 18:26 - Ekonomi

Prof. Dr. Maner, Kovid-19 salgınının yeme bağımlılığını artırdığını belirtti

2021-05-19 15:41 - Çevre-Hayat

Rize'de 15 belediye başkanı İkizdere'de yapılacak taş ocağına destek verdi

2021-05-17 02:26 - Gündem

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını ilgilendiren 3 maçın VAR hakemi açıklandı

2021-05-15 16:06 - Spor

İlgili Haberler

Hizmet üretim endeksi haziranda yıllık yüzde 1,3, aylık yüzde 0,6 arttı

10:33 - Ekonomi

Ücretli çalışan sayısı haziranda yıllık yüzde 2,5 arttı

10:28 - Ekonomi

Borsa güne yatay başladı

10:07 - Ekonomi

Küresel piyasalar enflasyon iyimserliği ile Orta Doğu belirsizliği arasında ilerliyor

09:12 - Ekonomi

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Almanya’da orman yangını nedeniyle yaklaşık 2 bin kişi tahliye ediliyor

11:02 - Dünya

Hırvatistan'ın Omis kentinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine yayıldı

10:57 - Dünya

Netanyahu, İngiltere'yi "İslam Cumhuriyeti" diye hedef aldı

10:53 - Dünya

Jared Kushner'ın, Gazze'de ateşkesin ikinci aşamasına geçilmesine karşı çıkan İsrail'

10:43 - Dünya

LGS'de yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları açıklandı

10:37 - Gündem