?>

Çocukken başladığı bilek güreşinde şampiyonluklara koşuyor

Çocuk yaşlarda başladığı bilek güreşinde 17 yaşında genç bayanlar kategorisinde dünya şampiyonluğu elde eden Azra Sarı, başarısını büyüklerde de sürdürerek bu sporda önde gelen sporcular arasında yer almayı hedefliyor.

Spor - 4 yıl önce

Kırşehir

Geçen yıl Romanya’da yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 18 Yaş Altı Genç Bayanlar kategorisi 70 kiloda Kazakistanlı rakibini yenerek birincilik kürsüsüne çıkan Sarı, dünyaya İstiklal Marşı’nı dinleterek, memleketi Kırşehir’e gurur yaşattı.

Bu yıldan itibaren 21 yaş altı büyükler kategorisinde yarışacak olan 18 yaşındaki milli sporcu, evlerinin bir odasını spor salonuna çevirerek, bu yıl Türkiye'de yapılacak Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Ankara’da yaşayan ve memleketi Kırşehir’i ziyarete gelen milli sporcu Azra Sarı, Aşıkpaşa Spor Salonu’nda AA muhabirine, başarıya giden hikayesini anlattı.

Daha 5 yaşındayken evlerinde ablalarıyla bilek güreşi yaparak bu spora merak saldığını belirten Sarı, 2015 yılından itibaren profesyonel olarak çalışmalara başladığını söyledi.

Yaklaşık 7 yıldır hırs ve azimle hedeflerine koştuğunu vurgulayan Sarı, küçükken spor dalı olduğunu bilmediği için eğlence amaçlı başladığı bilek güreşinde milli takıma kadar yükseldiğini, Türk bayrağını gönlere çektirme hedefiyle kendini geliştirdiğini ifade etti.

"Türkiye'de 3 defa şampiyonluk elde ettim"

Sarı, 2018 yılında ilk Türkiye şampiyonluğunu elde ettiğini belirterek, "11 yaşında bilek güreşine merak salarak bu spora başladım. 7 yıldır profesyonel olarak bilek güreşi yapıyorum. Geçen yıl dünya şampiyonu oldum. Ondan önce Avrupa'da ikincilik, üçüncülüklerim, dünya ikinciliğim var. Türkiye'de 3 defa şampiyonluk elde ettim. İnşallah şampiyonluklarımı artırırım." dedi.

Bilek güreşinde yeni dereceler alarak önde gelen sporcular arasına girmeyi amaçladığını vurgulayan Sarı, "Bu yılki Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası Türkiye'de yapılacak. Dünya şampiyonu sporcu olarak Türkiye'de yapılacak bu şampiyonada da bayrağımızı en yukarıya çıkararak İstiklal Marşı'nı tekrar okutmaya ant içtim. Umarım gerçekleştirebilirim." diye konuştu.

Bilek güreşinde Türk kızlarının da başarılı olduğunu gösterdiğini anlatan Sarı, Romanya'daki şampiyonada Türkiye'nin dünya üçüncülüğü almasında kızların da büyük etkisi olduğunu dile getirdi.

Şampiyonalara artık 21 yaş altı büyükler kategorisinde katılacağını aktaran Sarı, "Bundan sonraki hedefim 21 yaş altında da dünya birincisi olmak. Çünkü 18 yaş altı yarışma süremi doldurdum. Artık 21 yaş altında yarışacağım. Türkiye'de yapılmasına karar verilen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda tekrar birincilik kürsüsüne çıkmak için antrenmanlarımı artırdım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ressam Orhan Çelik ile ‘The Birds - Kuşlar’ serisi üzerine sanatsal bir söyleşi -Burcu Denizsay soruyor-

2022-02-03 07:26 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Ukrayna'yı ziyaret edecek

2022-02-02 15:46 - Gündem

Yaz-kış demeden 'can dostları'nın imdadına yetişiyorlar

2022-01-30 10:29 - Çevre-Hayat

Kars'ta karlı arazide yiyecek arayan kurt görüntülendi

2022-02-01 10:36 - Çevre-Hayat

Rusya-Ukrayna krizi Avrupa'daki enerji endişesini körüklüyor

2022-01-31 11:25 - Gündem

ABD'de Kovid-19'dan can kaybı 884 bini geçti

2022-01-31 17:35 - Dünya

Youtube izlenme ve Abone Satın Alma Güvenilir Hizmet

2022-02-03 13:30 - İnsan&Hayat

Çocukken başladığı bilek güreşinde şampiyonluklara koşuyor

2022-02-04 13:54 - Spor

Su altı güvenliği polis kurbağa adamlara emanet

2022-02-01 15:35 - Çevre-Hayat

Bitlis'te dondurucu soğukta yüzme etkinliği

2022-01-29 15:46 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta tamamlandı

00:28 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 2. hafta maçları oynanacak

00:18 - Spor

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis: Takım halinde iyi bir performans göstermek istiyoruz

20:52 - Spor

Basketbol antrenörleri, meme kanseri farkındalığı için parkeye pembe ceketle çıkıyor

15:19 - Spor

Süper Lig'den 11 takım, PFDK'ye sevk edildi

17:48 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı Türkiye genelinde protesto edildi

02:18 - Gündem

Ukrayna: Kiev bölgesine saldırı sonucu Çernobil Nükleer Santrali'nde elektrik kesintisi oluştu

01:38 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'na dünya genelinde destek gösterisi

01:17 - Dünya

Belçika'dan Küresel Sumud Filosu'na saldıran İsrail'e uluslararası hukuka saygı çağrısı

00:33 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta tamamlandı

00:28 - Spor