Çinli devle yeni yatırımlar için imzalar atılıyor

- ZTE Cooperatief U.A'nın, hissedarı olduğu Netaş Telekomünikasyon AŞ'ye yapacağı yeni yatırımlara ilişkin 29 Kasım'da imza töreni gerçekleştirilecek - Netaş Üst Yöneticisi Altay: - "İmzalayacağımız yeni anlaşmalarla Netaş'a yepyeni iş kolları ve büyüme alanları kazandıracağız" - "ZTE ile ortak Ar-Ge konusunda önemli bir adım atacak ve yerli teknoloji üretimi kapasitemizi artıracağız"

Ekonomi - 9 yıl önce

ANKARA (AA) - ARİFE YILDIZ ÜNAL - Çin’in telekomünikasyon şirketi ZTE Cooperatief U.A'nın, hissedarı olduğu Netaş Telekomünikasyon AŞ'ye yapacağı yeni yatırımlara ilişkin imza töreni 29 Kasım'da gerçekleştirilecek.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çinli teknoloji devi ZTE'nin, Netaş'ta yapacağı yeni yatırımlara ilişkin imzalar, 29 Kasım'da Ankara'da Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılması beklenen törende atılacak.
Bu yıl 50. yaşını kutlayan Netaş'ın, One Equity Partners'ın yönettiği bir portföy şirketi olan OEP Turkey Tech BV portföyünde bulunan yüzde 48,04 hissesini 101,3 milyon dolara satın alan Çinli firmanın, imza töreniyle Netaş’a yapacağı yeni yatırımlar resmileşecek.
- "Yatırımlar Netaş'ı küresel oyuncu haline getirecek"
Netaş Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni ortaklık yapısının, Netaş'ın küresel büyümesini desteklediğini ifade etti.
Söz konusu işlemin son yıllarda Türkiye'ye teknoloji geliştirme amaçlı yapılan en büyük yatırımlardan biri olma özelliği taşıdığını vurgulayan Altay, bilişim alanında dünyanın patent liderlerinden biri olan ZTE'nin, Türk mühendislerine, Türkiye'nin teknoloji geliştirme yeteneğine ve Netaş'ın 2009'dan bu yana şirket değerini 9 kat artıran yüksek performansına yatırım yaptığını anlattı.
"Ülkemize böylesine önemli bir değer katmış olmanın gururunu yaşıyoruz." diyen Altay, 29 Kasım'da imzalanacak yeni anlaşmalarla Netaş'a yepyeni iş kolları ve büyüme alanları kazandıracaklarını söyledi.
Altay, ZTE ile ortak Ar-Ge konusunda önemli bir adım atacaklarına dikkati çekerek, "Yerli teknoloji üretimi kapasitemizi artıracağız. İmzalayacağımız anlaşmalar ülkemize ciddi yeni yatırımları getirirken yeni istihdam da yaratacak. Yatırımlar, Netaş'ı küresel oyuncu haline getirecek." diye konuştu.
Yatırımlara ilişkin imza töreninin de yapılacağı Netaş’ın Ankara'da düzenleyeceği 50. Yıl Ankara Zirvesi'ne, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra ZTE Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Yin Yimin, Kıdemli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Stratejiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Jane Chen ve Küresel Satıştan Sorumlu Başkan Zhang Zhenhui'nin katılması bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Metruk binada çıkan yangın korkuttu |Samsun haberleri

2017-11-26 05:02 - Asayiş

Survivor Hakan Hatipoğlu Kimdir? Survivor Hakan, Survivor 2018'e katıldı mı?

2017-11-24 20:02 - Magazin

Ayla'nın küçük yıldızı: Dünyadaki bütün tankları saklamak istiyorum

2017-11-23 02:52 - Kültür Sanat

Seyir halindeki elektrikli bisiklet yandı

2017-11-27 07:32 - Asayiş

Bela Tarr: İyi bir yönetmenin senaryoya ihtiyacı yoktur!

2017-11-25 20:32 - Kültür Sanat

Çinli devle yeni yatırımlar için imzalar atılıyor

2017-11-27 15:33 - Ekonomi

Sakarya’da şüpheli ölüm !

2017-11-26 02:32 - Asayiş

Cenk Ergün: Şampiyon olacağımıza inanıyoruz

2017-11-26 04:02 - Spor

'Kurtuluş Kilisesi Malatya Temsilciliğine saldırı'ya gözaltı

2017-11-26 05:02 - Gündem

Fed'de 80 yılın en büyük değişimi belirsizliği artırabilir

2017-11-23 17:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Apple, ABD'nin Houston kentinde üretim merkezi açtı

23:17 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Suriye ile geçen yıl ticaretimiz yüzde 45 oranında arttı

23:07 - Ekonomi

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Orta Koridor, Kalkınma Yolu Koridoru ve Hicaz Demir Yolu Avrupa'ya doğru gitmeli

18:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya