Çiçekçiler Öğretmenler Günü için hazırlıklarını tamamladı

Çiçekçiler yarın kutlanacak Öğretmenler Günü öncesi hazırlıklarını tamamlarken ürünlerin satış fiyatlarında güne özel bir değişiklik yapmayacaklarını bildirdi.

Ekonomi - 4 yıl önce

Ankara
Öğretmenler Günü öncesi çiçekçi esnafı, müşterilerine en güzel ürünleri sunabilmek için stoklarını yeniledi. Bu kapsamda, Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı İncek Mahallesi'nde düzenlenen çiçek mezadına esnafın yoğun ilgi gösterdiği görüldü.
Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Çimen, AA muhabirine, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi yaptıkları hazırlıklara ilişkin bilgi verdi.
Çimen, 24 Kasım öncesinde Adana, Mersin, Antalya ve Yalova başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden mezat için toplam 20 tır çiçeğin Ankara'ya geldiğini söyledi.

Çiçekçi esnafının müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek adına mezattan çiçekler aldığını belirten Çimen, "İnşallah yarın bütün öğretmenlerimize birer demet dahi olsa çiçek gidecektir. Öğretmenlerimize en güzel hediyenin çiçek olduğunu biliyoruz." dedi.
Çiçekçi esnafının "fırsatçı" olmadığını vurgulayan Çimen, çiçeği bir gün değil, her gün sevdirmek istediklerini dile getirdi.
Çimen, çiçek fiyatlarında artış olup olmayacağına ilişkin, "Normal gün ya da özel gün fark etmeksizin ürünlerde hiçbir fiyat artışı yapmıyoruz. Öğretmenler Günü diye yarın özel bir fiyat artışımız olamaz. Çiçeklerin normal fiyatı ne ise yarın da öyle olacak." diye konuştu.

Saksıda ve demet olarak çiçek satışları yoğun

24 Kasım Öğretmenler Günü için dükkanlarda en fazla saksıda ve demet olarak çiçek satışlarının yoğunlaştığına işaret eden Çimen, en fazla tercih edilen türlerin ise mevsim itibarıyla demette kasımpatı, karanfil ve çardak gül, saksıda ise siklamen, açelya ve ponsetya olduğunu söyledi.
Çimen, geçmiş yıllarda ithal çiçekçiliğe daha çok ağırlık verildiğini, bu yıl ise yerli çiçeklere rağbet olduğunu bildirdi.
Çeşitli ülkelerden gelen çiçek taleplerine değinen Çimen, şunları kaydetti:
"Bundan sonra çiçeği ithal değil, ihraç edeceğiz. Önceleri ağırlıklı olarak Rusya ve Ukrayna'ya ihracat yapıyorduk ancak şu anda talepleri daha çok olan ülkelerden İtalya ve Fransa'ya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu ülkeler ağırlıklı olarak karanfil istiyor. Karanfil ihracatımız da yılbaşı, Anneler, Sevgililer ve Öğretmenler günlerinde bir hayli yoğun oldu."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’ten dünyaya açılan teknoloji devi

2022-11-18 17:34 - Ekonomi

Prematüre bebeklerinin tedavisini üstlenen sağlıkçılarla aile gibi oldular

2022-11-17 13:09 - Çevre-Hayat

Çanakkale'de kuvvetli fırtına uyarısı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

2022-11-20 18:33 - Eğitim

2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılış töreni yapıldı

2022-11-20 19:45 - Spor

Kazakistan'da Tokayev, cumhurbaşkanlığı seçimini açık ara önde götürüyor

2022-11-20 23:48 - Dünya

Aksaraylı kadın, devlet desteğiyle 250 hayvanlık sürünün sahibi oldu

2022-11-19 12:22 - Çevre-Hayat

Bozkurt'ta selzedeler için yapılan TOKİ konutlarında sona gelindi

2022-11-19 13:14 - Gündem

Müslüman olan ABD'li yazar Shems Friedlander vefat etti

2022-11-22 19:21 - İslam-Hayat - Safer 1448

Anadolu Ajansı, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda

2022-11-19 13:21 - Spor

'Resimli Türkiye Florası' projesi, bitkilerin Türkçe isimleriyle tanınmasına katkı sunacak

2022-11-19 13:28 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Güneş tutulması Avrupa'da elektrik fiyatlarını akşam saatlerinde yükseltecek

16:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Adana'da sahipsiz kediyi öldüren köpeği ağızlıksız gezdiren kadına para cezası uygulandı

20:58 - Gündem

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Gündem