Code.YapıKredi'den “Geleceğin Kültürel Kodları“ etkinliği

Code.YapıKredi programı, "Geleceğin Kültürel Kodları" etkinliği başlattı

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL

Yapı Kredi'nin, fintech ekosisteminin büyümesini ve kodlamayı geniş kitlelere öğretmeyi hedefleyen Code.YapıKredi programı, "Geleceğin Kültürel Kodları" adlı etkinlik dizisini başlattı.
Bankadan yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi Kültür Sanat Binası'nda gerçekleştirilen etkinlikler dizisinin ilk seminerinde Lidyalılardan, Kripto Paraya Yeni Dijital Ekonomi konusu ele alındı.
Yoğun bir katılımcı kitlesinin bulunduğu seminerin konuşmacıları Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi Yöneticisi Nihat Tekdemir ve kriptopara.io Kurucusu Fatih Güner oldu.
Seminerde öncelikle insanların ekonomik davranışları, beklentileri ile alışveriş araçlarının değişmesi ve bunun sonucu olarak da paranın yüzyıllar içerisindeki gelişimi anlatıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi Yöneticisi Nihat Tekdemir, ticaretin ilk örneklerinin yaşandığı Mezopotamya'dan başlayarak MÖ 600'lü yıllarda Lidyalılar tarafından keşfedilen paranın kronolojik dönüşümünü katılımcılara anlattı.
Tekdemir, Lidyalılardan önce Mezopotamya'da bir sikke basma girişiminin yaşandığını ancak bu girişimin yaygınlaşamadığı için başarısız olduğunu belirtti.
Tekdemir, parayı Lidyalılar keşfetse de ona asıl kimlik kazandıranların Efes ve Milet gibi Anadolu'daki İyon Şehir Devletleri olduğunu, para darp etmenin Anadolu'nun ticaretine olumlu etkisi olduğunu bildirdi.
Roma döneminde sikkelerin ön yüzüne imparatorun portresinin, arka yüzüne ise yaptığı yardımların, önemli olayların basıldığını ve bu şekilde paranın dönemin propaganda aracı, gazetesi ve haber ajansı gibi kullanıldığını anlatan Tekdemir, paranın bir ticaret aracı olmanın çok ötesinde medeniyetlerin gelişiminin en önemli sembollerinden biri olduğunu kaydetti.
kriptopara.io Kurucusu Fatih Güner ise bitcoin'in ilk temellerinin ideal para kavramından geldiğini belirterek ideal paranın aslında global bir ölçü birimi olma amacıyla ortaya atıldığını kaydetti.
Güner, dijital dönüşümde önde gelen ülkelerin Estonya, Güney Kore, Japonya ve Amerika olduğunu anlattı.
Noterden gerçekleştirilmesi gereken işlemlerin dijitalleşmesi gibi basit, hayatı kolaylaştıran blockchain uygulamalarının gelecekte hayatta kalacağını belirten Güner, devrimsel keşiflerin toplum tarafından kabul edilmesinin zaman aldığını kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

3 gündür kayıp kadının cesedi bulundu

2018-03-18 00:32 - Asayiş

Uber'in sürücüsüz aracı yaya ölümüne neden oldu

2018-03-20 01:32 - Dünya

'Zeytin Dalı bir barış harekatıdır'

2018-03-17 21:52 - Siyaset

Çavuşoğlu'ndan Moğolistan'a FETÖ uyarısı

2018-03-21 18:32 - Dünya

Down sendromlu çocukların gülümsemesi sizi yanıltmasın

2018-03-20 17:45 - Günün Fotoğrafı

'Yerli Jason' şöhretin kapısını araladı

2018-03-19 15:02 - Çevre-Hayat

Code.YapıKredi'den “Geleceğin Kültürel Kodları“ etkinliği

2018-03-21 19:04 - Genel

Bitlis'te patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi

2018-03-18 03:32 - Gündem

Akhisar Belediyespor evinde lideri devirdi

2018-03-18 03:32 - Spor

İşsizlik rakamları açıklandı

2018-03-15 13:20 - Ekonomi

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İranlı yetkiliden, "İsrail ve ABD'ye ait gemiler Hürmüz Boğazı'ndan geçemeyecek"

12:07 - Dünya

İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarında 1 kişi hayatını kaybetti 7 kişi yaralandı

12:02 - Dünya

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki takımlara karşı karnesi

11:58 - Spor

AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi Binali Yıldırım: AK Parti, ideolojik bir parti değil, bütün milletin partisidir

11:57 - Siyaset

İran Dışişleri Bakanı'ndan Trump'a "Hürmüz Boğazı'nda daha büyük bir yanlış hesa

11:52 - Dünya