Bozkurt'ta selzedeler için yapılan TOKİ konutlarında sona gelindi

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından selzedeler için inşa edilen 679 konutun yapımında sona gelindi.

Gündem - 4 yıl önce

Kastamonu
Geçen yıl 11 Ağustos'ta Ezine Çayı'nın şiddetli yağışların ardından taşması sonucu 65 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin kaybolduğu ve onlarca binada zararın meydana geldiği Bozkurt'ta selin izlerini silmek için yürütülen çalışmalar sürüyor.
Sel nedeniyle evlerini kaybedenler için ilçenin farklı noktalarında inşa edilen 679 konut bitme aşamasına geldi.
Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, AA muhabirine, ilçede çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Bozkurt Küçük Sanayi Sitesi'nin yeniden inşası kapsamında 52 dükkan ve 2 fabrika yapıldığını belirten Atıcı, eylül ayında düzenlenen kura çekiminin ardından hak sahibi esnafın iş yerlerine taşınmaya devam ettiğini anlattı.
Bozkurt'un çok büyük bir olay yaşadığını vurgulayan Atıcı, şöyle devam etti:
"Son 100 yılda ülkemizde gerçekleşen en büyük sel ve rüsubat baskınının yaşandığı Bozkurt'taki çalışmalar son hızıyla devam ediyor. İlçe merkezinde 679 konutun yapımı son aşamasına geldi. Kasım ayının sonuna bitecek konutlarımız var. Kalanların da aralık ayında işlemleri bitecek. Kabalarının tamamı bitmiş durumda. Bölgede sadece 679 konut yapmıyoruz. Köylerimize de 40 ev yapılacak. Bir köy evimiz bitmiş durumda, 13 köy evinin temeli atıldı."

Aralık ayı içinde konutların kuralarının çekileceğini dile getiren Atıcı, "Konutların bitmesinin ardından doğal gazıyla vatandaşımıza yıl sonuna kadar teslim etmeyi planlıyoruz. TOKİ konutlarımız, üst standartlarda yapılan yapılar. Peyzajı, mimarisi ve Kastamonu'nun kültürüne uygun. Konutların mimarisinin örnek olacağını düşünüyoruz. Toplam beş etap şeklinde yapılıyor. Bir etabımız Meteoroloji Tepesi'nde ve deniz manzarası ile güzel bir manzaraya sahip." dedi.

Bozkurtlu Emin Güney ise ilçede çok yoğun çalışma yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:
"Hizmetten sonsuz derecede memnunuz. Yapılan köprüler, işler çok güzel. İlçe kurulduğu günden beri bu kadar hizmet almadı. TOKİ'nin yaptığı işler görülüyor. İhtiyacı olan insanlar kısa zamanda yerleşecek. Devletimize, milletimize daha güzel işler yapmayı temenni ediyorum. TOKİ binalarında yapılan işler çok güzel. Hem manzarası hem de yapılan iş kalitesi, dış görüntüsü ile çok güzel."

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünya Kupası tarihinde mevkilerine göre en iyi 11'ler: Hücum

2022-11-15 12:03 - Spor

Gaziantep’ten dünyaya açılan teknoloji devi

2022-11-18 17:34 - Ekonomi

Galatasaray ve Fenerbahçe, dostluk turnuvasına katılacak

2022-11-15 21:02 - Spor

Dünya Kupası tarihi: 1994

2022-11-14 14:16 - Spor

Prematüre bebeklerinin tedavisini üstlenen sağlıkçılarla aile gibi oldular

2022-11-17 13:09 - Çevre-Hayat

MİT'ten PKK'nın sözde kadın yapılanmasına yönelik operasyon

2022-11-18 10:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin halkına başsağlığı mesajı

2022-11-18 13:18 - Gündem

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı 2 terörist etkisiz hale getirildi

2022-11-17 10:28 - Gündem

İzmir'deki depremde yıkılan binanın sanıklarına verilen ceza istinafta arttı

2022-11-18 14:33 - Gündem

Dünya Kupası'nın en uzun süre gol yemeyen takımı İsviçre

2022-11-17 12:02 - Spor

İlgili Haberler

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem