?>

Basketbol antrenörleri, meme kanseri farkındalığı için parkeye pembe ceketle çıkıyor

Halkbank Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Adana Nova Basketbol'un teknik heyeti, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkati çekmek amacıyla iç saha maçlarında pembe ceket giyiyor

Spor - 1 ay önce

Adana

Başantrenör Ender Ünlü öncülüğündeki 5 kişilik teknik heyet, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı"na özel çalışma yaptı.

Meme kanserinde erken teşhisin önemi konusunda farkındalık oluşturmak isteyen antrenörler, ligin ilk haftasında Aslan Yol Burhaniye Belediyespor'u 64-58 yendikleri maçta parkeye pembe ceket giyerek çıktı.

Sezon boyunca iç saha karşılaşmalarında uygulamayı sürdürmeyi planlayan heyet, hem sporculara hem de taraftarlara anlamlı mesaj vermeyi hedefliyor.

"Bu farkındalığın toplumun her kesimine ulaşmasını diliyoruz"

Başantrenör Ender Ünlü, meme kanseriyle mücadelede toplumsal bilincin artırılmasının hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Basketboldaki temsili pembe top etkinliğine destek vermek istediklerini belirten Ünlü, "Sezon boyunca iç saha maçlarımızda pembe renk ceket giymeye karar verdik. Bu sayede bu önemli mücadeleye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına katkı sağlamayı amaçladık." diye konuştu.

Ünlü, projenin ilgi çektiğini ifade ederek, "Bu farkındalığın toplumun her kesimine ulaşmasını diliyoruz. Kadınlarımızın kontrollerini zamanında ve düzenli şekilde yaptırarak, erken teşhisle bu tür sağlık sorunlarını yaşamadan hayatlarını sağlıklı biçimde sürdürmelerini temenni ediyoruz. Erkekler olarak kadınlarımızın yanındayız, destekçisiyiz ve her konuda arkalarındayız." dedi.

"Oyuncular olarak mutlu olduk"

Oyunculardan İlknur Yıldızhan Çetin, teknik ekibin davranışının takım içinde takdir topladığını söyledi.

Antrenörlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden İlknur, "Teknik ekibimiz çok anlamlı biz davranışta bulundu. Oyuncular olarak böyle bir farkındalık çalışmasına imza attıkları için çok mutlu olduk. Umarım bu tür farkındalıkların artmasına herkes katkı sağlar." ifadelerini kullandı.

Betül Ulutaş ise uygulamanın taraftarlar üzerinde de güçlü etki oluşturduğunu belirterek, "Bu çok önemli bir davranış. Biz de oldukça memnunuz. Bu hastalık özellikle kadınlarda çok sık görülüyor, bu nedenle farkında olmak ve düzenli kontrolleri ihmal etmemek büyük önem taşıyor." diye konuştu.

Adana Nova Basketbol taraftarı Tuba Uğurses ise teknik heyetin sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket etmesinden memnun olduğunu dile getirdi.

Takımla gurur duyduğunu anlatan Uğurses, "Maçta gözümüz onların üzerindeydi. Pembe ceket giydiler ve herkesin dikkatini bu konuya çekmeyi başardılar. Kendilerine teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Dedesi Nazilerle işbirliği yapan Metreweli, MI6'nın ilk kadın başkanı oldu

2025-10-01 12:22 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Köyde soyad ve adlar aynı olunca isim tercihlerinde değişikliğe gidildi

2025-10-01 11:58 - Çevre-Hayat

Avrupa'da birçok öğrenci, Küresel Sumud Filosu'nun başına bir şey gelmesi halinde boykot başlatacak

2025-10-01 11:43 - Dünya

AK Parti Grup Başkanı Güler, yeni yasama yılına ilişkin açıklamalarda bulundu

2025-10-01 12:53 - Siyaset

İletişim Başkanı Duran'dan İsrail'in saldırısı sonucu ölen gazeteci Yahia Barzaq için tazi

2025-10-01 00:53 - Gündem

Askerlerin "başını ağrıtan" dronlara sivil alanlara özgü çözüm geliştirildi

2025-09-30 11:23 - Teknoloji

Gazze'de Aksa Şehitleri Hastanesindeki yoğunluk, hayatı tehdit edecek boyutlara ulaştı

2025-09-30 11:58 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Irak'tan petrol akışının yeniden başlaması Türkiye'nin enerji arzına güç katacak

2025-09-28 11:48 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump'la samimi, yapıcı ve verimli atmosferde görüşmelerimizi gerçekleştirdik

2025-09-26 15:13 - Siyaset

'Güllü' adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut, Yalova'daki evinin balkonundan düşerek öldü

2025-09-26 10:01 - Magazin

İlgili Haberler

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Rafa Silva'nın menajerlik şirketinden açıklama

01:52 - Spor

2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 9. haftası tamamlandı

01:47 - Spor

A Milli Futbol Takımı, play-off'ları garantiledi

22:22 - Spor

Türkiye, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Bulgaristan'ı 2-0 yendi

22:03 - Spor

Milli basketbolcu Shane Larkin, yaklaşık 8 hafta sahalardan uzak kalacak

21:20 - Spor

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Rafa Silva'nın menajerlik şirketinden açıklama

01:52 - Spor

2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 9. haftası tamamlandı

01:47 - Spor

İSKİ'den İstanbul'da musluklardan çamurlu su akmasına ilişkin açıklama

01:17 - Gündem

Beyoğlu'ndaki metro inşaatında iskele çökmesi sonucu yaşanan kazada 1 işçi öldü

23:42 - Asayiş

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, Gazze'de elini taşın altına koymaya hazırdır

23:12 - Gündem